Guvernul pregateste noi concedieri in masa de la companiile de stat

Duminica, 10 Aprilie 2011, ora 16:16
5186 citiri
Guvernul pregateste noi concedieri in masa de la companiile de stat

Guvernul va aviza, in perioada urmatoare, noi concedieri in sectorele minier, energetic si de aparare. Totodata, Cabinetul Boc va reintroduce plata venitului lunar de completare pentru angajatii disponibilizati, dupa ce in 2010 a decis ca persoanele disponibilizate din companiile de stat sa nu mai beneficieze de un venit lunar de completare.

Actul normativ justifica reintroducerea venitului lunar de completare prin incercarea de a atenua impactul concedierilor si a evita riscul "escaladarii infractionalitatii si a unor convulsii sociale de durata", pe fondul situatiei precare economico-sociale a comunitatilor locale, informeaza Mediafax.

Ordonanta pe care o pregateste guvernul va reglementa revenirea la sistemul anterior, conform caruia venitul lunar de completare este stabilit odata cu indemnizatia de somaj si este egal cu diferenta fata de salariul individual mediu net pe ultimele trei luni inainte de concediere, pe baza clauzelor din contractul individual de munca, dar nu mai mult decat salariul mediu net pe economie din luna ianuarie a anului in care a fost efectuata concedierea, comunicat de Institutul National de Statistica, si nivelul indemnizatiei de somaj.

Durata de acordare a venitului minim de completare va fi de 20 luni pentru persoanele care au o vechime in munca de pana la 15 ani, 22 luni pentru salariatii cu o vechime cuprinsa intre 15 si 25 de ani si de 24 luni pentru o vechime in munca de peste 25 de ani. Acest ajutor financiar va fi sistat daca beneficiarul refuza alt loc de munca.

Citeste si:
PNL, groparul României
PNL, groparul României
După ce Dacian Cioloș a eșuat în tentativa sa de a forma un guvern, pe surse, s-a auzit că președintele Iohannis i-ar fi cerut lui Florin Cîțu să facă un pas în spate, dar că acesta ar...
Marcel Ciolacu: „Îmi mențin poziția, România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar”. Ședință a liderilor PSD
Marcel Ciolacu: „Îmi mențin poziția, România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar”. Ședință a liderilor PSD
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, că în opinia sa România nu va intra într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar şi nu a dorit să comenteze informaţiile neoficiale privind...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Calianu
rank 3
" Guvernul va aviza, in perioada urmatoare, noi concedieri in sectorele minier, energetic si de aparare. Totodata, ...".
un om
rank 2
@ half "Toate nevestele,fetele,nepoatele,fii,nepotii de fosti nomenclaturisti PCR(PSD+PNL+PRM+PC)ce ocupa acum posturi caldute la stat sa fie dati afara."