Zapada in Bucuresti: Oprescu cere intensificarea interventiilor, Negoita convoaca comandamentul de iarna

Sambata, 12 Ianuarie 2013, ora 14:50
2867 citiri
Zapada in Bucuresti: Oprescu cere intensificarea interventiilor, Negoita convoaca comandamentul de iarna
Foto: Arhiva

Primarul Sorin Oprescu a solicitat firmelor de deszapezire sa intervina in numar cat mai mare in toate sectoarele din Capitala, avand in vedere prognozele emise de meteorologi, care anunta continuarea ninsorilor incepute sambata dimineata.

151 de utilaje actioneaza in prezent in Bucuresti, cu prioritate in zona pantelor si a rampelor, pe arterele principale si secundare, dar si la intrarile in scoli, spiatels si alte institutii publice. Lucratorii actioneaza atat cu material antiderapant, cat si prin inlaturarea zapezii, se arata intr-un comunicat al Primariei Municipiului Bucuresti, remis Ziare.com.

Cei de la deszapeziri lucreaza in colaborare cu Brigada de Politie Rutiera astfel incat, in caz de nevoie, echipajele politiei sa poata facilita interventia utilajelor de deszapezire. De asemenea, Primarul Capitalei a dispus ca Politia Locala sa sprijine agentii de circulatie ai Brigazii Rutiere pentru fluidizarea circulatiei, in cazul in care conditiile meteo vor impune asta.

Sorin Oprescu a cerut inspectorilor din cadrul Directiei de Control sa verifice, in teren, daca firmele de deszapezire isi fac treaba.

De asemenea, Directia Generala de Asistenta Sociala (DGAS) continua programul de adapostire a persoanelor fara adapost. Astfel, persoanele defavorizate vor putea fi gazduite in Complexul de Servicii Medicale de pe Bulevardul Th. Pallady si in Adapostul Sf. Luca din Berceni. In plus, o echipa DGAS va distribui ceai si supa calda prin intermediul echipelor mobile, la Gara de Nord.

Si primarul sectorului 3, Robert Negoita, a solicitat operatorului de salubritate sa ia masuri pentru deszapezire, nu doar pe arterele principale, ci si pe strazile laturalnice, pe trotuare, in statiile RATB si de metrou, precum si in zona institutiilor de invatamant.

"Este foarte important sa intervenim repede si eficient pentru a nu lasa zapada sa se depuna pe strazi sau pe trotuare. Ii asigur pe locuitorii sectorului 3, fie ca sunt soferi fie ca sunt pietoni, ca vom face tot posibilul pentru a asigura un trafic fluent pe raza sectorului", a declarat primarul sectorului 3, citat de agentia Newsin.

Pentru orice sesizare privind oamenii fara adapost, cetatenii pot suna la

numarul de telefon gratuit 0800.821.218 sau la 021.314.23.15. De asemenea, pentru

sesizari privind RADET, ENEL ori ApaNova, Primaria Capitalei pune la

dispozitia bucurestenilor numarul telefon gratuit 0800.800.868.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
#firme deszapezire Bucuresti, #Sorin Oprescu actiune deszapezire, #Robert Negoita deszapezire sector 3 , #deszapezire