Alex Bodi, fostul sot al Biancai Dragusanu, trimis in judecata de DIICOT, alaturi de alte 29 de persoane, in dosarul de trafic de persoane si proxenetism

Luni, 05 Aprilie 2021, ora 16:02
9043 citiri
Alex Bodi, fostul sot al Biancai Dragusanu, trimis in judecata de DIICOT, alaturi de alte 29 de persoane, in dosarul de trafic de persoane si proxenetism
Victimele care refuzau sa practice prostitutia erau sechestrate si supuse unor violente extreme, pentru a fi determinate sa nu mai opuna rezistenta Foto/ Instagram Alex Bodi Bianca Dragusanu

Acuzatiile aduse celor 30 de inculpati sunt de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de persoane, proxenetism, santaj, sustragere de sub sechestru, trafic de minori, detinere de droguri de risc, fara drept, pentru consum propriu, spalarea banilor si marturie mincinoasa, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Alex Bodi este acuzat ca a recrutat mai multe tinere pe care le-a obligat sa se prostitueze, el fiind acuzat si de o infractiune de santaj.

La scurt timp dupa destructurarea unei grupari conduse de membru marcant al lumii interlope (grupare specializata in traficul de persoane si proxenetism), suspectul in cauza (unul dintre locotenentii persoanei mai sus mentionate), in timp ce se afla detinut intr-un penitenciar, in perioada 2008 - 2011, impreuna cu alti trei detinuti, au folosit retelele sociale in scopul recrutarii unor tinere care practicau prostitutia si, inducandu-le in eroare, fie cu promisiunea unui viitor comun (metoda loverboy), fie cu identificarea unui loc de munca avantajos, respectiv profitand de starea lor de vulnerabilitate (situatie materiala precara, naivitate, lipsa de educatie - factori determinanti pentru respectivele tinere in alegerea practicarii prostitutiei), le-au convins sa se prostitueze in beneficiul lor.

Sub coordonarea liderului, caruia membrii gruparii i se adresau cu apelativul "nasu", s-au pus bazele unei grupari infractionale specializata, in principal, in traficul de persoane, trafic de minori si proxenetism, in secundar in santaj (consecinta a platii unor taxe de protectie).

Dupa ce au iesit din penitenciar, membrii gruparii infractionale au continuat sa recruteze si alte victime, le-au transportat, adapostit in locatii din state occidentale (Germania, Spania, Italia, Marea Britanie, Elvetia) si le-au constrans sa practice prostitutia in favoarea lor, in diverse cluburi de profil.

Conform DIICOT, la gruparea infractionala au aderat, in timp, si alti membri ce faceau parte din acelasi anturaj.

Unii recrutau victimele, dar le si transporta pe teritoriul Germaniei (de la locatiile in care erau adapostite, pana la bordeluri), le adaposteau si le supravegheau. In plus, "colectau" veniturile obtinute din prostitutie (de cele mai multe ori, transportau banii personal in tara, unde erau impartiti intre membrii gruparii; uneori, erau folosite sistemele de transfer financiar, caz in care evitau, pe cat posibil, sa apara la rubrica "beneficiar", folosind intermediari).

Alti membri identificau localuri unde urmau a fi duse victimele si purtau "negocieri" cu reprezentantii acestora, prin prisma relatiilor pe care le dezvoltasera cu membrii unei grupari de motociclisti sau la cluburi din Italia, dar si raportat la numarul mare de tinere a caror angajare o intermediau la respectivele localuri.

Odata ajunse in strainatate, victimele erau constranse (fizic si psihic) de inculpati sa se prostitueze in folosul lor, in conditiile in care nu cunosteau limba, erau izolate de prieteni si familie si nu dispuneau de resurse financiare pentru a se intoarce in tara la momentul in care isi dadeau seama de situatia reala.

Victimele care refuzau sa practice prostitutia erau sechestrate si supuse unor violente extreme, pentru a fi determinate sa nu mai opuna rezistenta.

In cele din urma, din cauza violentelor la care erau supuse si a amenintarilor cu acte de violenta indreptate impotriva membrilor familiilor lor, victimele erau nevoite sa se prostitueze in beneficiul membrilor gruparii infractionale.

In cele mai multe cazuri, victimele erau tinute in imobile stabilite de inculpati, erau transportate zilnic la locurile unde erau obligate sa practice prostitutia, erau permanent controlate/supravegheate, inculpatii incalcandu-le dreptul la viata privata si aducandu-le intr-o situatie de aservire.

Inculpatii le retineau actele de identitate cu intentia vadita de a pastra controlul asupra lor si a le impiedica sa expedieze o parte din veniturile obtinute din prostitutie, prin sistemele financiare de transfer, pe numele unor membri de familie.

Au fost situatii in care inculpatii invocau asa-zise "contracte pe viata", in sensul ca victimele nu aveau nicio alta alternativa decat sa se prostitueze in beneficiul lor.

Unele victime au fost vandute altor traficanti, in scopul exploatarii, persoanele care le-au preluat primind si informatii in legatura cu victima, comportamentul acesteia pe perioada cat a fost exploatata, date despre familie, toate acestea in scopul de a fi santajata, pentru a fi exploatata si controlata mai usor.

Procurorii mai spun ca au fost si situatii in care inculpatii nu au mai reusit sa detina controlul asupra victimelor, chiar si dupa aplicarea unor corectii fizice, caz in care pentru a le determina sa nu fuga sau sa revina la domiciliile lor din tara le solicitau diferite sume de bani, sume pe care victimele nu aveau posibilitatea sa le achite, fiind, astfel, obligate sa continue activitatea de prostitutie in beneficiul lor.

In cauza au fost instituite masuri asiguratorii.

Dosarul a fost inaintat spre competenta solutionare Tribunalului Dolj.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Bianca Dragusanu, #DIICOT proxeneti , #DIICOT