Seful DIICOT da noi detalii despre Dosarul Black Cube, firma care a spionat-o pe Kovesi

Vineri, 11 Mai 2018, ora 14:46
5136 citiri
Seful DIICOT da noi detalii despre Dosarul Black Cube, firma care a spionat-o pe Kovesi
Foto: Arhiva Hepta.ro

Procurorul sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat ca in dosarul Black Cube s-a format o a treia comisie rogatorie, procurorii mai avand nevoie de raspunsuri la cateva intrebari.

"E in lucru (dosarul Black Cube - n.red.), s-a facut un supliment de comisie rogatorie in Israel si asteptam raspuns, procurorii mai au niste intrebari si vor sa lamureasca toata starea de fapt. Este a treia comisie", a spus Daniel Horodniceanu, vineri, la iesirea din Ministerul Justitiei, unde a sustinut un interviu pentru un nou mandat la sefia DIICOT.

Daniel Horodniceanu a declarat in 6 februarie ca 90 la suta din probatoriile din dosarul Black Cube sunt finalizate, insa daca nu exista colaborare din partea fostului ofiter SRI Daniel Dragomir, inculpat in acest dosar, "lucrurile se vor opri".

Fostul ofiter SRI Daniel Dragomir a stat in arest preventiv din 14 septembrie pana in 29 decembrie 2016, in Dosarul Black Cube, in care este acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice, instigare la fals informatic, in forma continuata si instigare la violarea secretului corespondentei.

In Dosarul Black Cube este cercetat de procurorii DIICOT si Yossi Barkshtein, angajat al firmei israeliene de investigatii. Pe numele lui Barkshtein a fost emis din 8 august 2016 un mandat de arestare preventiva in lipsa.

Potrivit procurorilor DIICOT, Daniel Dragomir ar fi luat legatura cu un reprezentant al companiei israeliene Black Cube, caruia i-a spus ca vrea denigrarea unor persoane pe care le considera responsabile pentru trimiterea lui in judecata de catre DNA, cerand demararea operatiunii "Tornado".

In dosarul Black Cube, Curtea de Apel Bucuresti a decis definitiv, in 26 ianuarie 2017, condamnarea lui Ron Weiner la doi ani si opt luni de inchisoare cu suspendare, dupa ce a admis acordul de recunoastere a vinovatiei incheiat de israelian cu procurorii DIICOT, pentru ca a recunoscut toate faptele de care a fost acuzat, printre care si accesarea ilegala a adreselor de e-mail ale unor apropiati ai procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Horodniceanu dosar Black Cube , #DIICOT
Comentarii