Horodniceanu, despre cele mai vechi dosare DIICOT si relatiile cu DNA si SRI

Marti, 04 August 2015, ora 16:12
2642 citiri
Horodniceanu, despre cele mai vechi dosare DIICOT si relatiile cu DNA si SRI
Foto: Hepta.ro

Procurorul-sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, vorbeste despre dosare aflate de multi ani in solutionare, precum si despre relatiile cu SRI si DNA si despre membrii clanului Cordunenilor, din Iasi.

Intr-un interviu acordat Mediafax, Horodniceanu a fost intrebat care este cel mai vechi dosar inregistrat in prezent la DIICOT.

"Multe din aceste dosare au fost solutionate in ultima perioada, in ultimele trei luni a fost solutionat un numar impresionant de dosare de la DIICOT - Structura Centrala.

Cred ca cel mai vechi dosar, din ce am vazut in raportul Inspectiei Judiciare, era din anul 2004. La acest moment, nu cred ca mai sunt dosare mai vechi de 2007-2008. Dosarul din 2004 a fost solutionat prin rechizitoriu si avea aproximativ 250 de volume", a replicat procurorul-sef al DIICOT.

Horodniceanu, despre deficientele DIICOT

Totodata, intrebat cat de stransa este relatia Directiei de combatere a crimei organizate si terorismului cu SRI, Horodniceanu a precizat: "In legatura cu relatia cu SRI, aceasta este una institutionala, corecta".

In plus, acesta a comentat si relatia dintre institutia pe care o conduce si Directia Nationala Anticoruptie, condusa de Laura Codruta Kovesi.

"Prin natura competentei, DNA si DIICOT instrumenteaza dosare de mare anvergura, iar acestea se datoreaza si relatiei institutionale atat cu serviciile de informatii, cat si, in mare sau in mica masura, cu relatia cu alti parteneri institutionali", a subliniat procurorul-sef al DIICOT.

Horodniceanu a primit avizul CSM pentru sefia DIICOT - Ce spune despre o intalnire cu Nichita

De asemenea, Horodniceanu a fost intrebat cum comenteaza faptul ca, inainte de a fi numit in functie, in luna mai, numirea sa a fost contestata, din cauza ca a condus DIICOT Iasi, fara a sti ca primarul Gheorghe Nichita folosea in acelasi timp Politia Locala si membri din clanul Cordunenilor pentru urmarirea amantei.

"In principiu, nu as comenta situatia pe care ati mentionat-o deoarece, in momentul de fata, este in lucru un dosar la DNA Structura Centrala. Cu toate acestea, as face o mare nedreptate procurorilor din prezent si din trecut din cadrul Serviciului Teritorial Iasi sa nu amintesc faptul ca membrii clanului Corduneanu - si cred ca, daca nu ma insel, sunt vreo 70 dintre acestia - sunt trimisi in judecata in trei dosare penale aflate pe rolul instantelor de judecata, unele de circa cinci ani.

Pe de alta parte, anchetele penale nu pot fi dublate, deoarece nu este productiv pentru organele de urmarire penala, iar primarul municipiului Iasi face obiectul investigatiilor DNA de mai multe luni", a mentionat Daniel Horodniceanu.

Nu in ultimul rand, acesta a subliniat ca nu exista masuri de prevenire a cazurilor de coruptie, cu exceptia selectiei riguroase si controlului: "Nu exista o reteta a masurilor de prevenire a cazurilor de coruptie, selectia procurorilor trebuie sa fie unul dintre criterii, controlul si comunicarea exercitate de sefii de serviciu un altul".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Daniel Horodniceanu dosare DIICOT, #Horodniceanu relatie SRI DNA, #DIICOT relatie DNA SRI , #DIICOT