Detalii inedite in dosarul "Droguri pentru VIP-uri": Vedetele cumparau cocaina cu paracetamol la 200 de euro gramul

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Sambata, 17 Noiembrie 2018, ora 09:53
12699 citiri
Detalii inedite in dosarul "Droguri pentru VIP-uri": Vedetele cumparau cocaina cu paracetamol la 200 de euro gramul
Foto: Pixabay

Detalii inedite apar intr-un dosar denumit de mass-media "Droguri pentru VIP-uri". Dealerii ar fi vandut vedetelor cocaina "botezata" cu paracetamol sau cofeina. Pretul ajungea si la 200 de euro/gram.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (Ploiesti) au finalizat ancheta in acest caz. Trei persoane au fost trimise in judecata pentru trafic de droguri: Adrian Carbunescu, Andrei Vinicius Adrian si George Gheorghiu.

Ancheta a fost separata in cazul altor persoane, cercetate pentru detinere de droguri de risc pentru consum propriu, printre care si Carmin-Mihai Ionescu - fiul lui Mihai Ionescu, membru al trupei Directia 5.

Potrivit procurorilor, mai multe vedete din lumea mondena, cantareti de manele sau din televiziune s-ar fi aprovizionat cu cocaina sau cannabis de la aceasta retea. Audiate la DIICOT, vedetele au negat ca au cumparat droguri.

Politista sub acoperire

Potrivit datelor aflate pe rolul Tribunalului Bucuresti, unde este judecat acest dosar, in acest caz procurorii DIICOT au sute de intercepari dintre dealeri si clienti. De asemenea, anchetatorii au folosit o femeie politist ca investigatoare sub acoperire, nume de cod "Andreea Dinu", dar si o colaboratoare sub acoperire, nume de cod "Cristina Adam".

Colaboratoarea sub acoperire a cumparat de mai multe ori droguri, cu mandat de la judecator. "Cristina Adam" a platit intr-o tranzactie suma de 900 de lei pentru 1,15 grame de cocaina. Analiza drogurilor a scos la iveala ca era cocaina in amestec cu cofeina si acetaminofen (paracetamol).

Mai multi clienti ai retelei au recunoscut ca erau consumatori de stupefiante, potrivit datelor din dosar.

"Vin acuma ca n-am rabdare"

Unul dintre consumatori nu mai avea stare, si voia sa cumpere "marfa" de la Adrian Carbunescu. Discutia are loc pe 15 iunie, in jurul ore 10.

Adrian Carbunescu: Im?

Client: M-auzi?

Adrian Carbunescu: Da!

Client: Vin acuma ca n-am rabdare.

Adrian Carbunescu: Haha!

Client: Nu pot! N-am rabdare! Stau...ma ia cu creierii...cu...pe creieri imi sta! M-am...acuma nu mai pot sa mai adorm.

Adrian Carbunescu: Am inteles!

Client: E bine daca vin acum? Sau...

Adrian Carbunescu: Mie mi-e indiferent ca era...pentru tine vroiam sa fie mai ok sa poti sa stai pana...

Client: Pai o sa ma culc, dar intai sa rezolv. Mai bine. Ca acuma nu pot sa stau ca mi-a ramas pe creieri si nu pot sa dorm. Iti dai seama!

Adrian Carbunescu: Ihm!

Client: Si oricum e devreme. E mai usor cu taxiul, ca gasesc taxi la ora asta, decat diseara cu balamucu' si (n.l. neinteligibil) abia dupa noua. Pana atuncea o sa ma apuce toti...dracii!

Adrian Carbunescu: Am inteles! Cati bani ai la tine, ca sa stiu cat sa pregatesc?!

Client: Nu stiu! Cred ca vreo unspe-doispe.

Adrian Carbunescu: Ihm! Bine! Hai ca pregatesc astea si te astept. Ma suni. Fii atent! Vii la mine, dar nu mai (n.l. neinteligibil) . Te opresti la...cafeneaua aia la (n.l. neinteligibil).

Client: La cafenea sa ma opresc?

Adrian Carbunescu: Ihm! Si vin eu.

Client: Bine! Si iti dau telefon cu un minut-doua cand...inainte sa ajung la cafenea! Hai! Pup!

Adrian Carbunescu: Vezi sa aduci geanta aia, te rog sa nu uiti!

Client: Da! O aduc si geanta! Aha! Aha! Da. Ti-o aduc.

Adrian Carbunescu: Hai! Te pup! Te pup! Pup! Pa!

Client: Hai! Pup! Pa!

"Psihoza cocainei"

Procurorul DIICOT care a intrumentat acest caz arata care sunt efectele cocainei, potrivit raportului intocmit de Observatorul European pentru Droguri si Toxicomanie pentru anul 2017.

"Cocaina are un efect stimulant puternic asupra sistemului nervos central, deoarece creste nivelul de dopamina din creier. Printre efectele fizice pe termen scurt ale abuzului de cocaina se numara: vase de sange contractate, pupile dilatate, cresterea temperaturii corporale, a pulsului si a tensiunii", sustine anchetatorul.

Consumatorii inraiti de cocaina pot suferi de "psihoza cocainei" cu efecte cum ar fi paranoia, confuzie, depresie, halucinatii. Persoanele dependente de cocaina isi pot pierde simtul ratiunii, devin violente, au senzatia ca au gandaci sub piele, sufera de tremuraturi, vertijuri, contractii musculare.

Cand consumul de cocaina este combinat cu cel de alcool, substanta se transforma, devenind si mai neurotoxica.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Cocaian VIP, #cocaina vedete, #cocaina DIICOT, #cocaina traficanti , #DIICOT
Comentarii