Sef nou la DIICOT: Iohannis si-a dat ok-ul pentru numirea lui Daniel Horodniceanu (Video)

Marti, 19 Mai 2015, ora 13:53
4399 citiri
Sef nou la DIICOT: Iohannis si-a dat ok-ul pentru numirea lui Daniel Horodniceanu (Video)
Foto: Captura Youtube/B1TVChannel

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, marti, decretul pentru numirea lui Daniel-Constantin Horodniceanu in functia de procuror-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Astfel, Horodniceanu ocupa oficial locul lasat vacant de Alina Bica, aceasta fiind cercetata in mai multe dosare de coruptie.

Mandatul lui Horodniceanu este pe o perioada de 3 ani.

Decizia lui Iohannis de a semna decretul pentru numirea noului sef al DIICOT vine dupa o indelunga analiza. Horodniceanu a primit avizul pozitiv al sectiei de procurori a CSM pe 8 mai.

Atunci, la iesirea de la sedinta CSM, Horodniceanu a fost asaltat de jurnalisti cu intrebari despre o posibila intalnire cu primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, si vicepremierul Liviu Dragnea, care ar fi avut loc in data de 24 ianuarie la Hotel Bucium si la care a facut aluzie si procurorul Oana Haineala in timpul audierilor.

Daniel Horodniceanu a sustinut ca nu il cunoaste pe primarul Gheorghe Nichita, iar ultima oara cand l-a intalnit a fost "acum trei ani pe stadion, alergam amandoi, undeva cu alte zeci de oameni".

El a sustinut cu tarie ca intrebarea adresata de Oana Haineala nu s-a referit la el.

Iohannis, despre numirea lui Horodniceanu la sefia DIICOT - cand va lua o decizie (Video)

"Cu siguranta nu, nu ar avea niciun temei si nicio baza", a sustinut el.

Intrebat insistent de jurnalisti in legatura cu data de 24 ianuarie 2015, Horodniceanu a raspuns inca o data: "Nu m-am intalnit niciodata cu primarul Iasiului. Nu il cunosc, e un pacat al meu. Nu am avut nicio intalnire cu primarul Nichita, niciodata".

In urma acestor lucruri, Iohannis a cerut Consiliului Superior al Magistraturii stenograma sedintei in care a fost intervievat Daniel Horodniceanu, inainte de a lua o decizie cu privire la numirea sa la sefia DIICOT.

Iohannis, despre propunerea pentru sefia DIICOT: Ma intalnesc de cate ori e nevoie cu Horodniceanu

Seful statului a cerut si documentele care au fost avute in vedere la adoptarea Hotararii Sectiei pentru procurori, prin care a fost avizata aceasta propunere. Mai mult, Iohannis s-a si intalnit cu Horodniceanu, declarand, in timp ce se afla intr-o vizita in Italia la sfarsitul saptamanii trecute, ca el trebuie sa cunoasca oamenii inainte de a-i numi in pozitii atat de importante.

Citește și:
Fostul premier Mihai Tudose apără pensiile militarilor: ”Uite cât are domnul Ciucă, 180 de milioane”
Fostul premier Mihai Tudose apără pensiile militarilor: ”Uite cât are domnul Ciucă, 180 de milioane”
Europarlamentarul Mihai Tudose ia apărarea subofiţerilor şi ofiţerilor de rang inferior care au pensii de 2.000, 3.000 şi 4.000 de lei, precizând că acestea nu sunt pensii nesimţite....
Secretul aflat de fostul primar Viorel Lis despre soția sa cu 35 de ani mai tânără: ”Eu credeam că i-a plăcut”
Secretul aflat de fostul primar Viorel Lis despre soția sa cu 35 de ani mai tânără: ”Eu credeam că i-a plăcut”
Viorel Lis (79 de ani), fost primar al Bucureștiului în perioada 1998-2000, a făcut dezvăluiri despre căsnicia sa cu Oana, o femeie cu 35 de ani mai tânără. Viorel și Oana Lis sunt...
#Daniel Horodniceanu nou sef DIICOT, #Iohannis numire Horodniceanu sefie DIICOT , #DIICOT