Cum au ajuns mai multi afaceristi din Bacau sa fie filmati in timpul unor petreceri cu cocaina si prostituate minore

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 04 Aprilie 2019, ora 10:32
28369 citiri
Cum au ajuns mai multi afaceristi din Bacau sa fie filmati in timpul unor petreceri cu cocaina si prostituate minore
Foto: Pixabay

Orgii filmate intr-un club clandestin din Bacau, sex cu prostituate minore, petreceri zilnice condimentate cu droguri si trafic de influenta sunt ingredientele unei anchete fara precedent a procurorilor de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Tribunalul Bacau a arestat in acest caz trei barbati, printre care un ofiter de politie si un afacerist local, acuzati ca au organizat petreceri private unde drogau minore impreuna cu alti oameni de afaceri, interlopi, precum si functionari din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Cel care a organizat totul ar fi afaceristul Marius Scutaru, cunoscut ca Nasul sau Pepe. Alte nume grele din dosar: comisarul de politie in cadrul Serviciului de Actiuni Speciale din cadrul IPJ Bacau, Adrian Vasile Ardeleanu si Vasile Raducanu, zis Vajenie, apropiat al Nasului.

Adrian Ardeleanu este fiul comisarului sef (r) Virgil Ardeleanu, fost sef la Serviciul de Permise si Inmatriculari din Bacau, condamnat pe 1 aprilie 2011, definitiv, la trei ani de inchisoare, cu executare pentru coruptie.

Denuntul: Zilnic erau petreceri

Potrivit informatiilor DIICOT, totul a plecat de la un denunt facut de un martor amenintat. Acesta a povestit anchetatorilor ca Nasul a amenajat un spatiu in incinta unei cladiri cu destinatie de depozit pentru marfuri alimentare.

Acolo sunt organizate cu o frecventa aproape zilnica petreceri care au printre participanti persoane de sex feminine minore si care prilejuiesc, in mod constant, consumul de droguri de mare risc.

Martor: Cocaina, la putere

La petreceri s-ar fi consumat cu preponderenta cocaina.

"Ca urmare a consumului unor astfel de substante, persoanele de sex feminin minore isi pierd cunostinta, sfarsind prin a fi abuzate sexual, iar actele de natura sexuala sunt de obicei filmate", a povestit martorul.

Filajul facut de procurorii DIICOT in acest caz au confirmat declaratiile martorului. Anchetatorii au observat ca Nasul a amenajat clubul cu instalatie de sonorizare, mixer, ecran LCD, sistem de lumini ambientale, canapele, si, pana la un moment dat, chiar si o bara de streap-tease.

Minorele, racolate din liceele din Bacau

Unul dintre cei care au participat la aceste petreceri a oferit detalii inedite la DIICOT. Marturia a fost data in calitate martor protejat/amenintat.

"In cadrul acestui club, organizeaza petreceri in timpul carora se consuma alcool si droguri de diferite tipuri. De asemenea, la aceste petreceri participa intotdeauna persoane de sex feminin, unele minore, care le ofera servicii sexuale invitatilor lui Scutaru Marius.

Multe dintre acestea erau minore care proveneau din mediul rural, fiind racolate de la liceele din Bacau.

Mai erau si prostituate care veneau la clubul lui Scutaru Marius, dupa ce acesta le promitea ca se va ocupa sa le aduca cat mai multi clienti. Au fost insa si fete care veneau pur si simplu, fiind invitate sa participe la o petrecere, fara sa stie ca in acel loc se organizau orgii sexuale.

Aceste fete erau drogate si sfarseau prin a intretine raporturi sexuale cu Scutaru Marius si apropiatii sai," declara martorul amenintat.

Inregistrarile, salvate pe laptop

Martorul amenintat mai arata ca petrecerile erau intotdeauna filmate, iar Scutaru pastra inregistrarile intr-un laptop, dar si pe mai multe memory stick-uri.

Cu privire la drogurile utilizate, martorul a precizat ca participantii obisnuiau sa aspire pe nas un praf alb si sa fumeze canabis.

Ce droguri se consumau

Un alt martor a povestit la DIICOT ca fetele care participau la aceste petreceri aveau varste cuprinse intre 14 si 17 ani. Era vorba de fete care isi ofereau serviciile sexuale in schimbul unor sume de bani.

Martorul a confirmat faptul ca Nasul obisnuia sa filmeze diferite scene petrecute in timpul petrecerilor si ca utiliza materialele video obtinute pentru a-i conditiona, ulterior, pe participanti in vederea obtinerii unor avantaje.

Referindu-se la natura substantelor consummate in timpul petrecerilor la care a participat, barbatul a enumerat: "ketamina, cocaina, cocx, marijuana, extasy, coffee shop (droguri usoare- n.red.) ".

Videoclipurile

Una dintre prostituatele care au frecventat clubul clandestin a declarat la DIICOT ca a participat la mai multe petreceri in acest club.

Tanara a recunoscut ca a consumat droguri, pe care le denumeste "cuie", si a intretinut raporturi sexuale cu Nasul, de la care a primit suma de 100 lei.

In plus, femeia a pus la dispozitia procurorilor un videoclip in care mai multe minore sunt filmate in "clubul" lui Scutaru, dansand lasciv alaturi de acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#DIICOT droguri, #diicot cocaina, #DIICOT interlopi , #DIICOT