Ce spune seful DIICOT despre cucuveaua mov, adresa de pe care Ghita sustine ca a primit email-uri de la Kovesi

Joi, 20 Octombrie 2016, ora 13:38
10902 citiri
Ce spune seful DIICOT despre cucuveaua mov, adresa de pe care Ghita sustine ca a primit email-uri de la Kovesi

Procurorul-sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, joi, ca Sebastian Ghita este martor in dosarul "Black Cube", iar adresa de e-mail cucuveauamov@gmail.com, despre care deputatul a spus ca era folosita de Laura Codruta Kovesi, nu apare in cauza.

"Pana la acest moment, adresa de e-mail mentionata de dumnealui (cucuveauamov@gmail.com - n.red.) nu apare in dosarul Black Cube, iar implicarea domului Ghita este de martor in dosar. Din ce stiu eu, cred ca a dat o declaratie", a spus Daniel Horodniceanu, raspunzand mai multor intrebari privind prezenta lui Ghita la DIICOT.

Intrebat in ce stadiu se afla ancheta in dosarul "Black Cube", Horodniceanu a spus ca "este acelasi, este in lucru, nu au fost puse noi persoane sub urmarire".

"Suntem in continuare intr-o urmarire penala care este nepublica si observati ca noi suntem o structura care lucreaza cu un grad ridicat de discretie, sunt dosare ce au un grad de dificultate mai mare si sunt cu criminalitate transfrontaliera", a precizat seful DIICOT.

Intrebat daca au fost identificati "beneficiarii" in cazul "Black Cube", Horodniceanu a spus ca se lucreaza pe mai multe piste la acest moment. "Nu pot sa va spun daca sunt identificati beneficiarii", a mentionat seful DIICOT.

Declaratiile sale vin in contextul in care deputatul s-a dus pe 10 octombrie la sediul DIICOT si la iesire a sustinut ca a fost audiat de procurori in dosarul Black, dand declaratii inclusiv despre adresa de e-mail cucuveauamov@gmail.com, despre care tot el sustinuse cu o seara inainte, la o emisiune tv, ca i-ar apartine sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

La cateva ore, insa, DIICOT a precizat ca Ghita nu a fost audiat in dosarul Black Cube si nici in legatura cu adresa de e-mail mentionata. O zi mai tarziu, pe 11 octombrie, la sediul DNA Ploiesti, Ghita s-a aratat deranjat de pozitia DIICOT, avand si o explicatie pentru care reprezentantii Directiei ar fi putut face o astfel de declaratie.

"Am dat declaratii, am avut discutii filmate cu acei domni de acolo, care m-au intrebat despre subiectul Black Cube si la sfarsit despre subiectul cucuveaua mov. Si am stabilit ca, fiind tarziu, sa vin la o alta data sa punem in scris.

Cine a trimis acel SMS cu pozitia DIICOT-ului cred ca a gresit si nu a vrut decat sa arunce stirea ca nu am dat declaratii. Eu am dat declaratii doar ca nu au fost puse si in scris la acel moment", a explicat atunci Ghita.

In dosarul "Black Cube" privind spionarea comunicatiilor si hartuirea familiei si a unor apropiati ai procurorului-sef al DNA sunt pusi sub acuzare fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, precum si Ron Weiner, David Geclowicz si Yossi Barkshtein, cei trei fiind angajati ai firmei israeliene de investigatii.

Citeste si:
CCR a respins sesizarea USR. Revocarea din funcția de președinte a Senatului a Ancăi Dragu, constituțională SURSE
CCR a respins sesizarea USR. Revocarea din funcția de președinte a Senatului a Ancăi Dragu, constituțională SURSE
Curtea Constituţională (CCR) a dezbătut miercuri sesizarea făcută de către USR privind revocarea din funcția de președinte al Senatului a Ancăi Dragu. Conform unor surse din CCR, citate de...
Reacție din tabăra USR în urma perchezițiilor de la Primăria Iași: ”Ce mai aşteaptă PNL, în ceasul al şaisprezecelea, ca să se delimiteze de Chirica?”
Reacție din tabăra USR în urma perchezițiilor de la Primăria Iași: ”Ce mai aşteaptă PNL, în ceasul al şaisprezecelea, ca să se delimiteze de Chirica?”
Senatorul USR Marius Bodea susţine că Mihai Chirica a ajuns exponentul corupţiei în administraţia locală şi se întreabă de ce PNL nu se delimitează de edilul ieşean din cauza dosarelor...
Comentarii