Româncă spionată sistematic de fostul iubit austriac. Bărbatul i-a pus microfoane în mașină și a plătit doi detectivi s-o asculte

Marti, 19 Octombrie 2021, ora 14:08
3892 citiri
Româncă spionată sistematic de fostul iubit austriac. Bărbatul i-a pus microfoane în mașină și a plătit doi detectivi s-o asculte
Dispozitivele de înregistrare a convorbirilor confiscate FOTO DIICOT

Un cetăţean austriac şi doi români vor fi audiaţi de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Timişoara.

Cei trei au de dat explicații la capătul a cinci percheziţii care au avut loc marţi, 19 octombrie, în judeţele Arad şi Timiş, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în şantaj, hărţuire, violare de domiciliu şi violarea vieţii private.

În cauză s-a reţinut faptul că în cursul anului 2021 un cetăţean austriac împreună cu doi cetăţeni români au constituit un grup infracţional organizat, care în mod coordonat şi repetat, prin utilizarea unor dispozitive de localizare şi dispozitive de înregistrare ambientală, au urmărit şi supravegheat fără drept o persoană vătămată de sex feminin, la domiciliul şi la locul său de muncă, cauzându-i acesteia o stare de temere pentru siguranţa sa, potrivit unui comunicat al DIICOT Timişoara.

De asemenea, prin utilizarea repetată de constrângeri, constând în ameninţări cu desfacerea contractului de muncă precum şi printr-o monitorizare ambientală agresivă, fără drept a vieţii private a victimei, membrii grupului au încercat să o determine pe femeie să reia o relaţie extraconjugală mai veche cu cetăţeanul austriac.

Din probele administrate în cauză a rezultat faptul că

Austriacul, dorind să reia relaţia cu persoana vătămată, a ameninţat victima cu desfacerea contractului de muncă

S-a reţinut faptul că începând cu anul 2021, cetăţeanul austriac dorind să reia relaţia cu persoana vătămată, a ameninţat-o pe aceasta în mod repetat cu desfacerea contractului de muncă, demarând o campanie de monitorizare agresivă a vieţii private a victimei.

În ianuarie, cetăţeanul austriac a pătruns fără drept în locuinţa victimei, apelând la serviciile mai multor detectivi particulari pentru supravegherea şi hărţuirea victimei.

De asemenea, acesta a procedat la localizarea şi ascultarea fără drept a convorbirilor ambientale, prin montarea de mijloace tehnice în articolele de îmbrăcăminte şi în autoturismul de serviciu utilizat de către persoana vătămată.

La solicitarea liderului grupării, pe tot parcursul anului 2021, în mod coordonat şi repetat, cei doi detectivi particulari împreună cu alte persoane din anturajul acestora, care erau neautorizate să desfăşoare activităţi de detectivi, contrar legislaţiei privind exercitarea profesiei de detectiv particular, încălcând dreptul la viaţă intimă, familială şi privată al persoanei vătămate, au procedat la supravegherea ambientală în locuri publice şi la domiciliul victimei, beneficiind de suportul tehnic clandestin al cetăţeanului austriac.

În urma administrării actelor probatorii în dosarul penal, au fost identificate dispozitivele de localizare şi de ascultare ambientală, montate pe autoturismul utilizat de către victimă, fără ştirea sau acordul acesteia.

În urma percheziţiilor au fost ridicate trei laptopuri, şase telefoane mobile, un H.D.D., trei reportofoane şi un dispozitiv G.P.S.

Percheziţiile au fost efectuate de procurorii DIICOT Timişoara împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Timişoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

DIICOT a făcut 79 de percheziții în cazul de contrabandă cu țigări și materiale explozive cu prejudiciu de 13 milioane euro
DIICOT a făcut 79 de percheziții în cazul de contrabandă cu țigări și materiale explozive cu prejudiciu de 13 milioane euro
Aproape 80 de percheziţii au loc marţi, 26 martie, în 14 judeţe şi în Capitală, într-o cauză ce vizează destructurarea a două grupuri infracţionale organizate autohtone, dar cu...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#DIICOT, #perchezitii, #grup infractional, #santaj, #hartuire, #violare domiciliu, #femeie hartuita , #DIICOT