DIICOT a adus in Bucuresti sacii de cocaina gasiti in Delta. Povestea unei capturi de o tona cu 90% puritate

Marti, 26 Martie 2019, ora 12:15
16745 citiri
DIICOT a adus in Bucuresti sacii de cocaina gasiti in Delta. Povestea unei capturi de o tona cu 90% puritate
Foto: Ziare.com

Procurorii DIICOT au adus la sediul central din Bucuresti sacii de cocaina gasiti in weekend intr-o salupa din Delta Dunarii.

Cocaina capturata valoareaza aproximativ 300 de milioane de euro.

Potrivit reprezentantilor DIICOT, vineri, procurorii DIICOT Tulcea au fost sesizati ca, miercuri seara, in zona unei localitati din judet, dintr-o dubita a cazut un pachet de un kilogram de cocaina.

In urma analizelor s-a stabilit ca puritatea cocainei era de 90%.

"In seara zilei de miercuri, 20 martie, in judetul Tulcea, dintr-o duba inmatriculata in Romania a fost pierdut un pachet cu un kilogram de cocaina. Analiza fizico-chimica realizata intr-un laborator din Constanta a aratat ca puritatea narcoticului era de 90 la suta", a spus, marti, procurorul sef al DIICOT, Felix Banila, in cadrul unei declaratii comune a DIICOT si ofiterilor de la Combaterea criminalitatii organizate.

Barca rasturnata

Ca urmare, au inceput cercetari, iar vineri dimineata, pe o plaja de la malul Marii Negre, in zona localitatii Sfantu Gheorghe, a fost descoperita o barca rasturnata si pachete suspecte, similare cu cel gasit mai devreme cu doua zile.

"In urma investigatiilor privind traseul marfii, anchetatorii romani au gasit vineri dimineata, pe malul Marii Negre, in zona locaitatii Sfantu Gheorghe, o barca rasturnata, iar pe mal si in ambarcatiune au descoperit pachete invelite in baloane de cauciuc, avand acelasi logo, continut si mod de ambalare cu pachetul pierdut din duba cu doua zile inainte", a relatat seful DIICOT.

Cantitatea totala este de 1.040 de kilograme brut de cocaina, cu valoare de piata de pana la 300 de milioane de euro.

"Ambarcatiunea inmatriculata in Romania prezenta un orificiu de forma dreptunghiulara in zona chilei si se afla intr-o zona de plaja situata la circa doi kilometri nord de gura de varsare a bratului Sfantu Gheorghe, la circa patru kilometri de tarm", a spus Felix Banila.

Cantitatea urma sa fie triplata

Seful DIICOT a precizat ca rasturnarea ambarcatiunii "a fost un lucru accidental", dar depistarea cantitatii de cocaina "a fost rodul unei ample investigatii pornind din seara zilei de meircuri, 20 martie 2019, si care s-a finalizat cu descoperirea de pe malul Marii Negre".

Cantitatea urma sa fie triplata prin combinarea cu alte substante.

"Precizam ca pe piata drogurilor, la momentul vanzarii catre consumatori, aceasta cantitate urma sa fie triplata prin combinarea cu diferite substante specifice", a mai spus el.

Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
#captura droguri, #captura cocaina, #diicot cocaina, #DIICOT droguri , #DIICOT