DIICOT cere ajutorul FBI pentru profilul lui Dinca si expertiza ADN in cazul Luizei Melencu

Miercuri, 25 Septembrie 2019, ora 12:58
6772 citiri
DIICOT cere ajutorul FBI pentru profilul lui Dinca si expertiza ADN in cazul Luizei Melencu
Foto: Remus Badea/Mediafax/Hepta.ro

Procurorii DIICOT care ancheteaza cazul crimelor de la Caracal au dispus efectuarea unei cereri de asistenta judiciara catre Statele Unite ale Americii, respectiv Biroul Federal de Investigatii (FBI), avand drept obiect efectuarea unei expertize genetice prin care sa se stabileasca profilul genetic (ADN mitocondrial si cromozomial) al Luizei Melencu (18 ani) si stabilirea profilului psihologic in cazul principalului suspect, Gheorghe Dinca.

Potrivit DIICOT, analiza genetica de tip mitocondrial - ADN-ul continut de mitocondrii - nu poate fi efectuata pe teritoriul Romaniei de catre niciun laborator autorizat, la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" efectuandu-se doar analiza genetica de tip cromozomial.

In acest sens, au fost puse la dispozitia Biroului Federal de Investigatii fragmentele osoase ce urmeaza a fi supuse analizei.

"Prin aceeasi comisie rogatorie, s-a solicitat asistenta specialistilor din cadrul FBI in vederea stabilirii profilului psihologic/comportamental al inculpatului Dinca Gheorghe," explica DIICOT.

Procurorii precizeaza ca, in cauza, nu exista date sau indicii care sa conduca la ipoteza implicarii in vreun fel a vreunui cetatean american in activitatile ce formeaza obiectul dosarului de urmarire penala, iar efectuarea unei comisii rogatorii cu Statele Unite ale Americii este motivata exclusiv de inalta specializare a FBI in materia analizelor si expertizelor in cauze de acest gen.

Mama Luizei, citata pe 26 septembrie

DIICOT mai arata ca activitatile procedurale ce o privesc pe Monica Georgeta Melencu, mama Luizei, se afla in conexiune cu activitatile anterior mentionate.

"Partea civila, numita Melencu Monica Georgeta, a fost citata pentru data de 26 septembrie 2019, in vederea punerii in executare a autorizarii emise la data de 23 septembrie 2019 de catre Tribunalul Bucuresti," precizeaza DIICOT.

Asta dupa ce un judecator de la Tribunalul Bucuresti a autorizat prelevarea de probe biologice de la Monica Melencu. Femeia s-a opus prelevarii de probe, dar DIICOT a cerut unui magistrat sa autorizeze recoltarea de probe biologice.

I.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#DIICOT FBI, #DIICOT Gheorghe dinca, #gheorghe dinca caracal, #crimele Caracal, #Luiza Melencu ADN , #DIICOT