Perchezitii intr-un mega-dosar de delapidare: Hoteluri, restaurante si bai termale, instrainate

Miercuri, 06 Aprilie 2016, ora 08:57
5780 citiri
Perchezitii intr-un mega-dosar de delapidare: Hoteluri, restaurante si bai termale, instrainate
Foto: Arhiva site/ DIICOT

Procurorii DIICOT Caras-Severin fac, miercuri dimineata, 16 perchezitii intr-un caz de delapidare si bancruta frauduloasa, fiind vizati presedintele CA al SC Hercules Baile Herculane, Iosif Armas, precum si directorul general si cel economic, acuzati ca au instrainat ilegal mai multe hoteluri si alte bunuri.

Procurorii Biroului Teritorial Caras-Severin al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorismfac 16 perchezitii domiciliare intr-un caz in care sunt cercetate 22 de persoane suspecte de constituire a unui grup infractional organizat, delapidare si complicitate la delapidare, bancruta frauduloasa si complicitate la aceasta infractiune si abuz in serviciu.

Potrivit anchetatorilor, Iosif Armas, presedinte al Consiliului de Administratie al SC Hercules SA Baile Herculane, actionar si administrator special al SC Argirom International SA Bucuresti (societate care, la randul ei, detinea peste 60 % din actiunile Hercules, directorul general Filip Raiescu si directorul economic Gavril Adamescu, ambii la SC Hercules, sunt suspectati ca au constituit un grup infractional organizat, la care au aderat ulterior si alte persoane, avand drept scop scoaterea activelor/bunurilor societatii din patrimoniul acesteia si insusirea pentru membrii grupului a sumelor de bani obtinute din valorificarea acestor active.

Astfel, anchetatorii sustin ca au fost instrainate in mod fraudulos mai multe hoteluri, restaurante, bai termale si pavilioane ale unor sanatorii.

Prejudiciul total cauzat in acest caz, in care este suspecta si Monica Angela Borza, lichidator judiciar, se ridica la 123.325.726 lei (aproximativ 30 de milioane de euro).

UPDATE 09:40: Omul de afaceri Iosif Armas, care a contribuit decisiv la privatizarea statiunii Baile Herculane, din judetul Caras- Severin, a fost ridicat din Bucuresti si urmeaza sa fie dus la DIICOT Caras-Severin pentru a fi audiat in cazul de delapidare si bancruta frauduloasa, cu prejudiciu de 30 de milioane de euro.

Alaturi de presedintele CA al SC Hercules Baile Herculane, Iosif Armas, urmeaza sa fie ridicate pentru a fi audiate alte 11 persoane, printre care fosti directori ai firmelor controlate de Armas, dar si un fost director al Agentiei pentru Rezervele Statului Caras-Severin.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#Iosif Armas perchezitii DIICOT , #DIICOT
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Daca acesti escroci erau in Franta, Turnul Eiffel era deja vandut,