Familia lui Cioaba a cerut CNAS o adeverinta care sa ateste calitatea de asigurat

Luni, 19 August 2013, ora 18:09
2239 citiri
Familia lui Cioaba a cerut CNAS o adeverinta care sa ateste calitatea de asigurat
Foto: Arhiva

Familia lui Florin Cioaba a cerut Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) o adeverinta care sa ateste calitatea de asigurat a acestuia, precizand ca a aflat ca nu ar putea beneficia de formularul E112 si de cardul european de sanatate, intrucat aceste documente sunt valabile numai in UE.

"Florian Cioaba este asigurat, dar el nu poate beneficia, in Turcia, de prevederile legislatiei europene, intrucat acelea fac referire numai la tratamentele in statele Uniunii Europene.

In schimb, familia a aflat ca ar exista un acord intre statul roman si cel turc pentru anumite cazuri. De acest act s-a interesat chiar si presedintele Basescu. Familiei i s-a spus ca ar fi fost nevoie de niste acte, insa ea plecase in vacanta in Antalya si nu avea de unde sa stie ca va avea nevoie de niste acte speciale", au explicat apropiati ai lui Florian Cioaba.

In cazul in care familia lui Florin Cioaba va cere decontarea cheltuielilor pentru tratamentul acestuia in Turcia, CNAS va fi obligata sa analizeze documentele, mai spun rudele acestuia.

Spitalul Akdeniz Universitesi din Antalya a cerut 22.000 de euro pentru tratamentele si operatia la care a fost supus Florin Cioaba pe durata internarii, au declarat, luni, apropiati ai familiei.

"Ne-au cerut 22.000 de euro numai pentru acest spital", au spus sursele citate.

Familia autointitulatului rege al rromilor Florin Cioaba a fost informata, luni dimineata, de catre reprezentantii spitalul Akdeniz Universitesi din Antalya ca intocmirea actelor va dura sase ore. In acest interval, familia lui Florin Cioaba a cerut sprijin Sectiei consulare a Ambasadei Romaniei in Turcia, pentru a verifica sa nu fie "umflate" costurile trecute in factura de spitalizare.

Familia lui Cioaba ar vrea ca sicriul cu trupul neinsufletit sa fie adus mai intai in Bucuresti, iar de aici sa fie preluat de o firma specializata, care sa "monteze aer conditionat la sicriu" si sa il transporte la Sibiu, cu o alta aeronava sau cu o masina funerara.

Dorin Cioaba a declarat, luni, ca familia sa nu a cerut bani statului roman, ci doar ajutor pentru lamurirea situatiei privind asigurarea medicala a tatalui sau.

"Eu am cerut statului roman urgentarea acestor acte. Fara aceste acte, ambasada din Turcia nu poate elibera documentele care insotesc mortul. Familia Cioaba nu a cerut nimic gratis. Noi am platit avionul si vom plati tot ce va mai fi nevoie, dar cerem urgentarea situatiei cu privire la asigurare", a spus Dorin Cioaba.

El a precizat ca spera sa fie indeplinite formalitatile cat mai repede si sicriul cu trupul neinsufletit al tatalui sau sa fi adus in tara cel mai probabil luni, in cursul serii.

Intrebat despre informatiile aparute in presa referitoare la faptul ca tatal sau ar fi urmat sa fie asezat intr-un sicriu de aur, Dorin Cioaba a spus: "Cosciugul va fi unul normal, iar inmormantarea va fi una simpla".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Cioaba deces Turcia costuri, #Cioaba transport corp Romania, #Cioaba mort inima transport , #deces