UPDATE Zeci de perchezitii la o grupare romano-moldoveana care controla mai multe fabrici clandestine de tigari. OLAF: Prejudiciu de 80 de milioane de euro

Joi, 17 Decembrie 2020, ora 09:51
5189 citiri
UPDATE Zeci de perchezitii la o grupare romano-moldoveana care controla mai multe fabrici clandestine de tigari. OLAF: Prejudiciu de 80 de milioane de euro
Foto: Facebook/ Politia Romana (Arhiva)

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Iasi impreuna cu politistii de frontiera efectueaza joi dimineata, 17 decembrie, un numar de 40 de perchezitii domiciliare, int-o cauza vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de contrabanda in forma continuata si evaziune fiscala in forma continuata.

UPDATE Sursele citate au explicat ca in urma revizuirii de catre Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) a raportului intocmit in acest caz, s-a stabilit ca prejudiciul se ridica la aproximativ 80 de milioane de euro.

Potrivit unor surse judiciare citate de Ziare.com, este vorba de un grupul infractional organizat transfrontalier, constituit din cetateni romani si moldoveni, care actioneaza in scopul obtinerii ilicite de importante beneficii financiare, in urma punerii in functiune a unor fabrici clandestine de producere si ambalare de tigarete, precum si comercializarea ulterioara a acestora.

Perchezitiile DIICOt au loc pe raza judetelor Iasi, Bacau, Timisoara, Oradea, Bucuresti, Iflov, Constanta, Sibiu, Brasov, Galati si Bihor.

"Membrii gruparii infractionale din Romania se ocupa de toate detaliile legate de transmiterea de materiale pentru fabricarea tigaretelor in alt stat membru al UE, unde are loc activitatea ilegala de producere a tigaretelor," explica sursele citate.

Prejudiciul se ridica la suma de peste 31 milioane euro, conform unui raport intocmit de OLAF, conchid sursele citate.

#perchezitii DIICOT, #perchezitii evaziune, #evaziune olaf diicot , #DIICOT