Mama Luizei e citata azi la DIICOT pentru noi probe ADN, dar spune ca nu vine in Bucuresti

Joi, 26 Septembrie 2019, ora 08:37
8331 citiri
Mama Luizei e citata azi la DIICOT pentru noi probe ADN, dar spune ca nu vine in Bucuresti
Foto: Arhiva Ziare.com

Seful DIICOT, Felix Banila, a anuntat ca mama Luizei Melencu, una dintre victimele de la Caracal, a fost citata, joi, la sediul Directiei, pentru recoltarea de probe ADN, dupa ce instanta de judecata a autorizat procedura.

"Mama victimei (mama Luizei - n.red.) a fost invitata pentru maine (joi - n.red.) si nu pentru astazi la sediul Directiei pentru a stabili cu dumneaei daca este sau nu este de acord pentru a i se recolta probe biologice.

Dupa cum bine stiti, o instanta de judecata, instanta competenta, a autorizat efectuarea unei astfel de proceduri pentru a obtine probe de comparatie si colegii mei vor proceda conform procedurii penale in raport si de atitudinea pe care o va avea dumneaei la momentul la care i se va solicita consimtamantul", a explicat Felix Banila.

Vezi si: Instanta o obliga pe mama Luizei la prelevarea de probe biologice, dupa ce avocatul a sfatuit-o sa refuze acest lucru

Seful DIICOT a mai precizat ca aceasta procedura presupune obtinerea consimtamantului inainte de recoltare.

Initial, mama Luizei a spus ca pentru moment decizia ei este luata, respectiv nu va da probe noi si nu va semna, dar va vedea ce urmeaza joi, la Bucuresti.

Ulterior, intr-o interventie la Romania TV, femeia a precizat ca nu mai vine in Capitala.

"Nu merg joi la Bucuresti pentru a da noi probe. Au intervenit alte probleme", a declarat mama Luizei.

La randul sau, bunicul Luizei a completat: "Domnii de la DIICOT ne-au spus ca ne pun la dispozitie o masina, pentru a merge la Bucuresti. Au spus ca la ora 16:00 ne vor da un raspuns, am asteptat ora 16:00 si ne-au spus ca nu ne mai pot pune o masina la dispozitie, pentru ca au intervenit alte probleme".

Explicatii pentru sesizarea FBI

Seful DIICOT a mai declarat, miercuri, ca a fost solicitata autoritatilor din SUA analiza privind ADN-ul Luizei, deoarece INML nu este omologat sa efectueze extragerea ADN-ului mitocondrial si nu pentru ca ar fi o lipsa de incredere.

"S-a dispus efectuarea unei comisii rogatorii in SUA pentru a efectua o noua extragere de ADN printr-o metoda pe care Institutul National de Medicina Legala 'Mina Minovici' nu este omologat sa o efectueze, respectiv prin metoda de extragere ADN mitocondrial.

Nu este vorba despre o lipsa de incredere in institutul nostru, ci pur si simplu datorita faptului ca o astfel de procedura de acreditare a unei noi metode este de durata, iar cooperarea dintre noi si autoritatile din SUA permite o astfel de cooperare (sic!)", a spus procurorul-sef DIICOT.

De asemenea, el a afirmat ca a cerut specialistilor FBI o a doua opinie in privinta profilului psihologic si comportamental al lui Gheorghe Dinca pentru a-si forma o opinie despre sinceritatea barbatului.

"Este vorba despre solicitarea unei opinii secundare, o a doua opinie, pentru a ne forma convingerea cu privire la sinceritatea inculpatului", a mai explicat Felix Banila.

Vezi si: DIICOT cere ajutorul FBI pentru profilul lui Dinca si expertiza ADN in cazul Luizei Melencu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Banila DIICOT caz caracal, #caz caracal FBI DIICOT , #DIICOT