Avionul presedintelui polonez nu a avut probleme tehnice

Duminica, 11 Aprilie 2010, ora 16:39
4016 citiri
Avionul presedintelui polonez nu a avut probleme tehnice
foto: nytimes.com

Accidentul aviatic produs sambata la Smolensk, in care si-au pierdut viata presedintele polonez Lech Kaczynski, sotia sa si mai multi inalti oficiali, nu a fost provocat de probleme tehnice ale aparatului de zbor.

Potrivit datelor inregistrate de cutiile negre gasite la locul accientului, avionul nu a avut niciun fel de probleme tehnice, au anuntat duminica anchetatorii rusi.

In plus, "pilotul a fost informat despre conditiile meteo complexe si a luat, oricum, decizia de a ateriza", a spus seful comisiei de ancheta, Aleksandr Bastrikin.

Vezi cum s-a prabusit avionul presedintelui Poloniei (reconstituire video)

Autoritatile ruse sustin ipoteza unei erori de pilotaj in cazul catastrofei aeriene de la Smolensk, in care si-a pierdut viata presedintele polonez Lech Kaczynski, relateaza corespondentul RRA la Moscova, citat de RADOR.

Presa internationala s-a concentrat, insa, si asupra avionului Tupolev Tu-154, un aparat de fabricatie sovietica vechi de 20 de ani.

Conform informatiilor din partea Ministerului pentru Situatii de Urgenta si a Aviatiei Militare Ruse, aeronava poloneza prezidentiala Tu-154 care urma sa aterizeze pe aerodromul militar Severnii de langa Peciorsk, un orasel din imediata apropiere a Smolenskului, la 350 km vest de Moscova si circa 800 de km de Varsovia, a fost avertizata, cand se afla la 50 de km de aeroport, in legatura cu vizibilitatea proasta si cu conditiile meteo nefavorabile.

Expertii rusi si polonezi analizeaza cutiile negre ale avionului prabusit

La 10:50 ora locala (9:50 ora Romaniei), aeronava a disparut de pe ecrane.

Centrul de control al zborurilor care este militar, aerodromul fiind militar, a anuntat aeronava ca, din cauza conditiilor meteo, ar trebui sa se indrepte spre alte aeroporturi, fie la Minsk, in Belarus, fie la Moscova, insa pilotul a decis sa ia o hotarare la asa-numita "inaltime de decizie", ceea ce nu contravine regulamentelor.

In momentul in care aeronava se afla la aproximativ 1,5 kilometri distanta de pista de aterizare, controlorii de zbor au informat-o ca se afla sub traiectoria de aterizare, mult mai jos, si i-au cerut sa se redreseze, sa intre in regim de zbor orizontal si sa se indrepte spre un alt aeroport, insa aceste comenzi nu au fost indeplinite, au fost ignorate de echipajul care a continuat sa coboare si peste cateva secunde, la 1,2 kilometri de pista de aterizare, a atins un pom izolat, pomul avand o inaltime de opt metri, in timp ce avionul trebuia sa se afle in momentul respectiv la 60 de metri altitudine.

Aparatul ar fi luat foc si s-ar fi prabusit, provocand moartea tuturor celor 97 de persoane aflate la bord.

Avionul Tupolev Tu-154, care s-a prabusit in Rusia, construit pentru conditii extreme

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#avion presedinte Polonia, #avion prabusit presedinte Polonia, #avion prabusit defectiuni tehnice , #deces
Comentarii
Poza Dan-Ionescu
Dan-Ionescu
rank 5
se pare ca e prabusit din motiv de padurice cum nu aveau in nord au bagat pe aeroportul militar din sud