Mama Luizei e citata azi la DIICOT pentru noi probe ADN, dar spune ca nu vine in Bucuresti

Joi, 26 Septembrie 2019, ora 08:37
8331 citiri
Mama Luizei e citata azi la DIICOT pentru noi probe ADN, dar spune ca nu vine in Bucuresti
Foto: Arhiva Ziare.com

Seful DIICOT, Felix Banila, a anuntat ca mama Luizei Melencu, una dintre victimele de la Caracal, a fost citata, joi, la sediul Directiei, pentru recoltarea de probe ADN, dupa ce instanta de judecata a autorizat procedura.

"Mama victimei (mama Luizei - n.red.) a fost invitata pentru maine (joi - n.red.) si nu pentru astazi la sediul Directiei pentru a stabili cu dumneaei daca este sau nu este de acord pentru a i se recolta probe biologice.

Dupa cum bine stiti, o instanta de judecata, instanta competenta, a autorizat efectuarea unei astfel de proceduri pentru a obtine probe de comparatie si colegii mei vor proceda conform procedurii penale in raport si de atitudinea pe care o va avea dumneaei la momentul la care i se va solicita consimtamantul", a explicat Felix Banila.

Vezi si: Instanta o obliga pe mama Luizei la prelevarea de probe biologice, dupa ce avocatul a sfatuit-o sa refuze acest lucru

Seful DIICOT a mai precizat ca aceasta procedura presupune obtinerea consimtamantului inainte de recoltare.

Initial, mama Luizei a spus ca pentru moment decizia ei este luata, respectiv nu va da probe noi si nu va semna, dar va vedea ce urmeaza joi, la Bucuresti.

Ulterior, intr-o interventie la Romania TV, femeia a precizat ca nu mai vine in Capitala.

"Nu merg joi la Bucuresti pentru a da noi probe. Au intervenit alte probleme", a declarat mama Luizei.

La randul sau, bunicul Luizei a completat: "Domnii de la DIICOT ne-au spus ca ne pun la dispozitie o masina, pentru a merge la Bucuresti. Au spus ca la ora 16:00 ne vor da un raspuns, am asteptat ora 16:00 si ne-au spus ca nu ne mai pot pune o masina la dispozitie, pentru ca au intervenit alte probleme".

Explicatii pentru sesizarea FBI

Seful DIICOT a mai declarat, miercuri, ca a fost solicitata autoritatilor din SUA analiza privind ADN-ul Luizei, deoarece INML nu este omologat sa efectueze extragerea ADN-ului mitocondrial si nu pentru ca ar fi o lipsa de incredere.

"S-a dispus efectuarea unei comisii rogatorii in SUA pentru a efectua o noua extragere de ADN printr-o metoda pe care Institutul National de Medicina Legala 'Mina Minovici' nu este omologat sa o efectueze, respectiv prin metoda de extragere ADN mitocondrial.

Nu este vorba despre o lipsa de incredere in institutul nostru, ci pur si simplu datorita faptului ca o astfel de procedura de acreditare a unei noi metode este de durata, iar cooperarea dintre noi si autoritatile din SUA permite o astfel de cooperare (sic!)", a spus procurorul-sef DIICOT.

De asemenea, el a afirmat ca a cerut specialistilor FBI o a doua opinie in privinta profilului psihologic si comportamental al lui Gheorghe Dinca pentru a-si forma o opinie despre sinceritatea barbatului.

"Este vorba despre solicitarea unei opinii secundare, o a doua opinie, pentru a ne forma convingerea cu privire la sinceritatea inculpatului", a mai explicat Felix Banila.

Vezi si: DIICOT cere ajutorul FBI pentru profilul lui Dinca si expertiza ADN in cazul Luizei Melencu

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Banila DIICOT caz caracal, #caz caracal FBI DIICOT , #DIICOT