O familie din Maramures rapea barbati si ii exploata ca pe sclavi. Victimele erau incuiate sub lacat

Joi, 04 Iunie 2020, ora 16:09
10549 citiri
O familie din Maramures rapea barbati si ii exploata ca pe sclavi. Victimele erau incuiate sub lacat
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Maramures impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate (SCCO) Maramures au efectuat doua perchezitii domiciliare in localitatea Bozanta Mica, la persoane dintr-un grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunii de trafic de persoane, fiind gasit un barbat sechestrat intr-o gospodarie.

Totodata, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Maramures au reusit sa probeze activitatea infractionala a gruparii cu privire la aceleasi fapte savarsite asupra altor patru persoane.

Conform unui comunicat de presa al DIICOT, remis joi, in cauza exista suspiciunea rezonabila ca, in perioada mai 2019 - mai 2020, mai multe persoane apartinand aceleiasi familii au constituit un grup infractional organizat, specializat in exploatarea persoanelor vulnerabile (cu handicap psihic ori fara adapost care nu se pot intretine singure si nu au resurse de subzistenta), prin folosirea acestora la prestarea unor munci fizice in gospodaria lor, utilizand in acest scop constrangerea fizica si morala (acte de violenta fizica si amenintari, injurii, supunerea la umilinte si aplicarea unor tratamente degradante, infometare), precum si lipsirea de libertate in mod ilegal pentru a impiedica persoanele respective sa paraseasca ulterior locatia membrilor gruparii infractionale.

Potrivit aceleiasi surse, membrii gruparii infractionale au dezvoltat o practica din a se deplasa periodic pe raza Garii CFR din municipiul Baia Mare, judetul Maramures, unde, profitand de starea de vadita vulnerabilitate in care se afla diverse persoane din categoria celor mentionate anterior, le rapesc efectiv ori le determina in baza unor promisiuni mincinoase (falsul pretext ca vor fi platite adecvat pentru a presta munci agricole ori de ingrijire a animalelor din gospodariile membrilor grupului infractional) sa accepte sa se deplaseze cu ei la adresele acestora de domiciliu.

"Dupa ce victimele ajung la domiciliile membrilor gruparii, acestia exercita asupra lor violente fizice si verbale pentru a-i determina sa accepte din teama exploatarea prin forma obligarii acestora sa munceasca pana la epuizare in gospodariile lor, fara a fi platiti, fara a fi hraniti corespunzator si lipsindu-i de posibilitatea de a parasi locatiile respective (retinandu-li-se ilegal actele de identitate, telefoanele mobile - pentru a-i impiedica sa mai ia legatura cu persoane din exterior ori cu autoritatile - si sechestrandu-i in diverse anexe gospodaresti ale caror usi de acces sunt incuiate de catre membrii gruparii cu lacate).

Toate aceste practici sunt de natura sa creeze victimelor o puternica trauma fizica si emotionala, o stare perpetua de frica si de nesiguranta, din cauza careia persoanele vatamate executa ordinele membrilor gruparii infractionale respective", subliniaza comunicatul DIICOT.

Cu ocazia perchezitiei domiciliare efectuata la domiciliile membrilor gruparii, de catre procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Maramures impreuna cu ofiterii de politie judiciara din cadrul SCCO Maramures, intr-una dintre incaperile gospodariei inculpatului C.M. si a familiei sale, a fost gasita sechestrata o persoana de sex masculin.

"Acesta era incuiat sub lacat intr-o incapere din gospodaria inculpatului inca din data de 01.06.2020, fiind rapit si adus prin metodele mentionate de catre membrii gruparii infractionale, care incepusera astfel sa-si "refaca" stocul de sclavi", mentioneaza comunicatul DIICOT.

Activitatile au fost efectuate cu sprijinul luptatorilor din cadrul Serviciului de Actiuni Speciale Maramures, al ofiterilor de politie judiciara din cadrul Serviciului Criminalistic, al lucratorilor de politie din cadrul Politiei Municipiului Baia Mare, Grupei Operative Canine si al jandarmilor din cadrul IJJ Maramures.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#familie maramures rapit barbati , #DIICOT
Comentarii
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
Cumva aceasta familie apartine apartine unei anumite etnii ?
Poza Byga
Byga
rank 1
Familia răpitoare era familia lui Zetea