Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

A murit Cristian Paturca

Marti, 18 Ianuarie 2011, ora 16:31
15902 citiri
A murit Cristian Paturca
Foto: Arhiva

Cantautorul Cristian Paturca a murit marti in urma unei indelungate suferinte. Artistul suferea de tuberculoza.

Paturca a compus "Imnul Golanilor", care a fost cantat pe toata durata manifestatiilor din Piata Universitatii din 1990.

In ultimii ani Cristian Paturca s-a retras din viata publica si a acordat cateva interviuri in cadrul carora si-a descris viata.

"Regret enorm moartea colegului nostru Cristi Paturca, cel care a consacrat Imnul Golanilor ca o emblema a Pietei Universitatii", a declarat, pentru Agerpres, Teodor Maries, care se afla alaturi de mai multi colegi si prieteni la domiciliul cantautorului, unde acesta a decedat.

"Mai bine haimana, decat tradator/ Mai bine huligan, decat dictator/Mai bine golan, decat activist/Mai bine mort decat comunist" sunt versurile care l-au facut pe Paturca sa ramana in mintea romanilor ca "idol al Pietei Universitatii".

In ultimii ani de viata Paturca a trait mai mult in mizerie, chiar in 2011 declarat in cadrul unui interviu "Am ajuns un boschetar".

"Libertatea o aveam, n-am stiut ce sa facem cu ea. Daca m-as intoarce in timp, as face la fel. As incerca insa sa evit boala. Imi pare rau ca, in '90, n-am luat un Kalasnikov si sa-i impusc pe toti cei din frunte. Eram in birou si cu Iliescu, si cu Brucan, cu Petre Roman... As fi scapat tara de ei. Am fost un naiv, am crezut in niste idealuri. Lasa-i, ba, ca pe astia-i judeca poporul, ziceam. I-a judecat pe naiba. Am facut revolutia boschetarilor. Asta am ajuns, un boschetar! Exact asa sa scrieti!", a declarat in 2010 Paturca intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Cristian Paturca a primit certificatul de revolutionar in spital

In 2010 Paturca a primit certificatul de revolutionar din partea secretarului de stat pentru problemele revolutionarilor, Adrian Nicolaescu.

"Am asteptat atatia ani de zile acest certificat de revolutionar si in sfarsit, acum, s-a facut dreptate. Ei nu au facut decat sa aplice legea. Este putin paradoxal ca ajungi intr-o tara cand trebuie sa vina cineva ca legea sa se aplice. Este inadmisibil", declara pe atunci Paturca, internat la spitalul Victor Babes, din cauza unor afectiuni ale ficatului si stomacului, dar si a unor probleme pulmonare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Cristian Paturca a murit, #Imnul golanilor , #deces
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
pacat...Nu l-au mai dus la Viena, ca era o entitate neglijabila...N-a apucat sa-i faca un imn viitorului presedinte Dan Diaconescu!