DIICOT vine cu detalii in cazul Caracal: Cum a determinat INML ca este ADN-ul Alexandrei in casa lui Dinca

Sambata, 03 August 2019, ora 11:40
27901 citiri
DIICOT vine cu detalii in cazul Caracal: Cum a determinat INML ca este ADN-ul Alexandrei in casa lui Dinca
Foto: Mediafax/Hepta.ro

DIICOT a confirmat oficial, sambata, ca s-a gasit ADN-ul Alexandrei in probele prelevate din casa lui Gheorghe Dinca din Caracal, acesta fiind singurul profil genetic identificat deocamdata.

Procurorii arata cum a ajuns INML la concluzia ca profilul genetic este al fetei disparute.

"Precizam ca, in urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate pana in prezent, a rezultat profilul genetic al unei SINGURE persoane, respectiv Macesanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentata stiintific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al parintilor Alexandrei.

Concluzia ne-a fost comunicata aseara, 2 august, de catre reprezentanti ai INML, urmand ca astazi sa ne fie transmis si raportul specialistilor continand aceleasi date", informeaza DIICOT, intr-un comunicat de presa, dupa ce ieri spusese ca a primit de la INML raportul de expertiza medico-legala privind fragmentele osoase si dentare, insa concluziile vor fi comunicate dupa ce va fi primit si raportul asupra materialului genetic.

Alexandru Cumpanasu, seful ONG-ului Coalitia Nationala pentru Modernizarea Romaniei, care este unchiul Alexandrei, a dezvaluit vineri seara ca oasele gasite in casa lui Gheorghe Dinca apartin fetei.

El a spus ca ministrul Justitiei, Ana Birchall, i-a anuntat deja pe membrii familiei Alexandrei.

"Concluzia expertizei nu este o informatie confidentiala in cadrul urmaririi penale, ci este o informatie de interes public, care trebuia comunicata familiei, fapt pentru care familia victimei a fost de indata si neintarziat anuntata, din respect si compasiune fata de suferinta pe care o resimte, avand in vedere si solicitarea acesteia in acelasi sens, respectiv de a nu lua cunostinta din alte surse de informare", explica DIICOT azi decizia luata ieri.

Procurorii si criminalistii continua azi cercetarile la fata locului.

"DIICOT continua activitatile incepute in ziua de ieri, potrivit comunicarii anterioare, prin cercetarea efectuata de echipe complexe, a locuintei inculpatului, echipe formate din procurorii care efectueaza UP, politisti specializati in cercetarea infractiunii de omor, criminalisti si politisti din cadrul structurii specializate a IGPR - DCCO", adauga procurorii, care promit ca la finalul activitatilor de astazi se va reveni "cu un nou comunicat/declaratie de presa".

Surse din ancheta au declarat pentru Ziare.com ca, in acest moment, exista informatii aproape certe despre trei victime, in baza probelor analizate.

Este vorba despre Alexandra Macesanu, iar alte fragmente de oase si probe biologice gasite indica faptul ca mai sunt doua victime, doua fete.

Mai mult, surse apropiate anchetei spun ca exista indicii ca inca 20 de disparitii ar putea avea legatura cu Gheorghe Dinca, fiind facute cercetari amanuntite in acest moment legat de posibila ucidere a inca 20 de fete.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#crime Caracal ADN Alexandra DIICOT , #DIICOT