Horodniceanu a primit avizul CSM pentru sefia DIICOT - Ce spune despre o intalnire cu Nichita

Luni, 04 Mai 2015, ora 12:15
6376 citiri
Horodniceanu a primit avizul CSM pentru sefia DIICOT - Ce spune despre o intalnire cu Nichita
Foto: B1 TV

Daniel Constantin Horodniceanu a primit, luni, avizul pozitiv al sectiei de procurori a CSM pentru sefia DIICOT, afirmand ca spera ca presedintele Klaus Iohannis il va numi in functie.

Horodniceanu a primit 5 voturi pentru si 2 impotriva, informeaza Realitatea TV.

Intrebat de jurnalisti, el a negat categoric ca s-ar fi intalnit cu Gheorghe Nichita si cu Liviu Dragnea pentru a discuta despre un dosar, informatii aparute in mass-media.

Candidatul la sefia DIICOT, audiat de CSM: Suspiciuni de autoplagiat, aluzii si raspunsuri gresite

La iesirea de la sedinta CSM, dupa obtinerea avizului pozitiv, Daniel Horodniceanu a fost asaltat de jurnalisti cu intrebari despre o posibila intalnire cu primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, si vicepremierul Liviu Dragnea, care ar fi avut loc in data de 24 ianuarie la Hotel Bucium si la care a facut aluzie si procurorul Oana Haineala in timpul interviului de astazi.

Daniel Horodniceanu, seful DIICOT Iasi, a sustinut ca nu il cunoaste pe primarul Gheorghe Nichita, iar ultima oara cand l-a intalnit a fost "acum trei ani pe stadion, alergam amandoi, undeva cu alte zeci de oameni".

Candidatul la sefia DIICOT a sustinut cu tarie ca intrebarea adresata de Oana Haineala nu s-a referit la el.

"Cu siguranta nu, nu ar avea niciun temei si nicio baza", a sustinut el.

Intrebat insistent de jurnalisti in legatura cu data de 24 ianuarie 2015, Horodniceanu a raspuns inca o data: "Nu m-am intalnit niciodata cu primarul Iasiului. Nu il cunosc, e un pacat al meu. Nu am avut nicio intalnire cu primarul Nichita, niciodata".

Intrebat care sunt vulnerabilitatile sale, Daniel Horodniceanu a dat acelasi raspuns ca in fata sectiei de procurori a CSM: "Nu fac suficient sport".

In contextul scandalului declansat la Iasi de cazul Gheorghe Nichita, retinut pentru 24 de ore si in prezent cercetat sub control judiciar intr-un dosar in care sunt mentionati membri ai clanului Corduneanu, Daniel Horodniceanu a fost intrebat daca DIICOT Iasi, la sefia caruia se afla, trebuia sa se ocupe de supravegherea interlopilor.

"Supravegherea e data de un mandat dat de judecatori. Si membrii clanului Corduneanu sunt cetateni ai Romaniei (...) Informatia este inexacta, nu cred ca au fost pusi (...) Daca numele aparut in presa este acela, nu face parte din clanul Corduneanu", a declarat Horodniceanu, explicand ca in ceea ce il priveste pe primar, acesta este acuzat de abuz in serviciu, infractiune care nu e de competenta DIICOT.

Intrebat daca are responsabilitati in cazul Nichita, Horodniceanu a replicat: "Nu cred ca am".

Daniel Horodniceanu a mai spus ca sefia DIICOT "este o functie foarte grea" si si-a exprimat speranta ca presedintele Klaus Iohannis va semna decretul de numire.

In timpul interviului sustinut, luni, in fata sectiei de procurori a CSM, procurorul Oana Haineala i-a cerut candidatului la sefia DIICOT sa spuna cum ar proceda daca, ipotetic vorbind, ar afla "pe orice cale" ca un procuror DIICOT sta la masa cu un primar si un politician de rang inalt si discuta despre un dosar.

"Voi incerca sa verific daca informatia e reala, daca relatia dintre procurorul respectiv si persoana cu care sta de vorba exista dinainte sa fie procuror DIICOT sau dupa, as cauta sa am o discutie cu procurorul respectiv pentru a vedea ce l-a animat (...) Daca voi constata ca aceasta discutie se rasfrange asupra activitatii procurorului, voi solicita procurorului general sa ia masuri (...) Eu, ca procuror sef al structurii, sunt in subordinea procurorului general", a raspuns Horodniceanu.

Oana Haineala nu a dat mai multe detalii, dar jurnalistii sustin ca intrebarea se referea chiar la Horodniceanu.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#Horodniceanu aviz CSM DIICOT, #Horodniceanu Nichita Corduneanu , #DIICOT