O fată de 17 ani, ucisă de anorexie: se visa fotomodel și ajunsese să cântărească 26 de kilograme

Duminica, 28 Noiembrie 2021, ora 11:33
5623 citiri
O fată de 17 ani, ucisă de anorexie: se visa fotomodel și ajunsese să cântărească 26 de kilograme

Modelele pe care le adoptă adolescenții nu sunt întotdeauna cele mai bune. O fată de 17 ani, din Italia, a murit din cauza anorexiei. Se înfometa și ajunsese să cântărească doar 26 de kilograme.

Giulia Scaffidi avea 17 ani. „Lumea modei și bloggerii de modă conduc prin exemplu. Arăți bine și cu câteva kilograme în plus”, a spus Tony, fratele Giuliei, într-o postare pe rețelele de socializare la câteva ore după ce și-a înmormântat sora.

„Atenție la mesajele false care vin din lumea bloggerilor de modă și a rețelelor sociale. Dacă visați să fiți mai frumoase, nu o faceți renunțând la mâncare pentru că veți păți ca ea”, și-a continuat Tony Scaffidi discursul.

Giulia a murit din cauza anorexiei la vârsta de 17 ani. Ea a fost internată joi, 25 noiembrie, în secția de pediatrie a spitalului din Lodi, după ce în dimineața acelei zile a intrat în comă. Şapte ore mai târziu, a murit. Tânăra din Lombardia ar fi împlinit 18 ani luna viitoare.

Giulia suferea de trei ani de anorexie, iar în ultimele luni ajunsese să cântărească 26 de kilograme. „Se vedea perfectă așa: se machia în fiecare zi, folosea creme de față și lacuri de unghii pentru a scoate în evidență frumusețea pe care, din punctul ei de vedere, o obținuse în sfârșit”, spune Tony, fratele ei în vârstă de 37 de ani, make-up artist care lucra cu vedete precum cele la care visa Giulia. Sora sa a început mai întâi să țină diete dure, până când a devenit anorexică.

“Modele care în căutarea spasmodică a perfecțiunii fizice trăiesc o viață de privare. Lucrează ore în șir fără să se oprească: nu mănâncă nimic toată ziua, nu beau nici măcar o cafea. Nu știu cum pot rezista”, mai spune Tony, citat de publicația italiană Corriere della Sera.

Giulia a visat să facă o carieră în lumea modei

„Era frumoasă, avea un zâmbet ca un soare și o cascadă de bucle blonde. Dar un vierme a devorat-o pe dinăuntru, acel vis de perfecțiune fizică care pentru ea însemna să fie foarte slabă a dus-o la anorexie. Nu știe nimeni drama pe care am trăit-o și războaiele pe care le-am purtat cu ea când ne-am dat seama că a început să ascundă mâncarea”, povestește Elena, mama Giuliei.

Adolescenta a fost internată în spital, a făcut tratament mai multe luni, iar atunci când s-a întors acasă părea să fie pe drumul cel bun al recuperării. Apoi lucrurile s-au înrăutățit din nou. Nu a mâncat nimic, a băut doar apă fierbinte. „Obișnuia să urce și să coboare scările în miezul nopții pentru a se menține în formă”, mai spune mama sa.

Au urmat alte și alte internări. „Ultima dată a fost externată după o lună. Mi-a spus: „Mamă, m-am săturat de doctori”. În timpul pandemiei, am fost împreună la San Paolo, din Milano, am stat cinci luni amândouă într-o cameră mică pentru a nu lua Covid. A fost un iad”, mai povestește mama Giuliei.

Atât mama Elena, cât și fratele Tony lansează un apel către tinerele care se visează fotomodele, dar și către influencerii care sunt direct responsabili pentru ideile pe care le sădesc în mintea tinerilor. „Lumea pe care încearcă să o imite trebuie să înceapă să conducă prin exemplu. Bloggerii de modă să conducă prin exemplu, să evite să compare obținerea formei perfecte cu sacrificiile alimentare. Arătați bine și cu câteva kilograme în plus. Sunt gata să le dau tinerelor o mână de ajutor dacă este nevoie. Să le arăt fotografiile Giuliei, cum în ce hal ajunsele, tocmai pentru ca alte fete să nu mai cadă în această capcană”, a încheiat Tony Scaffidi .

Citeste si:
S-au împlinit 2 ani de la moartea lui Kobe Bryant și a fiicei sale. Cum arată statuia dedicată celor doi la locul tragediei FOTO
S-au împlinit 2 ani de la moartea lui Kobe Bryant și a fiicei sale. Cum arată statuia dedicată celor doi la locul tragediei FOTO
Miercuri, 26 ianuarie 2022, s-au împlinit doi ani de la decesul fostului mare baschetbalist american Kobe Bryant, victimă a unui accident de elicopter în care se afla și fiica sa de 13 ani,...
Alexandru Coman, afaceristul dispărut și găsit mort după 3 luni, era proaspăt divorțat. Ce crede fosta soție despre varianta sinuciderii
Alexandru Coman, afaceristul dispărut și găsit mort după 3 luni, era proaspăt divorțat. Ce crede fosta soție despre varianta sinuciderii
Alexandru Coman, un om de afaceri din Sibiu care fusese dat dispărut în urmă cu trei luni, a fost găsit mort marți seară, 25 ianuarie. Trupul său a fost recuperat din Pădurea Băneasa, de...