10 oameni cu toxiinfectie la Oradea, din cauza unei prajituri - o fetita a murit (Video)

Luni, 24 Mai 2010, ora 11:15
5678 citiri
10 oameni cu toxiinfectie la Oradea, din cauza unei prajituri - o fetita a murit (Video)

O fetita de 5 ani a murit luni din cauza unei toxiinfectii alimentare la Oradea, dupa ce a mancat dintr-o prajitura facuta in casa.

Fetita a inceput sa se simta rau sambata seara, imediat dupa ce a mancat din prajitura, ea fiind prima care a gustat, fiind internata ulterior la Spitalul de Penumoftiziologie si apoi la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Municipal din Oradea, unde a si decedat.

Alte 10 persoane din Bors, printre care inca un copil, au fost internate tot cu toxiinfectie alimentara, relateaza Realitatea TV. In prezent starea lor este stabila, o parte dintre ele fiind externate.

Prajitura din care au mancat membrii celor doua familii fusese facuta pentru o petrecere de ziua Sfintilor Constantin si Elena. Ea a fost trimisa la laborator, pentru analize. Se pare ca de vina au fost ouale folosite.

Mama fetitei cere ancheta

Mama fetitei decedate a cerut Ministerului Sanatatii sa declanseze o ancheta la Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiu, acuzandu-i pe medici ca nu au intervenit la timp si i-au administrat un tratament gresit fetitei sale decedate luni dimineata, relateaza Mediafax.

Mama fetitei, Delia Scorte, si ea internata cu toxiinfectie alimentara, a declarat ca fetita isi revenise aproape complet, cand, duminica seara, starea ei s-a agravat.

"A intrat in frisoane puternice. Am alergat la medici, dar 20 de minute nu am gasit pe nimeni, iar in final a venit o asistenta. Avea temperatura 42 si i-a scazut foarte, foarte greu. Nu mai raspundea la comenzi, am asteptat trei ore ca sa scada temperatura, ceea ce nu s-a intamplat. Abia atunci au chemat ambulanta si au transferat-o la spitalul de copii (Spitalul Municipal Gavril Curteanu -n.r.)", a explicat femeia.

Medicii au internat-o pe fetita, care era in coma, la sectia de terapie intensiva, dar nu au mai putut face nimic pentru a o salva.

"Cei de acolo mi-au spus ca a ajuns mult prea tarziu. Macar la 42 de grade sa o fi transferat!", a mai spus mama fetitei.

Aceasta ii acuza pe medicii Spitalului de Pneumoftiziologie ca nu au tratat-o pe fiica sa asa cum trebuie si ca au intervenit prea tarziu.

Mai mult, ea sustine ca pe durata spitalizarii fetitei nu i-au fost facute analize, iar medicii nu s-au interesat despre situatia sa. De asemenea, femeia sustine ca fetitei nu i-a fost administrat tratamentul corect.

"Am inteles ca a fost prea slab (antibioticul administrat -n.r) pentru infectia pe care o avea. Solicit si sprijinul Ministerului Sanatatii, sa se faca dreptate. Vreau sa aflu adevaratul motiv pentru care a decedat fetita, sa nu mai fie altcineva in starea asta. Daca medicii erau putin mai devotati nu se intampla asa ceva", a mai spus femeia.

Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Oradea, Octavian Cuc, sustine ca medicii nu au nicio vina pentru ceea ce s-a intamplat si afirma ca fetei i s-a administrat tratamentul adecvat.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#fetita decedata toxiinfectie alimentara, #toxiinfectie alimentara Oradea, #toxiinfectie alimentara prajitura casa, #mama fetitei ancheta, #Delia Scorte Oradea ancheta , #deces