DIICOT: Au cumparat droguri din strainatate si au platit cu monede Bitcoin

Vineri, 06 Mai 2016, ora 16:40
4414 citiri
DIICOT: Au cumparat droguri din strainatate si au platit cu monede Bitcoin
Foto: DIICOT

Procurorii DIICOT din Iasi au trimis in judecata doi traficanti, acuzati ca au cumparat canabis din Canada, drogurile fiind platite cu moneda virtuala Bitcoin si aduse in Romania prin intermediul serviciilor postale internationale.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Alin Bogdan Vintila si Adrian Neamtu vor fi judecati de Tribunalul Iasi pentru savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de risc in forma continuata, introducere in tara, fara drept, de droguri de risc, precum si detinerea, fara drept, de droguri de risc in vederea consumului propriu.

Procurorii sustin ca, in perioada octombrie - decembrie 2015, Alin Bogdan Vintila, in mod repetat si in baza aceleiasi rezolutii infractionale, a procurat prin intermediul unui site din Canada (cunoscut in mediul infractional ca DARKNET, SILK ROAD) cantitatea totala de 1.200 grame canabis, drogurile fiind achitate prin sistemul de plata electronic Bitcoin.

Moment istoric: Creatorul Bitcoin si-a dezvaluit identitatea

Ulterior, drogurile au fost aduse in Romania in patru colete, prin intermediul serviciilor postale internationale.

Anchetatorii au mai retinut ca, in perioada octombrie 2015 - ianuarie 2016, Alin Vintila a detinut pentru consum propriu si totodata a comercializat drogurile mai multor consumatori de pe raza municipiului Iasi.

Cel de-al doilea traficant, Adrian Neamtu, este acuzat ca, in cursul lunii ianuarie 2016, l-a instigat pe Alin Vintila sa procure cantitatea de 1.000 grame canabis prin intermediul unui site din Canada, drogurile fiind introduse in tara in doua colete.

Primul colet, cu 448 grame canabis, a facut obiectul unei livrari supravegheate efectuate de autoritatile judiciare din Germania impreuna cu autoritatile judiciare romane, in timp ce al doilea colet, cu 490,2 grame canabis, a fost introdus in tara din Cehia, avandu-l ca destinatar pe Adrian Neamtu.

De asemenea, in perioada octombrie 2014 - ianuarie 2016, Adrian Neamtu a detinut, fara drept, in vederea comercializarii pe piata ilicita din municipiul Iasi, cantitatea de 280 grame canabis, din care 171,3 grame de canabis au fost gasite si ridicate la data de 21 ianuarie 2016 cu ocazia efectuarii unei perchezitii domiciliare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#romani cumparat droguri Bitcoin, #Bitcoin Romania, #droguri colete postale comandate Internet, #romani droguri Canada cumparate Bitcoin, #romani droguri strainatate colete postale , #DIICOT
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Na, ca am scris Draknet :))) Na gandeam probabil la frizerul penal !