Procurorii confirma ca Alexandra a fost ucisa dupa ce a sunat la 112. Gheorghe Dinca, cercetat pentru omor calificat

Duminica, 28 Iulie 2019, ora 21:37
12116 citiri
Procurorii confirma ca Alexandra a fost ucisa dupa ce a sunat la 112. Gheorghe Dinca, cercetat pentru omor calificat
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorii au extins cercetarile in cazul lui Dinca Georghe pentru omor calificat, a anuntat DIICOT duminica seara. Totodata, anchetatorii confirma ca Alexandra a fost ucisa dupa ce a fost prinsa de Dinca sunand la 112.

"S-a decis extinderea actiunii penale si sub aspectul savarsirii infractiunii de omor calificat, constand in aceea ca, la data de 25 iulie 2019, in jurul orelor 12:00, Gheorghe Dinca a ucis-o pe minora in varsta de 15 ani, pe care anterior o rapise, o sechestrase la domiciliul sau si o violase.

In cauza exista elemente constitutive ale traficului de minori: recrutarea, transportarea si adapostirea minorului, profitand de vulnerabilitatea minorului, in scopul exploatarii sale sexuale", a declarat Giorgiana Hosu, procuror sef adjunct al DIICOT, duminica seara.

Hosu a precizat ca au fost identificate mai multe oase si dinti umani intr-un butoi metalic, la domiciliul lui Dinca.

"In cenusa dintr-un butoi metalic au fost identificate oase calcinate, dinti de natura umana. Alaturi de aceste fragmente, au fost gasite trei inele, un lantisor, alte doua fragmente de lantisoare, o bucata metalica de forma dreptunghiulara si o bucata similara unei monturi de inel, care prezentau urme de ardere.

In masina (lui Gheorghe Dinca - n.red.) a fost gasit un cercel. Bijuteriile au fost recunoscute de mama minorei ca apartinand fiicei sale", a mai transmis procurorul sef adjunct al DIICOT.

Totodata, Giorgiana Hosu a mai spus ca inculpatul a recunoscut ca a ucis-o pe Alexandra, in jurul orei 12:00, exact dupa ce tanara a efectuat cele trei apeluri la 112.

"Din expertiza juridica partiala reiese ca la locul faptei au fost identificate profilul genetic al victimei si al inculpatului. Inculpatul a recunoscut ca a ucis victima, la data de 25 iulie 2019, in jurul orei 12:00, la domiciliul sau si ulterior i-a incinerat corpul.

A agresat-o cand a surprins-o cu telefonul in mana. Exista indicii ca a procedat la fel si in cazul celei de-a doua victime si urmeaza sa dea detalii (Gheorghe Dinca - n.red.) la audieri, care au fost reluate la ora 20:00. In acest moemnt nu sunt informatii si despre alte victime", a adaugat procurorul.

Suspectul principal din Caracal, Gheorghe Dinca, si-a recunoscut ambele crime, atat in cazul Alexandrei, cat si al Luizei, a declarat avocatul din oficiu al barbatului duminica.

Luiza Melencu (18 ani) a disparut in luna aprilie 2019, dupa ce a luat o masina de ocazie. In acelasi mod a disparut Alexandra Macesanu (15 ani) . Suspectul a fost identificat abia vineri, dupa ce Alexandra a sunat joi de 3 ori la 112 pentru a-si anunta rapirea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#omor calificat Gheorghe Dinca, #caz Caracal omor calificat, #DIICOT caz Caracal , #DIICOT