Dosarul Rompetrol 2: Fost ministru al Economiei, audiat de procurorii DIICOT (Video)

Miercuri, 22 Iunie 2016, ora 11:24
2495 citiri
Dosarul Rompetrol 2: Fost ministru al Economiei, audiat de procurorii DIICOT (Video)
Foto: Digi 24

Fostul ministru al Economiei, Dan Ioan Popescu, a ajuns, miercuri, in fata procurorilor DIICOT, care il vor audia in dosarul Rompetrol 2.

La intrare, el a precizat ca va raspunde la intrebarile anchetatorilor, fara a face alte comentarii legate de dosar, transmite Digi 24.

UPDATE 12.00: La iesirea de la audieri, Dan Ioan Popescu a confirmat ca i-a fost pus sechestru pe bunuri si conturi. De asemenea, si fostul ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu, a venit la audieri la DIICOT.

In acelasi dosar, un alt fost ministru, anume Mihai Tanasescu, a fost pus sub urmarire penala in dosarul Rompetrol II pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare.

De asemenea, mai sunt implicati si alti fosti doi ministri, Sebastian Vladescu si Gheorghe Pogea.

Pentru toti patru, presedintele Klaus Iohannis a semnat, in luna mai, cererile formulate de DIICOT de incepere a urmaririi penale.

In noul dosar Rompetrol, procurorii DIICOT cerceteaza conditiile in care a fost privatizata Petromidia si acordul prin care datoriile ei au fost convertite in actiuni.

Dosarul Rompetrol 2 este disjuns din cel in care au fost deja condamnate 12 persoane si in care a fost judecat si Dinu Patriciu.

In dosarul initial, Rompetrol 1, Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, in octombrie 2014, pe fostul senator Sorin Rosca Stanescu, la doi ani si patru luni de inchisoare, si pe fostul ministru Sorin Pantis, la doi ani si opt luni de inchisoare, in ambele cazuri pedepsele fiind dispuse cu executare.

In cazul omului de afaceri Dinu Patriciu, judecatorii Curtii au incetat procesul penal, ca urmare a decesului acestuia si au lasat nesolutionata partea civila legata de acesta.

#Dan Ioan Popescu audieri, #Dan Ioan Popescu audiat, #Dan Ioan Popescu DIICOT , #DIICOT