Tanar cu epilepsie, maltratat si obligat sa munceasca. Cererea de arestare preventiva a agresorului a fost respinsa

Joi, 27 August 2020, ora 17:21
2195 citiri
Tanar cu epilepsie, maltratat si obligat sa munceasca. Cererea de arestare preventiva a agresorului a fost respinsa

Un tanar in varsta de 18 ani a fost racolat, adapostit si obligat sa munceasca de un barbat in varsta de 39 de ani din Satu Mare. Baiatul a reusit sa fuga dupa un an de agresiuni fizice si psihice si sa sesizeze organele de politie. Tribunalul Satu Mare a dispus respingerea arestarii preventive a inculpatului, formulata de catre procurorii DIICOT, si a dispus masura arestului la domiciliu pe o perioada de 30 de zile.

Agresorul a fost retinut pentru 24 de ore in 25 august 2020 pentru savarsirea infractiunii de trafic de persoane. Tanarul racolat a muncit fortat in constructii si a fost adapostit in garajul din curtea inculpatului. Munca nu i-a fost renumerata, desi, intial, i s-a promis suma de 200 de euro pe luna, mancare si cazare, potrivit unui comunicat DIICOT.

Actul de identitate i-a fost retinut si a fost in permanenta supravegheat. Cu toate ca suferea de epilepsie, nu i s-a permis accesul la asistenta medicala. A fost adesea lovit cu diverse obiecte, cum ar fi cabluri electrice, lanturi, lopata sau ciocan.

Maltratarile au fost confirmate si de concluziile raportului medico-legal al Serviciului Medico-Legal al Judetului Satu Mare, care a indicat multiple cicatrici, localizate la nivelul scalpului, toracelui posterior si membrelor superioare, care au necesitat 8-9 zile de ingrijiri medicale si care s-au produs in urma cu aproximativ 2-3 luni.

Mai mult, inculpatul a facut publice, in mediul online, imagini si videoclipuri cu victima, in ipostaze denigratoare.

Barbatul de 39 de ani nu ar fi la prima abatere. Acesta a mai recrutat anterior un tanar de 22 de ani, profitand de starea lui de vulnerabilitate, procedand in acelasi fel. I-a luat actul de identitate, l-a supravegheat in permanenta, l-a obligat sa munceasca fara sa il plateasca si l-a agresat fizic.

Tribunalul Satu Mare a dispus respingerea propunerii formulate de catre procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Satu Mare fata de arestarea preventiva a inculpatului pentru o perioada de 30 de zile si a dispus luarea masurii arestului la domiciliu pe o perioada de 30 de zile.

Citeste si:
Ce este munca emoțională și de ce este periculoasă
Ce este munca emoțională și de ce este periculoasă
Termenul de muncă emoțională a fost definit pentru prima dată la începutul anilor 1980 și, de-a lungul anilor, a fost adesea folosit pentru a desemna munca mintală suplimentară pe care o...
Decizie stranie a Tribunalului Vaslui: Motivul pentru care un tânăr nu mai are voie să intre în oraș timp de doi ani
Decizie stranie a Tribunalului Vaslui: Motivul pentru care un tânăr nu mai are voie să intre în oraș timp de doi ani
Un tânăr în vârstă de 20 de ani din comuna Ferești a primit interdicție din partea instanței să mai intre timp de doi ani în municipiul Vaslui după ce a fost prins de polițiști...