Un deputat USR a depus plangere la DIICOT: Acuza 4 functionari CNAS de abuz in serviciu sau luare de mita

Miercuri, 20 Septembrie 2017, ora 18:34
4802 citiri
Un deputat USR a depus plangere la DIICOT: Acuza 4 functionari CNAS de abuz in serviciu sau luare de mita
Foto: Facebook/Emanuel Ungureanu

Emanuel Ungureanu, deputat USR, a depus, miercuri, o sesizare la DIICOT cu privire la posibile fapte de abuz in serviciu sau luare de mita ale functionarilor de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate care au efectuat un control la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj.

Potrivit lui Emanuel Ungureanu, cei patru functionari (Sanda-Cristina Grajdeanu, Cezar Radu, Andreea Safta si Ema-Iulia Popovici) care au fost, in perioada 15-26.05.2017, in control la Cluj, la solicitarea DIICOT, au fost cazati la un hotel de cinci stele din oras, desi nu aveau dreptul legal sa beneficieze de acest confort.

Cazarea a fost efectuata de reprezentantul Ministerului Sanatatii, Claudiu Mihai Hirtea, cu implicarea directa a managerului Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj, Petru Susca, mai arata deputatul USR.

"Este foarte ciudat ca niste functionari publici veniti la un control initiat de DIICOT si-au permis sa se cazeze la un hotel de cinci stele din Cluj-Napoca, in conditiile in care legea prevede ca functionarii se pot caza la un hotel de maxim 3 stele.

Dovada ca acest control a fost viciat o avem in aceste zile cand o alta echipa mixta a fost trimisa la Institutul de Transplant din Cluj, tot de catre DIICOT, un indiciu clar ca procurorii au suspiciuni ca functionarii publici trimisi prima data in control, in perioada 15-26.05.2017, nu si-au facut datoria corespunzator", a declarat Emanuel Ungureanu, vicepresedinte al Comisiei pentru Sanatate din Camera Deputatilor.

DIICOT a solicitat controlul CNAS la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj, ca urmare a unei sesizari depuse tot de deputatul Emanuel Ungureanu in luna martie.

In sesizare, deputatul USR sustinea ca pacientii cu diferite afectiuni urologice, care se adresau cu bilet de trimitere acestei institutii de stat, erau directionati de catre profesorul Lucan catre clinica privata Lukmed, clinica fiind detinuta de familia Lucan si administrata de fiul profesorului Lucan, Ciprian Lucan, care era si angajat al Institutului din Cluj.

Citeste si despre perchezitiile DIICOT din aprilie la Institutul de Transplant Renal si celebra clinica Lukmed din Cluj

Emanuel Ungureanu a declarat, miercuri, ca "au existat intalniri secrete intre rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie din Cluj, Alexandru Irimie, profesorul Lucan si ministrul Bodog", care "in mod cert vizau soarta Institutului in conditiile in care procurorii descinsesera la clinica Lukmed si la Institutul de Transplant", precizand ca va oferi aceasta informatie procurorului de caz.

"Intrebarea mea este ce a cautat ministrul Bodog la o intalnire cu profesorul Irimie si Lucan, in conditiile in care procurorii cercetau institutia in care lucra profesorul la acea ora si clinica privata pe care o controla prin fiul sau", a conchis Ungureanu.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
#dosar DIICOT Institut Renal Cluj, #plangere penala DIICOT functionari CNAS , #DIICOT