"Axinte" recunoaste santajul de la OTV. Actorul din trupa Vacanta Mare, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Miercuri, 21 Octombrie 2020, ora 16:05
24380 citiri
"Axinte" recunoaste santajul de la OTV. Actorul din trupa Vacanta Mare, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare
Foto: Facebook/ Ion Petrescu

Actorul Ion Petrescu, cunoscut pentru rolul lui "Axinte" de la Vacanta Mare, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru santajarea fostului director al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu. Sentinta a fost data la inceputul lunii octombrie si poate fi contestata. In fata instantei, actorul a declarat ca regreta cele intamplate.

Decizia a fost data de Tribunalul Bucuresti. Practic, judecatorii au admis un acord de recunoastere a vinovatiei semnat de "Axinte" cu procurorii DNA: "Condamna inculpatul Petrescu Ion la pedeapsa principala de 2 ani inchisoare. In baza art. 91 alin. 1 C. pen. dispune suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei principale de 2 ani inchisoare pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani".

Actorul trebuoe sa respecte mai multe masuri in perioada supravegherii:

a) sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Bucuresti la datele fixate de acesta;

b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa;

c) sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile;

d) sa comunice schimbarea locului de munca;

e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mjloacelor sale de existenta.

" In temeiul art. 93 alin. 3 Cod penal, inculpatul Petrescu Ion va presta o munca neremunerata in folosul comunita?ii pe o perioada de 60 zile, fie la Administratia Domeniului Public si Dezvoltare Urbana Sector 6, fie la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Sector 6, Serviciul de Probatiune Bucuresti urmand sa desemneze institutia unde condamnatul va presta munca neremunerata in folosul comunitatii," se mai arata in decizie.

Judecatorul i-a atras atentia ca daca actorul, pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinta, nu respecta masurile de supraveghere sau nu executa obligatiile impuse, va revoca suspendarea si va dispune executarea pedepsei, conform portalului instantelor.

Potrivit sentintei, Ion Petrescu a aratat judecatorului ca ii pare rau pentru ce s-a intamplat, ca "este prima data cand se afla in fata instantei si spera sa fie si ultima data."

Acuzatiile procurorilor

In septembrie 2020, cand Axinte s-a dus la DNA, el arata ca ar fi intervenit pentru Florin Secureanu, fost director al Spitalului Malaxa, din Capitala, intr-o campanie in televiziunea OTV a lui Dan Diaconescu.

"Se fac cercetari ca am vrut sa ajut pe cineva. A zis: Esti prieten cu Dan Diaconescu, zi-i sa nu mai spuna de spitalul nostru. Si m-am dus la Dan si i-am zis sa nu mai faca si el atatea probleme, ca Secureanu (Florin Secureanu, fostul director al Spitalului Malaxa, n.r.)... (Dan Diaconescu ar fi spus - n.r.) Domne, daca vrea sa ne ajute, sa sponsorizeze OTV-ul. Si eu i-am pus in legatura", a spus actorul la sediul DNA.

Potrivit procurorilor DNA, el ar fi fost trimis de Dan Diaconescu sa discute cu Secureanu despre bani si o "sponsorizare" a postului TV, in contextul in care OTV difuza o emisiune cu presupuse nereguli financiare existente la Spitalului clinic Nicolae M alaxa din Bucuresti. Este vorba de fapte care au avut loc in 2012.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#axinte dna, #ion petrescu dna, #ion petrescu axinte, #axinte santaj otv, #actor axinte , #DNA
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Ce înseamnă închisoare cu suspendare? Momentul când justiția îl
Poza Kogaion78
Kogaion78
rank 1