Rusia raspunde Romaniei: Expulzarea diplomatului, gest neamical si nefondat

Miercuri, 18 August 2010, ora 17:25
7014 citiri
Rusia raspunde Romaniei: Expulzarea diplomatului, gest neamical si nefondat
Foto: Arhiva

Autoritatile de la Moscova considera ca replica Romaniei de a expulza un diplomat rus in urma deciziei ruse de a-l expulza pe Gabriel Grecu, care este acuzat de spionaj, este un gest "neamical si nefondat".

Rusia "isi rezerva dreptul de a lua masuri de retaliere" si avertizeaza Romania ca este responsabila pentru eventualele consecinte, dupa ce Bucurestiul a anuntat ca un diplomat al Ambasadei Federatiei Ruse este declarat persona non-grata, a anuntat miercuri Ministerul rus de Externe, potrivit Interfax.

Totodata comunicatul mai precizeaza ca MAE rus protesteaza ferm la adresa partii romane, despre care spune ca poarta intreaga responsabilitate pentru eventuale consecinte.

"Ne asumam dreptul unor masuri de raspuns", conchide MAE rus.

Partea rusa sustine ca nu va accepta, in mod categoric, o "asemenea abordare distructiva", afirmand ca aceasta contravine in totalitate intereselor unei dezvoltari ascendente a parteneriatului dintre cele doua tarile, "la care Rusia indemna in permanenta partea romana".

MAE a transmis marti Rusiei decizia autoritatilor romane privind declararea persona non grata a unui diplomat din cadrul Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti, cu rang diplomatic echivalent (secretar I), solicitandu-se parasirea de catre acesta a teritoriului Romaniei in 48 de ore.

"Ministerul Afacerilor Externe a luat nota cu regret de faptul ca, printr-o comunicare oficiala transmisa marti, 17 august 2010, a Ministerului Afacerilor Externe al Federatiei Ruse, diplomatul roman Gabriel Grecu, secretar I in cadrul Ambasadei Romaniei la Moscova, a fost declarat persona non grata, solicitandu-se parasirea de catre acesta a teritoriului Federatiei Ruse in termen de 48 de ore", se arata intr-un comunicat al MAE remis Ziare.com.

"Fata de aceasta situatie, Ministerul Afacerilor Externe a transmis marti partii ruse decizia autoritatilor romane privind declararea persona non grata a unui diplomat din cadrul Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti, cu rang diplomatic echivalent (secretar I), solicitandu-se, totodata, parasirea de catre acesta a teritoriului Romaniei in termen de 48 de ore", se mai arata in comunicat.

Romania a declarat persona non grata un diplomat rus

Anatoly Akopov, secretar I in cadrul ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti, este diplomatul declarat persona non grata de catre autoritatile romane, au anuntat miercuri surse oficiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#reactie Rusia expulzare diplomat, #diplomat roman arestat Rusia, #Gabriel Grecu arestat Moscova , #diplomat
Comentarii
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
Dar nu l-am expulzat ! Doar l-am redirectionat ! Vrem sa intareasca paza la Tezaurul Romaniei, la Insula Serpilor, in trei ture cu Iliescu si cu Vacaroiu ! Se pregatesc de stafeta Geoana, Ponta si Patriciu !