Moartea presedintelui Poloniei - reactii din intreaga lume, minut cu minut

Duminica, 11 Aprilie 2010, ora 17:00
4821 citiri
Moartea presedintelui Poloniei - reactii din intreaga lume, minut cu minut

Polonia se confrunta cu cel mai mare dezastru politic din istoria post razboi dupa ce sambata presedintele, Lech Kaczynski, sotia sa si mai multi demnitari si-au pierdut viata intr-un accident aviatic.

Avionul, la bordul caruia se aflau 95 de persoane, s-a prabusit dupa cateva tentative de aterizare pe un aeroport din vestul Rusiei.

Nefericitul eveniment a facut imediat inconjurul lumii. Presa internationala a scris pe larg despre decesul presedintelui polonez, felul in care este perceput de polonezi accidentul aviatic din Rusia sau victimele aflate la bordul avionului prabusit.

In mai multe tari s-au organizat slujbe de comemorare in memoria victimelor catastrofei aeriene in care au murit seful statului polonez, Lech Kaczynski, si alti 95 de oameni.

Ziare.com va invita sa urmariti, minut cu minut, reactii din intreaga lume dupa accidentul aviatic

17.10 - Ramasitele presedintelui polonez Lech Kaczynski sunt duse catre castelul prezidential din centrul istoric al Varsoviei, unde se afla mii de oameni stransi pentru a-i aduce un omagiu sefului statului.

Sicriul va fi depus in capela castelului, unde va putea fi vazut numai de familia fostului presedinte al Poloniei.

17.00 - Corpul sotiei presedintelui polonez Lech Kaczynski, decedata impreuna cu el in accidentul aviatic din Rusia, inca nu a fost identificat si nu a fost repatriat alaturi de sotul ei.

15:45 - Trupul neinsufletit al presedintelui polonez Lech Kaczynski a fost repatriat duminica din orasul rus Smolensk, in prezenta premierului rus Vladmir Putin.

Trupul neinsufletit al presedintelui polonez Lech Kaczynski a ajuns la Varsovia

15:05 - Accidentul aviatic produs sambata la Smolensk, in care si-au pierdut viata presedintele Lech Kaczynski, sotia sa si mai multi inalti oficiali, nu a fost provocat de probleme tehnice la aparatul de zbor.

Potrivit datelor inregistrate de cutiile negre gasite la locul accientului, avionul nu a avut probleme tehnice.

In plus, "pilotul a fost informat despre conditiile meteo complexe si a luat, oricum, decizia de a ateriza", a spus seful comisiei de ancheta, Aleksandr Bastrikin.

Autoritatile ruse sustin ipoteza unei erori de pilotaj in cazul catastrofei aeriene de la Smolensk.

13:30 - Cutiile negre ale aeronavei prezidentiale poloneze, prabusite sambata in Rusia, au fost recuperate si sunt analizate de expertii rusi si polonezi. Inregistrarile datelor si conversatiilor purtate in cabina au ajuns la un laborator special unde, in prezenta expertilor procuraturii poloneze, au inceput sa fie analizate.

Pe langa cutiile negre ale avionului, expertii studiaza si fragemente ale fuzelajului si inregistrarile din turnurile de control, au declarat anchetatorii rusi, aflati sub comanda directa a premierului rus Vladimir Putin.

Expertii rusi si polonezi analizeaza cutiile negre ale avionului prabusit

12:45 - Mai multi experti avertizeaza ca moartea conducerii armatei poloneze in accidentul aviatic de sambata, din vestul Rusiei, ar putea avea implicatii mai grave pentru Varsovia decat decesul presedintelui tarii.

11:45 - Trupurile neinsufletite ale presedintelui polonez Lech Kaczynski si sotiei sale Maria, morti sambata intr-un accident de avion la Smolensk, in Rusia, vor fi repatriate la Varsovia duminica la ora locala 14.00 (12.00 GMT).

Trupurile neinsufletite ale sotilor Kaczynski vor fi trimise la Varsovia

10:30 - Presedintele Traian Basescu, sotia sa Maria si ministrul de Externe Teodor Baconschi participa, duminica dimineata, la sfanta Liturghie celebrata la Catedrala Sf. Iosif din Capitala, in memoria victimelor catastrofei aeriene.

10:15 - Premierul rus Vladimir Putin si omologul sau polonez Donald Tusk au depus duminica flori in locul unde s-a prabusit sambata avionul presedintelui polonez Lech Kaczynski.

10:00 - Anchetatorii rusi studiaza discutiile dintre pilotii avionului presedintelui polonez, care s-a prabusit sambata, si controlorii de trafic, a declarat duminica un purtator de cuvant al comisiei de ancheta.

09:45 - Polonia incepe o saptamana de doliu national, dupa accidentul aviatic de sambata, din Rusia, in care si-au pierdut viata presedintele Lech Kaczynski, sotia sa si alti inalti oficial.

Presedintele Poloniei a murit, dupa ce avionul sau s-a prabusit in Rusia (Video)

Presedintele Poloniei Lech Kaczynski a murit, sambata, dupa ce avionul in care se afla s-a prabusit in Rusia.

Aeronava Tupolev 154, in care se afla presedintele, si care mai avea la bord alte 96 de persoane, s-a prabusit la ora locala 10.56 (9.56 ora Romaniei), in apropiere de aeroportul Smolensk, in sud-vestul Rusiei.

Ria Novosti a anuntat, sambata dupa-amiaza, ca trupul presedintelui Lech Kaczynski a fost gasit printre ramasitele avionului.

Trupurile neinsufletite ale sotilor Kaczynski au fost identificate in noaptea de sambata spre duminica de fratele geaman al fostului presedinte, Jaroslaw Kaczynski.

Trupul lui Lech Kaczynski a fost identificat de fratele sau

Ulterior, toate cadavrele persoanelor care se aflau in avion au fost gasite, a anuntat Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta, citat de RIA Novosti.

Desi in mod oficial nu s-a aflat nimic despre cauza prabusirii, potrivit unor surse anonime citate de RIA Novosti, dezastrul s-ar fi produs in urma unei erori umane in timpul manevrelor de aterizare efectuate in conditii de ceata densa. Se pare ca avionul ar fi atins cu o aripa varful copacilor, dupa care s-a prabusit, in urma unui incediu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#presedinte Polonia murit, #accident avion presedinte Polonia , #deces