Descinderi in canale la Gara de Nord: Mascatii au ridicat sabii, droguri, bani si mai multe tablori

Marti, 21 Iulie 2015, ora 17:31
9081 citiri
Descinderi in canale la Gara de Nord: Mascatii au ridicat sabii, droguri, bani si mai multe tablori
Foto: Hepta.ro

Politistii antidrog si procurorii DIICOT au ridicat, marti, dupa ce au descins in canalizarea care leaga Gara de Nord de Grozavesti, sabii, droguri, bani si mai multe tablori despre care se banuieste ca ar fi fost furate, 77 de persoane fiind conduse la audieri, potrivit unor surse judiciare.

Conform anchetatorilor, politistii si procurorii au descins atat in canalizarea care leaga Gara de Nord de cartierul studentesc Grozavesti, cat si la cinci adrese, intre care si o vila care apartine liderului oamenilor strazii, Florin Hora, zis Bruce Lee.

Mascatii DIICOT, descinderi in canale la Gara de Nord: Surpriza! Aratau ca niste locuinte de lux

La perchezitii s-au gasit zece sabii, 3.000 lei, 30 de tablouri posibil furate, zece grame de heroina, un laptop, doua unitati de PC, 11 televizore, doua DVD-uri, doua flexuri, doua bormasini si doua ferastraie electrice.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca actiunea a vizat destructurarea unei grupari de traficanti de droguri de mare risc, formata din persoane fara adapost si coordonata de Florin Hora, in varsta de 41 de ani, un lider al oamenilor strazii.

Acesta este suspectat ca ar fi infiintat o grupare de trafic de heroina, metadona si ecstasy, formata exclusiv din persoane fara adapost, care stau in canalele din zona Garii de Nord.

"Reteaua de traficanti, formata din 23 de persoane, avea un stil de viata parazitar si actiona preponderent in zona Garii de Nord si a cartierului Grozavesti, fiind condusa de un barbat, de 41 ani, banuit ca a obtinut folose materiale insemnate din activitatea ilicita", se arata intr-un comunicat emis de Politia Romana.

Hora ar fi acumulat o avere considerabila, care i-ar fi permis chiar sa-si construiasa o vila, acesta preferand insa sa stea in continuare in canal, pentru a-si putea coordona oamenii.

In plus, in urma perchezitiilor, politistii au stabilit ca si unii dintre membrii gruparii conduse de Florin Hora au o situatie financiara buna, cu toate ca locuiesc in canalizarea de la Gara de Nord. Acestia si-au amenajat in canal adevarate locuinte de lux, cu canapele din piele si televizoare de ultima generatie.

Intr-o baraca amenajata de oamenii strazii, politistii au descoperit si o piscina improvizata, iar in canal s-a gasit un seif despre care se banuieste ca era folosit pentru pastrarea bunurilor de valoare furate.

Florin Hora si alte 76 de persoane sunt audiati la sediul Sectiei 3 Politie.

La actiune au participat politisti antidrog din cadrul BCCO Bucuresti impreuna cu politisti din cadrul Politiei Capitalei, sprijiniti de Brigada Speciala a Jandarmeriei si Politia Locala Sector 1.

In cauza s-a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna.

Ancheta a fost inceputa in urma cu aproximativ un an, dupa ce mai multi oameni ai strazii au fost prinsi in flagrant, in timp ce vindeau stupefiante.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#descinderi Gara Nord canale, #traficanti droguri Gara Nord, #sabii tablouri Gara Nord , #DIICOT