Drama tinerelor care ajung prostituate din dragoste pentru proxenet: "Eu vreau ceva serios, nu vreau ceva la misto"

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Duminica, 01 Septembrie 2019, ora 14:52
44993 citiri
Drama tinerelor care ajung prostituate din dragoste pentru proxenet: "Eu vreau ceva serios, nu vreau ceva la misto"
Foto: Arhiva Pixabay

Trei fete minore si cinci femei din judetele Galati si Vaslui au cazut in plasa unei retele de proxeneti din Galati, dupa ce au fost amagite cu promisiuni de prietenie si casatorie. Clipele fericite pe care trebuiau sa le aiba alaturi de iubit s-au transformat in cosmar, iar victimele au fost fortate sa se prostitueze in bordelurile din Germania.

"Eu vreau ceva serios. Ti-am zis de la inceput... ca m-ai vazut. Nu vreau ceva la misto. Ai inteles?", "E bine ca noi ne intelegem bine, si vrei sa fii pe drumul meu si eu pe al tau. Da?", "Zic, e bine ca noi ne intelegem si tre' sa fim unul pe drumul celuilalt, asa bine," acestea sunt cuvintele frumoase cu care un "Loverboy" incerca sa-si seduca viitoarea victima.

Angajamente pentru o relatie solida, intemeierea unei familii, doi, trei copii, casa, masina, vacante, o viata fericita erau promisiuni pe care barbatul le face unei tinere cu care sta de vorba pe o retea de socializare. Planul ascuns al barbatului: trimiterea acesteia in Germania si transformarea tinerei intr-o prostituata intr-un club de noapte din Duisburg (Germania).

Ancheta DIICOT

Detaliile apar in cea mai recenta ancheta a procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Galati. Mai multe persoane au fost retinute luni pentru grup infractional organizat, trafic de minori si trafic de persoane. Gruparea ar fi strans 310.000 de euro de pe urma fetelor.

Victimele: trei fete minore, una dintre copile diagnosticata cu diabet, si cinci femei. Educatia precara, deziluziile in dragoste si aventura le-au aruncat in bratele membrilor gruparii care se ocupau de racolarea tinerelor.

Amenintarile

In momentul in care tanara isi dadea seama ca era prea tarziu si voia sa plece, incepea calvarul: santaj emotional, cartea de identitatea retinuta, sechestrarea, amenintarile si batai crunte, daca voia sa fuga.

"Daca tu mai aud ca ai vorbit sau ai scancit vreo ceva, eu te omor", "Ma duc in puscarie douazeci de ani pentru tine", "Taci, du-te dracu sa te ia de zdreanta. Daca eu vin in Germania acum... Maine imi fac bilet... Te desfigurez," veneau amenintarile.

Cer mandate de arestare

Mai multe persoane sunt cercetate in acest caz. Procurorii DIICOT au retinut luni cinci persoane: Nelu Puiu, zis Uscatu, Cornel-Constantin Puiu, Veta Puiu, Dragos Lupu, zis Hristea, si Denisa Arama, zisa Sara, pentru grup infractional organizat, trafic de minori si trafic de persoane.

Surse judiciare au explicat pentru Ziare.com ca liderii gruparii au caziere.

Procurorii DIICOT cer judecatorilor arestarea acestora pentru 30 de zile.

Anchetatorii atrag atentia asupra modului in care au facut infractiunile pentru care sunt cercetati "in cadrul unui grup infractional organizat, prin inducere si mentinere in eroare utilizand metoda Loverboy, profitand de starea de vadita vulnerabilitate si de lipsa de aparare, prin constrangere morala si fizica, prin santaj emotional, profitand de starea de minoritate a unora dintre victime".

Cu bani din infractiuni, gruparea si-a achizitionat imobile in judetele Galati si Vaslui si masini de lux. La perchezitii, procurorii DIICOT au descoperit arme albe, un pistol si droguri.

Potrivit unor surse judiciare, la locuinta lui Cornel Constantin Puiu au fost identificate 8 doze de cocaina. Barbatul a declarat ca le-ar fi adus in tara din Germania in Italia, pentru consumul propriu, explica sursele citate.

Sursa: DIICOT

Sfaturile: "O iei si tu asa cu zaharelul"

Potrivit datelor din dosar, unele fete au fost exploatate aproximativ un an si jumatate. Unele dintre ele au reusit sa fuga, altele si-au anuntat familiile.

Proxenetii erau membri ai aceleiasi familii, iar din discutiile telefonice interceptate rezulta cum persoanele in varsta ii invata pe cei tineri sa vorbeasca frumos cu victimele, sa le convinga sa le aduca in Germania si sa se prostitueze.

Inedit in acest caz, cei implicati vorbeau in limba "pasareasca" si foloseau cuvinte din argou: "Nu stiu! Nu stiu. Eii, face circ... O iei si tu asa cu zaharelul, cu una, cu alta, si daca o prinzi in mana, nu-i mai cheda, ca sanda (dansa - n.red.) vrea sa clepe (plece - n.red.), cand vrea sa nu clepe (plece- n.red.) ", "Ori stai, ori nu stai", "Pune mana! Pune mana si fa cu Bianca, prostule, ca sa o ai la mana".

Fuga de la proxeneti

La un moment dat, deoarece nu mai suportau calvarul, doua tinere au reusit sa fuga, in timp ce unul dintre supraveghetorii lor dormea. Cele doua victime si-au luat cartile de identitate si suma de 500 euro pe care o gasisera intr-un portofel de-al celui care le pazea si au fugit din locul unde stateau.

Gruparea avea mai multe imobile in localitatile: Quakenbrueck, Essen, Hemsloh, Grossenkneten, Herten, Bramsch si Gelsenkirchen.

Imediat dupa ce au fugit, fetele au fost contactate de unul dintre membrii gruparii, Dragos Lupu.

"Ca te duci acasa, ca faci... Oricum jegoasa aia care e langa tine... Da-i pe speaker sa auda... Nu poate sa munceasca nici in Germania, nicaieri, pentru ca toate femeile o cauta. Aia e o zdreanta de femeie. Ma suna lumea... Multi au plecat capul la ea... Pentru ca te prinde femeile si te taie in doua.

Iti face mari cicatrice pe tine. Da sa auda fraiera! O urmareste toata lumea. Stie unde sta in tara. In tara are copii in tara, fraiera. Eu m-am despartit de omul ala. Omul nu-ti face rau tie pentru ca sunt eu si a zis ca tu esti femeia mea. Ai gresit tu. Eu te iert, dar ea nu scapa pentru ca in Germania nu poate sa mai stea. Sa auda! Da-i sa auda", o ameninta proxenetul.

"Cum, daca esti hoata! Aoleu! Te omor, fa! Fa, te omor! Tu nu auzi ca tu nu poti fugi niciodata in viata ta de mine. Cum, daca tu esti hoata? Pai nu ai furat bani tu... si ai fugit," au continuat amenintarile lui Dragos Lupu.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#DIICOT proxeneti, #proxeneti arestati, #lover boy retineri, #ancheta DIICOT , #DIICOT