Trei persoane care au adus ilegal în România o cantitate uriașă de pietre semipreţioase, arestate preventiv VIDEO

Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 10:59
2791 citiri
Trei persoane care au adus ilegal în România o cantitate uriașă de pietre semipreţioase, arestate preventiv VIDEO
O parte din cantitatea de chihlimbar descoperită FOTO Poliția Română

Trei persoane au fost arestate preventiv de Tribunalul Bucureşti într-un dosar în care sunt acuzate că ar fi introdus ilegal din Ucraina pe teritoriul României, prin punctul de trecere a frontierei Siret, pietre semipreţioase - chihlimbar, a informat DIICOT.

Potrivit unui comunicat, vinerea trecută, 12 noiembrie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a trei persoane, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă.

Procurorii au reţinut că, în cursul lunii martie, cei trei ar fi constituit, pe teritoriul României, un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, respectiv introducerea ilegală din Ucraina în România, prin sustragerea de la controlul vamal, prin punctul de trecere a frontierei Siret, de pietre semipreţioase (chihlimbar).

"După introducerea în ţară, marfa era depozitată de către liderul grupării, care, ulterior, o transporta şi preda, în vederea expedierii, prin intermediul societăţilor de curierat şi transport internaţional, către destinatari din Polonia, Ungaria, Lituania şi Cehia, sub forma unor colete poştale, cu greutăţi cuprinse între 25 şi 30 de kilograme, declarându-se, în mod nereal, că acestea ar conţine diferite bunuri", se precizează în comunicat.

Astfel, spun anchetatorii, în perioada martie - noiembrie, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, membrii grupării ar fi introdus, în mod ilegal, pe teritoriul României, cantitatea totală de 5.151,56 de kilograme de chihlimbar.

"La data de 11 noiembrie, procurorii DIICOT - Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO - Serviciul de Combatere a Macrocriminalităţii Economico-Financiare şi ai BCCO Suceava - Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a unui inculpat, în timp ce deţinea cantitatea de 75 de kilograme de chihlimbar brut, provenit din contrabandă", menţionează DIICOT.

La aceeaşi dată, arată sursa citată, procurorii DIICOT - Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO au efectuat un număr de patru percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Ilfov şi Suceava, în urma cărora au fost descoperite aproximativ 584 de kilograme de pietre semipreţioase.

De asemenea, în cauză a fost aplicată măsura sechestrului asigurător asupra sumelor de 2.000 de euro şi 600 de lei (identificate în numerar), fiind ridicate, totodată, în vederea continuării cercetărilor, mai multe înscrisuri, telefoane mobile şi un laptop.

DIICOT informează că, la data de 13 noiembrie, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a celor trei, pentru o perioadă de 30 de zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Eroina Ana Bogdan, după miracolul cu Ucraina: ”Cea mai mare bucurie în ultimii ani”
Eroina Ana Bogdan, după miracolul cu Ucraina: ”Cea mai mare bucurie în ultimii ani”
Jucătoarea de tenis Ana Bogdan a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că obţinerea calificării la turneul final al Billie Jean King Cup în meciul cu Ucraina reprezintă cea mai...
Eroinele României, luate la întrebări pe teren: ”Suntem aici de 7 ore! Ce veți face la Sevilla?” VIDEO
Eroinele României, luate la întrebări pe teren: ”Suntem aici de 7 ore! Ce veți face la Sevilla?” VIDEO
Echipa României s-a calificat în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup, după ce a învins Ucraina cu scorul de 3-2, sâmbătă, la Fernandina Beach (Florida), printr-un punct adus...
#DIICOT, #Ucraina, #Romania, #contrabanda, #pietre pretioase, #arest , #DIICOT
Comentarii
Poza Maramu1976
Maramu1976
rank 1
Trebuie să fi parlamentar sau deputat...