Reactia DIICOT dupa propunerile lui Toader de modificare a Legilor Justitiei

Miercuri, 23 August 2017, ora 19:35
7424 citiri
Reactia DIICOT dupa propunerile lui Toader de modificare a Legilor Justitiei
Foto: Arhiva Hepta.ro

DIICOT a transmis, miercuri, ca procurorii Directiei nu au fost consultati inainte de anuntul ministrului Justitiei, Tudorel Toader, privind modificarea Legilor Justitiei, iar acestia subliniaza ca doresc "existenta unei dezbateri reale si a unui dialog permanent" intre institutii.

"Procurorii DIICOT au analizat cu atentie modificarile anuntate de catre ministrul Justitiei in cursul acestei zile, tinand cont de faptul ca, de mai multe ori in cursul ultimilor trei ani, s-au solicitat magistratilor, judecatori sau procurori, puncte de vedere referitoare la modul in care trebuie concepute legile de organizare si functionare a Justitiei; aceste puncte de vedere, votate in adunarile generale ale magistratilor, nu se regasesc in noul proiect, asa cum a fost prezentat.

Deocamdata, in discutii s-a remarcat ca respectivul proiect nu s-a aflat in dezbatere publica, nu a fost publicat pe site-ul MJ si, din pacate, nu reprezinta rezultatul consultarilor anterioare. Referitor la acest aspect, procurorii structurii de crima organizata doresc existenta unei dezbateri reale si a unui dialog permanent intre institutiile mentionate mai sus, astfel incat produsul legislativ rezultat sa satisfaca exigentele strategiei nationale de dezvoltare a sistemului judiciar asumata de statul roman", transmite DIICOT.

Procurorii mai subliniaza ca "vor prezenta un punct de vedere unitar si integrat" dupa ce li se va comunica proiectul de modificare a Legilor Justitiei si o nota scrisa de fundamentare.

Nu in ultimul rand, procurorii DIICOT "considera necesara convocarea Adunarii generale a procurorilor, care sa adopte o rezolutie unitara".

Amintim ca, miercuri, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a prezentat proiectul de lege asumat de Guvern prin care vor fi modificate legile Justitiei, anuntand o serie de schimbari importante pentru procurori si judecatori.

Una dintre modificari este aceea ca procurorii sefi ai DNA, DIICOT si Parchetului General vor fi numiti fara acordul presedintelui si vor avea mandate mai lungi. De asemenea, magistratii nu vor mai fi anchetati de DNA, ci de o noua directie, separata de cea anticoruptie si de DIICOT.

Iata care a fost reactia dura a presedintelui Klaus Iohannis

In plus, USR a acuzat ca "prin propunerile facute de ministrul Justitiei, practic, numirile procurorilor sefi de la DNA si DIICOT au ajuns in pixul lui Dragnea".

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#DIICOT reactie propunere modificare legi Justitie, #DIICOT modificare legi Justitie, #Toader numire procuror sef DIICOT , #DIICOT