Ziare.com

Cum justifica DIICOT utilizarea in exces a gazelor lacrimogene pe 10 august 2018: Vinovati sunt protestatarii care au instigat la violente si nu sefii Jandarmeriei

de Laurentiu Sirbu
Joi, 30 Iulie 2020, ora 12:11

   

Cum justifica DIICOT utilizarea in exces a gazelor lacrimogene pe 10 august 2018: Vinovati sunt protestatarii care au instigat la violente si nu sefii Jandarmeriei
Cele 542 de persoane prezente in Piata Victoriei la protestul din 10 august 2018 care au suferit de pe urma gazelor lacrimogene folosite de Jandarmerie sau au avut leziuni traumatice provocate de munitia folosita si au depus plangeri penale in acest sens sunt "victime colaterale", vinovati ar fi doi protestatari care ar fi instigat la violentele impotriva jandarmilor.

Aceasta este una dintre concluziile ordonantei prin care DIICOT a clasat acuzatiile la adresa sefilor Jandarmeriei in dosarul 10 august.

Una din principalele intrebari la care procurorii trebuiau sa ofere un raspuns in ancheta privind interventia in forta a jandarmilor la protestul diasporei din 10 august viza utilizarea in exces de catre fortele de ordine a gazelor lacrimogene. Tema era una legitima, in contextul in care mii de manifestanti din cei peste 50.000 prezenti la protest, in vasta majoritate pasnici, multi dintre acestia veniti cu copiii au reclamat efectele gazelor lacrimogene folosite de Jandarmerie.

Potrivit procurorului DIICOT, Doru Stoica, autorul ordonantei de clasare, "opiniile subiective" ale celor care au avut de suferit de pe urma gazelor lacrimogene folosite de jandarmi nu doar ca nu sunt relevante pentru ancheta dar ele sunt contrabalansate de cei care au cerut pedepsirea protestatarilor instigatori.

"Perceptia sincera a fiecarei persoane de buna-credinta, participante la adunarea publica de protest din data de 10 august 2018, exprimata cu privire la utilizarea excesiva a substantelor iritant-lacrimogene de catre fortele de ordine nu valorizeaza decat in mica masura cauza generatoare a faptului reclamat, inregistrandu-se insa si situatii in care persoane afectate de actiunea substantelor iritant-lacrimogene au solicitat tragerea la raspundere penala a persoanelor responsabile pentru generarea starii de fapt reclamate, fara a-i indica pe jandarmi ca singurii vinovati", se arata in ordonanta DIICOT.

Ce s-a folosit in protest

Grenade lacrimogene, cartuse cu gaz folosite pentru dispersarea multimii, grenade lacrimogene, butelii cu gaz si spray iritant lacrimogen - aceasta este doar o parte din arsenalul folosit de jandarmi la protestul diasporei din 10 august.

Mai multe organizatii civice au criticat folosirea gazelor, intr-o zona in care erau copii, femei insarcinate si batrani, toti pasnici si inofensivi.

"Putem specula ca s-a folosit tipul CS. Gazele lacrimogene precum CS sau DM sunt clasificate drept arme chimice si este interzisa utilizarea lor in razboi", spunea, in 2018, un asistent universitar de la Facultatea de Medicina din Timisoara.

Iata cu ce gaze a tras Jandarmeria- Cu ce a atacat Jandarmeria multimea din Piata Victoriei? Gazele lacrimogene precum CS sau DM sunt clasificate drept arme chimice


Foto: Hepta


Ce s-a intamplat cu obligatia unei interventii proportionale

Rationamentul juridic al magistratului DIICOT prin care acesta incearca sa justifice faptul ca nu tema excesului de munitie din partea jandarmilor nu se sustine se intinde pe trei pagini, marea majoritate fiind trimiteri la texte de lege.

Astfel procurorul subliniaza ca Legea 550/2004 privind organizarea si functionarea Jandarmeriei Romane stabileste ca substantele lacrimogene pot fi folosite pentru "neutralizarea actiunilor agresive ale persoanelor care tulbura grav ordinea publica", pentru imobilizarea persoanelor "care provoaca dezordine, ultragiaza fortele de ordine ori tulbura grav ordinea publica, prin acte de violenta", prevederi ce sunt apoi coroborate cu prevederile art.34 din legea 80/1995 care statueaza ca "sunt absolvite de orice raspundere cadrele militare care prin exercitarea, in limitele legii, a atributiilor de serviciu au cauzat vatamari unor persoane".

Procurorul noteaza totusi ca aceeasi Lege 550/2004 instituie fortelor de ordine obligatia ca "ca folosirea mijloacelor din dotare sa se faca gradual si sa nu depaseasca nevoile reale de imobilizare a persoanelor".

Logica procurororului DIICOT

Cum impaca procurorul DIICOT aceasta obligatia a interventiei proportionale cu faptele din acea seara? Acesta sustine ca "proportionalitatea" interventiei trebuie raportata la "eficienta obtinuta" prin utilizarea respectivului gen de mijloace.

"Aprecierea caracterului excesiv al utilizarii substantelor iritant-lacrimogene va trebui sa aiba in vedere nu doar frecventa utilizarii, intinderea frontului de actiune, durata si intensitatea actionarii, ci si eficienta obtinuta prin recurgerea la respectivul gen de mijloace in atingerea rezultatului urmarit, pe care legea il stabileste", se arata in ordonanta DIICOT.

Mai mult, in privinta acestui aspect, procurorul Doru Stoica retine doua aspecte, rezultate din materialul probator in cauza:

1) Ca efectivele de jandarmerie prezente in piata "nu au utilizat mastile de gaze pentru protectia propriilor persoane";

2) Ca, anterior interventiei in forta a jandarmilor "imprastierea excesiva a substantelor iritant-lacrimogene s-a realizat in mod necontrolat, independent de vointa utilizatorului (defectiuni ale P.C.M.)".

Altfel spus, jandarmii nu au vrut sa gazeze toata piata, altfel ar fi venit cu masti de gaze, iar faptul ca acestia au tras cu gaze lacrimogene inca de la primele ore ale protestului se datoreaza defectiunilor armamentului din dotare.

Din misterele proportionalitatii

In aceste premise, concluzia magistratului DIICOT privind "proportionalitatea" interventiei este ca numarul protestatarilor violenti si intensitatea actiunilor lor a crescut cumva exponential - nu sunt prezentate cifre, nu se fac trimiteri la inregistrari, sau orice alt mijloc probatoriu - astfel neexistand un moment initial, raportat la care, organul de ancheta sa poata judeca proportionalitatea actiunilor fortelor de ordine.

"In conditiile in care pe parcursul zilei de 10 august 2018 atat numarul persoanelor implicate in actiuni violente indreptate impotriva jandarmilor, cat si intensitatea exercitarii respectivului gen de actiune au crescut in mod exponential pe masura trecerii timpului, indiferent de gradul de utilizare a substantelor iritant-lacrimogene, cerinta evaluarii necesitatii, gradualitatii si proportionalitatii, ca principii generale de actiune a fortelor de ordine, a fost golita de continut, anterior executarii interventiei in forta neexistand un moment T0 prin raportare la care sa se poata realiza o astfel de evaluare", argumenteaza procurorul DIICOT.

Cine sunt vinovatii: instigatorii din randul protestatarilor

In viziunea procurorilor DIICOT vinovati pentru crearea situatiei de fapt sunt identificati exponentii unor grupuri de actiune civica, concret - Malin Bot si Ene lon - care, ar fi ridicat perspectiva utilizarii gazelor iritant lacrimogene la protest "inclusiv in termenii determinarii fortelor de ordine la o astfel de actiune".

In acest sens, drept proba, procurorul citeaza un mesaj, probabil postat de acestia pe retelele de socializare: "300 daca sunt hotarati, nu 10.000, nu mai au ce sa faca. 300 ca tine care stau in linie in fata, imping jandarmii. Toti pentru unul si unul pentru toti! Daca ei vin peste noi si dau cu baze, cu nu stiu ce, nu domne', gazul trece. Buteliile alea de gaz sa stiti ca sunt limitate, sunt 100 de butelii. Dupa ce au dat cu ele, nu mai au cu ce sa dea. Noi va trebui in 10 august sa mergem sa ocupam Guvernul".

Astfel, procurorul subliniaza ca, fata de cei doi cunoscuti protestatari urmarirea penala va continua sub aspectul savarsirii infractiunii de participatie improprie (art.52, alin 3 - Cod Penal) "pentru toate acele situatii in care suferintele fizice (512 persoane) si/sau leziunile traumatice atestate medico-legal (30 persoane) ca a fi fost produse participantilor la adunarea publica de protest exclusiv prin mecanismul expunerii la substante iritant-lacrimogene se datoreaza exercitarii de catre jandarmi, in limitele legii, a atributiilor de serviciu", arata procurorul DIICOT.


Sursa: Ordonanta DIICOT


Dau vina pe instigari

Altfel spus, concluzia celor de la DIICOT este ca ceea ce s-a intamplat la 10 august 2018 este rezultatul actiunilor de instigare a celor doi protestatari.

"Prin instigarea publica la ocuparea prin forta a curtii/cladirii Guvernului Romaniei, instigare publica ce a fost urmata de comiterea de catre un numar insemnat de persoane participante la adunarea publica de protest din data de 10 august 2018 a mai multor infractiuni impotriva fortelor de ordine in demersul de realizare a obiectivului la care s-a instigat, numitii Bot Madalin Augustin si Ene lon au determinat, cu intentie, si si-au asumat consecinta afectarii integritatii corporale ori a sanatatii persoanelor de buna-credinta participante la manifestare, care aveau sa fie expuse fortuit masurilor reactive de ordine publica intreprinse de personalul Jandarmeriei Romane, in conformitate cu legea, impotriva actelor de violenta la care a fost supus pe intreg parcursul zilei de 10 august 2018", se arata in ordonanta DIICOT.

Nu in ultimul rand, procurorul DIICOT sustine ca, pe baza vizionarii inregistrarilor video din acea seara, actiunile jandarmilor in care acestia utilizeaza substantele lacrimogene "au fost asociate si calificate ca reactii de raspuns la violentele pe care persoane din randul protestatarilor le exercitau impotriva fortelor de ordine".

O clasare ce i-ar putea scapa basma curata pe sefii jandarmeriei

Ordonanta prin care au fost clasate acuzatiile la adresa sefilor jandarmeriei in dosarul 10 august se afla acum la procurorul general Gabriela Scutea, care are posibilitatea de a infirma concluziile anchetei si sa retrimita dosarul inapoi procurorilor.

Reamintim ca dupa evenimentele din 10 august 2018, dosarul privind interventia in forta a jandarmilor a ajuns initial la Parchetul Militar. Aici, procurorii i-au pus imediat sub acuzatie pe sefii jandarmeriei din acea seara, Ionut Catalin Sindile, Sebastian Cucos, Laurentiu Cazan dar si pe secretarul de stat Mihai Dan Chirica sub acuzatii de abuz in serviciu si participatie improprie la purtare abuziva.

Concluzia procurorilor militari era ca multe din actiunile jandarmilor din acea seara "sunt suspectate a se circumscrie unor acte menite sa determine si sa justifice necesitatea unei actiuni de restabilire a ordinii publice si sa ajute la crearea aparentei unei actiuni legale de interventie in forta a unitatilor de jandarmi pentru evacuarea protestatarilor aflati in Piata Victoriei".

Ancheta in acest dosar a trenat la Parchetul Militar 11 luni, si pe fondul faptului ca anchetatorii nu au avut acces la multe din rapoartele secrete intocmite de Jandarmerie. Dupa toate aceste luni, dosarul ajunge la DIICOT, in contextul in care Jandarmeria depusese si ea o plangere penala in care acuza o lovitura de stat, infractiune ce intra in atributiile DIICOT. Dupa alte 11 luni, procurorii DIICOT claseaza nu doar plangerea jandarmeriei dar si partea din dosar ce viza suprimarea violenta a protestului din Piata Victoriei.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre DIICOT scutea Gabriela 10 august jandarmi Justitie
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5544 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
47 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"REVOLUTIONARUL" curajos MosGerila sau MosCraciun , sau unul din

cele 100 de nicuri ale lui , FACE PE VITEAZUL in spatele ecranului acest FDPhute , baleega internetului , si rezidul omenirii , un PD ce fantasmeaza si delireaza in direct pe ziare ....asa-i ba linge c**r ?
Gata sa preia functia de Prim Ministru , MosCocalar boschetarul fomist ce se crede gaina , dispus sa ciuguleasca la toate mesele , sluga si lingau .....voi il cunoasteti mai bine de 12 ani ia tacam suedez à volonté ....jegul ce se crede révolutionar , ma duc sa vomit ! hai cu revolutia neamule ! pasarea malai viseaza si calicul haine noi ! hahahahhaaha !

 

Ma animalelor ! Ma golanilor ! Ma buruienilor !

Va dam noi, PSD-istii pe brazda.
UNITATE !

 

Absenteismul tineretului si Diasporei la viitoarele alegeri

Cresterea absenteismului tineretului si Diasporei la viitoarele alegeri poate crea probleme si la strangerea semnăturilor, si la observarea procesului de votare in contextul pandemiei.

 

@Camelian. Ce propuneti?

?!?!?

Da, domne, asea ie!

Cinste lu' dom' pricoror stoica că a identificat fără gres pe adevăratii vinovati: Mălin Bot si Ene Ionut, care trebe imediat arestati, pusi să dee cu sucsemnatu' la sectie si să recunoască că a instigat la rebeliune si că s-a năpustit cu sălbăticie la bietii jandarmi care gazau in mod pasnic lumea din Piata Victoriei si din stradă. Mai mult, să mărturisească cum a fost plătiti de Soros, de Johannis, de Kovesi, de agenturili străine si de alti dujmani ai boborului ca să dee lovitura de stat, fapte marsave pentru care ie musai să fie dusi in Siberia, la reieducare.

Jos comunismul!

Mai țineți minte ce ne spunea Propaganda? Gazele erau expirate și modifică ADN-ul uman! Mai mult, acțiunile au fost conduse personal de către Carmen Dan și Dragnia, impăratul suprem. Pentru aceste minciuni, răspunde cineva?

Pai ce sa propuna ba MosGerila ??? tu la ce te la

ce te astepti ??? Pai sa te propunem pe TINE Seful TrouDuQ , conducator neinfricat , Mare calauzitor si iubit de gloata interneata ,.... va aduce aminte de un alt analfabet cizmar revolutionar care nu s-a sfiit sa ucida ca sa ia puterea .....asa-i ba JEGULE ? revolutionar de gunoiera si Filsde Phute !

Despre ce vorbim?

Stocurile de gaze din dotarea jandarmeriei trebuiau reimprospătate, acesta este motivul!

baronu e confuz

Iar nu stii despre ce vorbesti?

nea baroane

iti raspund nu la comentariul asta, care este de 2 lei, ci la cel de mai sus. Daca privesc in oglinda ceea ce spui tu, constat ca intr-adevar actiunile din 18 august au ca principali vinovati nu jandarmii, care fiind militarizati au actionat la ordin, ci cei care au dat aceste ordine.
Si i-ai punctat exact: dracnea si carmenuta dan, prietenii tai, astia de fapt ar trebui condamnati pentru acele fapte.
Tot ei sunt si autorii inscenarilor cu acei batausi care au activat jandarmii, in realitate niste bande de interlopi tocmiti exact cu acel scop de prietenul tau codrin stefanescu. Deci, despre ce vorbim?

Va dati seama ce se intampla daca ramanea daddy,

pedofilul, la putere ??? Ne trezeam luati noaptea din case de jardarmi ca nu ne-am scos palaria cand a trecut dinti cariati sau tiitoarea lui pe langa noi. Daca acum, cand nu mai e flausatul repetent la butoane, cand nu mai e Ciuma Rosie la butoane, un nemernic jegos de procuror poate da o astfel de decizie, ce se intampla daca animalele erau acum la putere ??? Realizati pe langa ce am trecut ??? Coronovirusul este doar o mica frectie pe langa ce ne faceau infractorii din Ciuma Rosie !!!!!

Acest mizerabil procuror(!?) ar trebui sa infunde puscaria .

Cum este admisibil ca acesta parsivenie sa rastalmaceasca

FARA RUSINE faptele petrecute in 10 August ?

Problema e alta

Din informarile SRI, probabil ca dl Iohannis stia ce pune la cale psdragnea impreuna cu sefii jandarmeriei. De ce nu a gasit o modalitate de a atentiona populatia ca urmeaza o inăbușire violenta a protestului?

Asaltul asupra justiției continuă !!!

Jos labele de pe justiție cocoșeilor, statul de drept este in pericol!
Ambasadele ce spun?!?

Alooo...toata lumea a vazut ca instigatorii

au fost tuns scurt , cu un rucsac in spate si cu pantaloni scurti...cin sa fie cin sa die...ghici ciuperc...ereau tot jandari...pusi de Ciuma Rosie...

Da, dom'le, formula clasica: mortu-i vinovat

Ca au fost si asa-zisi protestatari care au avut rol de instigatori, asta se stie. Dar la fel de bine se stie si s-a aflat ca aia nu erau protestatari, ci rapandule, interlopi de mana a saptea, golani de cartier platiti de puterea pesedista ca sa dea protestului pasnic imginea unui protest huliganic, si totodata sa creeze motivul perfect pentru represaliile care au venit din partea fortelor de ordine. Asa cum de pilda a fost celebrul caz al jandarmeritei trimisa la sacrificare in mod ordinar, pe care au atacat-o rapandulele dupa scenariul planificat, si pe care au aparat-o taman protestatarii de buna credinta.

Si la fel de cunoscute sunt imaginile alea cu zecile de protestatari stand cu mainile ridicate in semn de non-violenta, si cu toate astea gazati si batuti salbatic de mercenarii aserviti unei puteri care s-a vrut a fi dictatoriala. Si zic "mercenari" pentru ca in vanzoleala aia de acolo au fost trimise doar trupele alea de secaturi gata sa execute orbeste si idioteste orice ordin, inclusiv ala de "omoar-o pe muma-ta". Spun asta fiindca sunt realist si nu amestec in aceeasi troaca elementele porcesti cu elementele corecte. Sunt de pilda jandarmi (cel putin la mine, in Neamt) care s-au implicat mereu in combaterea adevaratilor infractori, nu in ciomagirea unor care au protestat pasnic. Sunt jandarmi care au stat zile in sir pe baricade la inundatii, uzi, rebegiti, flamanzi, care si-au riscat vietile ca sa salveze alte vieti din apele revarsate. Nu pot sa-i bag pe astia alaturi de secaturile instruite doar sa ciomageasca la ordinul puterii. Eu de secaturile astea ma leg cu indignare, pe astea le-as vrea pedepsite pentru salbaticiile pe care le-au comis in randul celor care le-ar fi putut fi frati, sotii, parinti, copii, prieteni.

Da' uite ca nu-s pedepsiti deloc. Si bag seama ca nici nu o sa fie. Ba din contra, unii din ei s-au ales chiar cu mariri de salarii, avansari in grad si ridicari in functii.

Si iaca, asta nu pot sa pricep in ruptul capului, sau chiar daca pricep, nu pot sa admit: dosarul asta cu actiunile salbatice ale jandarmilor de pe 10 august a fost ascuns sub pres de pesedisti, atata vreme cat au fost la putere. In fond, ei au fost cei care au comandat actiunile de represalii impotriva populatiei, deci au avut motiv sa-i protejeze pe cei care au executat represaliile comandate. Bun, dar ASTAZI??? Astazi, la putere si la guvernare nu mai sunt pesedistii, ci penelistii. Astia de ce nu fac dreptate? Astia de ce admit ingroparea dosarului si clasificarea drept "vinovati" a protestatarilor, si nu a slugilor care au rupt oasele poporului? Oare si guvernantii astia de azi sunt la fel de ticalosi ca aia de ieri? Oare si ei au interes sa-i pastreze pe mercenarii gata sa ciomageasca la ordin, in eventualitatea in care ar avea nevoie de ei exact pentru acelasi scop? Si hai, sa nu-mi spuna careva ca "tot PSD trage sforile". Cand ai in mana guvernarea si presedintia, TU tragi sforile si TU decizi. NU altul!

 

O mai zguduiti mult cu 10 august 2018 !

jandarmi sunt angajati pentru asa ceva . Cum popa e angajat sa-ti tina slujba la Biserica , cum profesorul e angajat sa-l invete pe elev , cum doctorul e angajat sa trateze bolnavi la fel si jandarmi sunt angajati sa faca ceea ce au facut .
jandarmi prezenti acolo aveau pregatirea si instructajul necesar ?
gazele in dotare li sau dat legal ?
fiind dotati cu gaze trebuiau sa le foloseasca ?
Daca nu , de ce mai avem jandarmi de ce mai au gaz in dotare de ce ?
ziceti mai bine ca guvernele nu sunt capabile sa ridice economia si ne tineti ocupati cu 10 august

Acest procuror doru stoica este un mafiot psd-ist

In loc sa ancheteze cine au fost instigatorii (doar nu au fost numai 2 cum zice nerusinatul de procuror al ciumei rosii!), cine i-a trimis acolo si cine a dat ordine jandarmilor sa gazeze la gramada in loc sa ii aresteze pe cei violenti, el spune ca manifestantii pasnici au fost victime colaterale... Pai, de ce nu s-au straduit nemernicii de jandarmi sa-i aresteze pe cei vinovati de violente si au gazat la intamplare? Fiindca nu voiau sa se afle cine sunt nemernicii de interlopi din bandele de cartier trimisi acolo de mafia psd-alde-udmr-pro-plagiat? Printre ei, adica printre jegurile de interlopi, erau sigur si jandarmi in civil ca sa-i dirijeze si sa pastreze legatura cu jandarmii ce gazau populatia nevinovata! Si asta fiindca erau impotriva infractorilor guvernanti din mafia psd-ista a lui drakknea si anexele ei nesimtite!

Ma bucura aglomerația asta de postaci giopsd, inseamna

ca sondajele sunt rele și Ciolanu și ai lui ii biciuiesc sa aibă cat mai multe apariții injurioase MosG1 azi bizonu aceasta bovida pe cale de disparitie.

Baligă se Baligă

Baligă se Baligă
Baligă se Baligă

Pute rău de tot !

DIICOT, iti bati joc de noi?

Dai vina pe Malin Bot si Ene Ionut pentru GAZAREA a 110'000 de ROMANI ?!?!?
Ati INNEBUNIT sau va manaca coaja?
Spuneti si va vom scarpina!

Dragnea, Carmen Dan, Dancila si toata haita voastra de CRIMINALI, nu veti scapa, oricate eforturi vor fi de facut! Diaspora nu iarta si nu uita. Si nici compatriotii nostri din tara.

 

Tu nu esti in stare sa te scarpini nici pe rine, bey oaie..

... vrei sa mai scarpini pe altzii ? Hai, lasa-te/ne de bancuri slabe.

Cine a a stabilit, ma rog ca frumos, ca utilizarea gazelor lacrimogene pe 10 august anul trecut a fost "excesiva" ? Voi, astia frustraztii da pa blogu' militzienilor da presa din Romanica ? Ha , ha, ha !

Vezi ca "diaspora" ta s-a intors in tzara de vreo cateva luni bune; acum o maneleshte pe la mare, Mai Draga, ca vorba aia, e "full season"... :)

Tov securist , tot la datorie ?

Mai lasa-o moale ca esti singurul cica "american" cu stat de plata la psd=pcr!

Echipa de servici a COCALARULUI si cativa dintre slugile lui

sunt schimbul I si servesc c***tul cald , ca de obicei la prima ora , si VISAND ca fac Révolutie si lupta cu persoane si sunt invingatori ....o banda de bolnavi mintali cu MosGerila Craciun MacacGigi etc... in frunte , TOTI IN VREUN AZIL de dilii... ca daca i-ati vedea in realitate nu ati da un scuipat pe ei , niste cufuriti

Aneta 3 e aici

Gaze pentru ei.

De ce crezi ca jegul Felix Banila a fost numit in fruntea

DIICOT???? Omul era prost gramada, intr-o societate normala el nu ajungea nici macar sef de birou. Ca sa ajunga sef, a facut o infractiune in folosul Ciumei Rosii, cea care l-a pus in functie. Acest raport ticalos este pretul platit de golanul Banila sa ajunga intr-o functie complet nemeritata. In acest moment Felix Banila este un infractor. El trebuie sa zboare urgent din functie si sa ajunga acolo unde-i este acuum locul, la puscarie alaturi de daddy brazilianul.

cartophil Rank user: x5

Felix Banila nu mai e in functie de foarte mult timp. Georgiana Hosu este sefa Dicot, propusa de Predoiu si acceptata de Iohannis...sa nu mai vorbim de faptul ca aceasta psd-ista propusa de minstrul justitiei, doarme cu un infractor in dormitor.

Sper ca aceasta nulitate si sluga psdista si-a jandarmeriei sa aiba

parte de acelasi tratament si aceleasi rezultate care le-a dat cand se va plange c-a fost" atentionat" !!!!!!!!!

 

Cine e acesta sluga comunista-doru stoica ?

Faceti-i portretul si cine cunoaste sa raspunda...din fieful psd?Cu cine se inhaita si pe cine slujeste..etc

 

Doru Stoica s-a murdărit

Doru Stoica trebuie ***ățat. ;)

Graba...

...cu care s-a infaptuit clasarea dosarului 10 august ar trebui sa ne puna pe ganduri.
Ar trebui sa ne punem cateva intrebari:
* de ce Predoiu la justitie?
* de ce hosu si scutea la diicot si parchetul general trecand peste avizul negativ al csm si atentionarile presei?
* de ce a semnat dl klaus imediat si fara a cracni propunerile lui predoiu?
* ce legatura are dosarul black cube,in care investigatiile internationale au fost oprite in aceeași zi cu clasarea dosarului 10 august,cu instalarea la diicot a lui hosu de catre predoiu si Iohannis?
* de ce a disparut MRU(preferatul lui Iohannis) imediat dupa demisia fulger de la sie?
* are vreo legatura Iohannis cu spionarea lui Kovesi de catre black cube?
* stia SIE despre actiunea black cube in Romania (cred ca da)?
* nu cumva s-a facut un troc intre cativa actori politici--stoparea dosarului black cube contra clasarea dosarului 10 august?
* ce ar fi dezvaluit investigarea israelienilor de la black cube despre acceptarea pe teritoriul nostru a unui serviciu de spionaj?

 

Foarte simplu

Vreti ca protestele din 10.08.2018 sa aiba o finalitate ?
Vreti sa inchidem revoltele anticomuniste din decembrie 1989 ?
Prezentati-va masiv la vot (indiferent cand vor avea loc alegerile) si trantiti cu mafia PSD de pamant !
Este vorba de mafia PSD compusa din:
- mafia PSD aripa Ciolacu (originalul mafiei PSD, creatia criminalului Ion Iliescu)
- mafia PSD aripa Puie Monta (Pro Romania)
- mafia PSD aripa maghiara (UDMR)
- mafia PSD aripa Tariceanu (ALDE).
Cat despre comportamentul procurorilor DIICOT in acest dosar chiar va asteptati la alt deznodamant din partea mafiotilor PSD care controleaza justitia dupa 1989 ?
Sa nu uitam ca dupa aproape 30 de ani nu exista inca un dosar transmis instantei pentru evenimentele din decembrie 1989 sau pentru mineriade ! Chiar va asteptati ca justitia controlata de mafia PSD sa intocmeasca un dosar solid pentru 10.08.2018 in numai 3 ani de zile si sa-l transmita pentru judecata instantelor ?
Haideti sa nu fim naivi !
Cat timp mafia PSD si kleptocratia vor fi la butoanele Romaniei n-o sa vedeti nici un dosar finalizat in aceste evenimente foarte sensibile pentru mafiotii PSD !
La urma urmei acest dosar a fost transmis de mafiotii PSD la DIICOT cu ordinul clar siimperativ de a fi ingropat, ceea ce a si facut DIICOT ! Si slugile mafiei PSD din DIICOT s-au conformat !

https://youtu.be/WvqjR2Yg3KY

 

Gilet , pacat ca prostia nu doare , sau unii nu o simt ca sunt

prea prosti ....simplu , foarte simplu , interesant !!😁
Guvernul actual NU A FACUT NIMIC de cand sunt la putere , DECAT ca au imprumutat miliarde ....in rest , nada !!!! Ei , da o sa spui ca psdul e de vina , la fel ca Plavanul , dar se pune intrebarea : cum poate o sluga sa fie de vina cand stapanul este la putere ???
Stapanul este sluga slugii ??? ceva nu e in regula !!!!

Aneta 3 e aici!

Floricica dansatoare admira gazele cand sunt gratuite.

Foarte simplu

Ce putea sa faca guvernul Orban si n-a facut, in conditiile in care mafia PSD controleaza 99 % din institutiile din Romania si mafiotii PSD au sabotat toate propunerile legislative ale guvernului Orban ?
Daca nu te-ai prins guvernul Orban este un guvern de tranzitie de la catastrofa Dancila la noul guvern care va fi numit dupa alegerile parlamentare (cand vor avea loc acestea) !
Aceasta perioada de tranzitie putea fi scurtata daca se organizau alegeri anticipate, insa mafia PSD a preferat sa tina in continuare bocancul bolsevic pe grumazul Romaniei !

Gile Rank user: x5

Despre ministrul justitiei Predoiu, nu ne spuneti nimic?
Pe oricine am vota, nimic nu se va schimba.
Mafia politicianista este aceeasi de peste 30 ani.

Nu au fost gaze ,ci, aere!!!

Salvați ticăloșia ce a cuprins ROMÂNIA!!!!

 

HAhahahahha ! clébardul MosGerila Craci a trecut pe alt

nick ....Ba escromentule , mai incearca si cu alte conturi , hahahahhaa ! filsde P....

Aneta 3 e tot aici!

Inhalare de gaze militienesti pentru pensionarii ei.

Nu au fost gaze ,ci, aere!!!

minciunA și mirlănia nu salvează ROMÂNIA!!!

 

Moscova nu doarme !

https://i.redd.it/3lwtlcjpcvd51.png

 

Romania

O țară anexată de cei care au ucis in 1989 pentru ca sa o poată jefui in voie, iar Justitia e principalul stalp de sprijin al statului securisto-mafiot. Jandarmi sunt doar slugi politice obediente, mancurti gata sa bata, sa ucida sau sa gazeze la ordin, fiind urmasii celor care procedau la fel pe vremea lui Cească.

 

Puți!

.

BYbalega , pai depre tine ce mai e de spus ...ca

nu mai sunt cuvinte-n dictionar ca sa te insult , tu si acolitul tau de MosCacareazaGigi, doua balegi la aceeasi adresa !

Balyga tastează

Balyga tastează
Inc-o că_cărează

Pute, pute rău

justitie zero

Vinovata de serviciu G.Hosu si pacaliciul de Doru Stoica,(cica procuror),expulzati impreuna cu toti cei care nu-i schimba,incepand cu Predoiu,Scutea,Orban,si si si Dl.Presedinte daca-i luptator pt.justitie.

 

Aha...

Așa se intamplă cand pui lupul paznic la stană!
Păi cum credeși că ar fi putut DIICOT să dea in oamenii lor?
O mană spală pe alta și ambele spală fața!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor