Grupare specializata in acte de terorism, destructurata: Au facut amenintari false cu bomba inclusiv pe Otopeni

Joi, 04 Iunie 2020, ora 15:00
5113 citiri
Grupare specializata in acte de terorism, destructurata: Au facut amenintari false cu bomba inclusiv pe Otopeni
Foto: Arhiva Ziare.com

Politistii si procurorii au actionat in judetele Prahova, Dambovita, Buzau, Neamt, Constanta si in municipiul Bucuresti, pentru destructurarea unei grupari infractionale specializate in acte de terorism. Suspectii au facut amenintari false cu bomba la Aeroportul Henri Coanda si lau reclamat fapte nereale la mai multe sectii de politie din Bucuresti.

"In cursul zilei astazi, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Pitesti, impreuna cu procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Pitesti, cu sprijinul politistilor de combatere a criminalitatii organizate din Ploiesti, Constanta, Buzau, Dambovita si Neamt, au efectuat activitati procedurale de predare/ridicare de obiecte si inscrisuri, precum si punere in executare a unor mandate de aducere in cadrul unui dosar de terorism.

Din cercetari s-a stabilit ca, in perioada septembrie 2019 - martie 2020, 9 persoane din judetele Dambovita, Neamt, Buzau, Constanta si din Bucuresti, ar fi mai initiat apeluri avand ca scop amenintarea si intimidarea populatiei, prin producerea unui eveniment cu puternic impact psihologic", a transmis, joi, Politia Romana.

La randul lor, procurorii DIICOT au precizat ca, miercuri, au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de 3 inculpati minori, pentru savarsirea infractiunilor de amenintare terorista si complicitate amenintare terorista.

"In cauza s-a retinut faptul ca inculpatii fac parte dintr-un grup de tineri care si-au facut o preocupare din apelarea, prin intermediul unei aplicatii informatice, folosind tehnologia VoIP prin care disimuleaza identitatea apelantului, a dispeceratelor unor aeroporturi si unitati de politie pentru a ameninta cu detonarea unor dispozitive explozibile si pentru a reclama savarsirea unor fapte nereale, dar si pentru apelarea unor persone fizice si juridice pentru a face diverse farse.

Astfel, inculpatii au apelat in mai multe randuri dispeceratul Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti-Otopeni pentru a ameninta cu detonarea unor dispozitive explozibile. Totodata au initiat mai multe apeluri telefonice catre sectii de politie din Capitala pentru a reclama savarsirea unor fapte nereale, dar si catre mai multe societati comerciale pentru a efectua comenzi comerciale false pe numele unor persoane cu care acestia intrasera in diverse conflicte", a transmis DIICOT.

Sursele citate au precizat ca, in urma perchezitiilor, au fost identificate 10 telefoane mobile, 12 cartele telefonice, 3 unitati de calcul, 7 unitati de memorie si alte obiecte si inscrisuri.

Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre Serviciul Roman de Informatii.

Actiunea a beneficiat de sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul BCCO Ploiesti, Constanta, Buzau, Dambovita si Neamt si al jandarmilor din cadrul din IJJ Buzau, IJJ Dambovita si din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Tomis-Constanta.

Fortele de ordine au intervenit, in acest an, dupa ce s-au primit apeluri la 112 care anuntau amplasarea unor dispozitive explozive in Veranda Mall din Bucuresti, la doua mall-uri din Ramnicu Valcea, la o rafinarie din Ploiesti, dar si la Primaria Sectorului 2.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#grupare teroristi Romania , #DIICOT