Adina Florea spune ca seful si procurorii DNA trebuie sa fie loiali Parlamentului: Nu am fost niciodata un procuror independent!

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Luni, 08 Octombrie 2018, ora 12:07
9412 citiri
Adina Florea spune ca seful si procurorii DNA trebuie sa fie loiali Parlamentului: Nu am fost niciodata un procuror independent!
Foto: Arhiva Ziare.com

"Nu am fost niciodata un procuror independent pentru ca sistemul e controlat ierarhic, orice decizie se ia la nivel de management este supusa controlului ierarhic", a declarat luni Adina Florea, propunerea ministrului Justitiei pentru conducerea DNA, in cadrul intervului dat in fata Sectiei pentru procurori din CSM.

Adina Florea a dat acest raspuns la o intrebare adresata de Tudorel Toader, care a vrut sa stie care va fi relatia sa cu procurorul general, daca va fi numita sefa la DNA? "Va sti de activitatea dvs sau va veti declara un procuror total independent?", a fost o alta intrebare.

Adina Florea a mai spus ca seful DNA si procurorii pe care ii conduce trebuie sa fie loiali altor institutii, inclusiv Parlamentului.

"Ma refer si la alte autoritati, la Parlament ma refer", spune Florea.

Urmareste audierile din CSM in format LIVE TEXT - Adina Florea o ataca pe Kovesi si lauda Legile Justitiei

"A fost o exprimare nefericita"

Dupa aproximativ jumatate de ora de la aceasta declaratie, Florea a revenit in faza intrebarilor puse de membrii CSM.

Codrut Olaru: Care sunt limitele unei astfel de colaborari cu procurorul general?

Adina Florea: A fost o exprimare nefericita cand am spus ca nu sunt un procuror independent. Nu se pune problema...intotdeauna am fost si raman un procuror independent, nimeni n-a intervenit in solutiile pe care le-am dat... Ma refeream la activitatea pe care procurorul general in calitate de manager superior o poate exercita, in sensul de coordonare, de monitorizare, nicidecum de a interveni in privinta independentei personale sau cu privire la independenta procurorilor de executie.

#Adina Florea CSm, #Adina Florea DNA, #Adina Florea audiere, #Adina Florea PArlament , #DNA