Ziare.com

Disponibilizari la MAI - 18.000 de angajati dati afara

Marti, 08 Martie 2011, ora 18:41

   

Disponibilizari la MAI - 18.000 de angajati dati afara
18.000 de angajati din Ministerul Administratiei si Internelor vor fi dati afara in 2011, dupa ce proiectul de lege in privind reducerile de personal a fost aprobat, luni, de Guvern.

Actul normativ a fost transmis Parlamentului spre dezbatere in procedura de urgenta, afirma surse oficiale, citate de Mediafax.

Bugetul Ministerului Administratiei si Internelor pentru acest an este de aproximativ 1,7 miliarde de euro, respectiv 1,38% din PIB, acesta prevazand totodata si disponibilizarea a 18.000 de angajati in 2011, in doua etape, mai arata sursa citata.

Potrivit bugetului, in prima parte a acestui an vor fi disponibilizati peste 7.900 de angajati, numarul de salariati ai MAI ajungand astfel la aproximativ 141.000.

In a doua parte a acestui an, alti 10.000 de angajati din structurile de ordine publica vor fi disponibilizati, pentru a face economii la cheltuielile de personal, conform aceluiasi document.

Ministerul Internelor a anuntat la finele anului trecut ca trebuie implementate masuri de redimensionare a numarului de posturi ocupate de politisti, cadre militare, soldati si gradati voluntari, functionari publici si personal contractual, Romania avand o medie de 500 de lucratori la 100.000 de locuitori, cu 25 la suta peste media europeana.

MAI a supus atunci dezbaterii publice proiectul Legii privind unele masuri speciale pentru reducerea cheltuielilor bugetare la nivelul ministerului, care cuprinde si criteriile pentru micsorarea numarului de posturi de personal.

In expunerea de motive pentru adoptarea proiectului de lege se arata ca programul anticriza, sustinut de Fondul Monetar International, Uniunea Europeana si Banca Mondiala, reprezinta pentru Romania mecanismul care va conduce la normalizarea conditiilor financiare menite sa inverseze dezechilibrele economice si sa pregateasca redresarea economica.

Astfel, cheltuielile bugetare ale MAI vor fi reduse de la 1,74% din PIB (8,9 miliarde de lei) in 2010, la 1,38% din PIB (7,5 miliarde de lei) in 2011, la 1,24% din PIB (7,4 miliarde de lei) in 2012 si la 1,17% din PIB (7,7 miliarde de lei) in 2013.

Totodata, MAI preciza ca rationalizarea cheltuielilor publice nu trebuie sa afecteze calitatea serviciilor publice furnizate, cresterea eficientei politicilor publice constand in asigurarea unor servicii publice de cat mai buna calitate in conditiile unor costuri cat mai reduse.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8872 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

nu-i nevoie de politisti mah

suntem o tara fara evenimente deosebite. nu furam, nu omoram, ne res[ectam. D-aia sunt in diaspora.

 

MATROZUL NU UITA SI NU IARTA !

NICI NOI !!!!!!!!111

Nu este o "NOUTATE"....Vor fi reangajati INTERLOPII din MAI - precum SORIC -

121/32/2011
Inregistrat in data de: 01.03.2011
Obiect dosar: anulare act administrativ
Materia juridicã: Contencios administrativ si fiscal
Stadiu procesual: Fond
Părti: SORIC VASEA AURELIAN : Reclamant
MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI SI INTERNELOR : Parat
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE : Parat
INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUD. NEAMŢ : Parat

CĂI DE ATAC:
Tip actiune Data declarare Cine declara
Pagina 1


TERMENE DE JUDECATÃ:
Data
Detalii
25/03/2011
Solutie:
Pagina 1


Ultima actualizare: 04.03.2011
BACĂU
Dosare
Informatii detaliate despre dosar


Numãr unic dosar: 56/32/2011
Inregistrat in data de: 27.01.2011
Obiect dosar: plangere impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecată (art.278 ind.1 C.p.p.)
Materia juridicã: Penal
Stadiu procesual: Fond
Părti: BOTEZATU CARMELA : Petent
SOFRONIA CONSTANTIN SORIN Procuror la Parchetul de pe langă Judecătoria Bica : Intimat
PINTILIE PETRU TOMICĂ Comisar sef la Politia orasului Bicaz : Intimat
SORIC VASEA AURELIAN : Intimat

CĂI DE ATAC:
Tip actiune Data declarare Cine declara
Pagina 1


TERMENE DE JUDECATÃ:
Data
Detalii
15/02/2011 Amană cauza
Solutie: T. 8 martie 2011, ora 13,00, pentru introducerea in cauză si citarea intimatilor
08/03/2011
Solutie:
Pagina 1


Ultima actualizare: 04.03.2011


BACĂU
Dosare
Informatii detaliate despre dosar


Numãr unic dosar: 679/32/2009
Inregistrat in data de: 24.11.2009
Obiect dosar: plangere impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecată (art.278 ind.1 C.p.p.)
Materia juridicã: Penal
Stadiu procesual: Fond
Părti: S.C. RELADA COMEXIM S.R.L. : Petent
SORIC VASEA AURELIAN Serviciul personal al I.P.J Neamt : Intimat

CĂI DE ATAC:
Tip actiune Data declarare Cine declara
Pagina 1


TERMENE DE JUDECATÃ:
Data
Detalii
17/12/2009 Amanat
Solutie: T: 7 ianuarie 2009 pentru a fi introdus in cauză intimatul Soric Vasea Aurelian
07/01/2010 Solutionare
Solutie: Sent.pen.2/07.01.2010 Trimite cauza procurorului sef serviciul DNA Bacău in vederea solutionării plangerii formulate de petenta S.C.RELADA CONEXIM S.R.L.
Pagina 1


Ultima actualizare: 20.11.2010V-am pus la dispozitie fisele dosarelor a INTERLOPULUI SORIC pe care le are pe rol la C.A. BACAU...

frunze la caini ! cine taie frunze la caini ? de ce se taie frunzele la caini ? cand se taie frunze le la caini ? cum se taie frunze la caini ? pe ce se taie frunze la caini ? pe unde se taie frunzele la caini ?

----------------

 

Sa-i vad acuma unde isi mai arunca caschetele ...... in vara erau tupeisti , manati din spate de Poanta si Chucky Antenescu

.

 

TAPULE, DE CEEA CE ITI E FRICA , TOT NU O SA SCAPE!

Antonescu e calul tau de bataie, dar o sa vezi in curand pe tine punandu-te capra (esti invatata de altfel de la Cotroceni)!

LA VREMURI NOI...

...FARA VOI.NAI DRAGA!

 

a pus dezbaterii publice?

Unde? Cand? Cine dintre simplii cetateni au stiut unde si cand se dezbate. :)) ofof au invatat bn de la sefii lor din afara cum sa se foloseasca de cuvinte nobile si goale de continut, precum, libertate, drepturi :)) hahaha, cuvinte goale.
Oricum trebuie politisti mai putini ca nr infractiunilor sa creasca si ca in final populatia sa fie atat de disperata incat sa spuna: acceptam orice doar faceti totul sa fie bine. ;)) si ei vor veni si ca prin minune totul va reveni la "normal", dar cu ce pret...
Omul s-a nascut liber, si din cand in cand sa comita anumite fapte rele, ce vor ei sa faca se numeste "robot" ;))

 

In toate nenorocirile

fara precedent care se consuma in Romania este mina satanului chior care si-a propus si va reusi!!! sa distruga tot si sa omoare poporul roman. Distruge toate structurile si daca mai sint citiva sint lingaii lui portocali, slugi credincioase si fara creer care executa totul la comanda precum talibanii. Dau afara pe capete, cu ce traiesc acesti oameni? Ce fac ca sa nu moara de foame si lisuri, copiii lor??? Sinucideri in masa sau moarte prin infometare si lipsa de tratament si medicamente. Satan chior pina nu crapa nu mai ramine nimic in tara asta distrusa, furata si vinduta strainilor. FMI da transe cu bani, satanul si sleatca ii impart, si FMI in schimb pune conditii si iar conditii in detrimentul poporului omorit de lipsuri, biruri si zeciuieli. Mai sint si masonii si tot asa. Vai de biata si distrusa Romanie. Cel mai mare blestem este satanul chior, autor de genocid, si sleatca lui de hoti, criminali si tradatori de neam si tara.

 

Ingeras albastru, da' ia spune...

...tu ce-ai facut pentru tarisoara noastra draga? Ce aport ti-ai adus, ca sa ai dreptul la pretentii?
O tarisoara bogata, nu duce lipsa de nimic. Iar ca sa fie bogata, furnicile lucreaza, nu canta ca greierii, iar hotii si smecherii stau dupa gratii, la racoare, nu televizoare sa dea furnicilor lectii de cum sa poate castiga mai mult, muncind mai putin, eventual iesind in strada, cu mic cu mare....

Siguranta ...?

O miscare periculoasa pentru siguranta...

 

CITESTE ATENT

Ok, faptul ca intr-o instutie se fac restructurari , nu e ceva nou. Indiferent de institutie. Dar.... este platita din bani publici. Inainite de a restructura , au facut un studiu de EFICIENTA?altfel spus : este Ministerul de Interne, Politia. Ce face Politia? Sa analizam : de ce , inclusiv la judete ( si sunt 40 !!! ) toti Sefii de Servicii au soferi la dispozitie? Oare acei Sefi nu isi pot conduce masina de serviciu singuri?? Nuuuu , ca daca nu au soferi taranii de sefi politisti nu se pot fali cand se dau jos din dreapta soferului. Ok alta chestiune. cai sefi motaie si au functii fix-pix in iubita capitala? vreo 2000? hai sa fim seriosi. Ei vor ramane , cei ce merg pe teren vor pleca. si astfel poe cetateni o sa-i apere cei din?? BIROURI !!!! Jenant. mi-e greata. vin dintr-o inctituie privata ce a fost candva de stat. altfel spus , ce se intampla acum in Plotile, sau Posta Roamna, s-a intamplat in instituia noasta in anii 95. jenant..... am vazut ca se poate, dar sa aiba cine sa faca restructurarea REAL

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor