Afaceri canceroase cu vietile pacientilor: Ce au gasit procurorii DNA la medicii suspectati de coruptie

Miercuri, 29 Iulie 2015, ora 12:30
6103 citiri
Afaceri canceroase cu vietile pacientilor: Ce au gasit procurorii DNA la medicii suspectati de coruptie
Foto: Ziare.com

Procurorii DNA au gasit la perchezitiile efectuate, marti, in legatura cu dosarul de coruptie din domeniul farmaceutic, cantitati mari de medicamente, unele dintre ele foarte scumpe, au declarat, miercuri, surse judiciare.

Unele aveau preturi foarte mari: de exemplu, o fiola ar costa 20.000 de lei.

Anchetatorii au mai gasit si documente legate de sejururile facute de medici si care ar fi fost suportate de firme farmaceutice, in schimbul prescrierii unor medicamente mai scumpe produse sau distribuite de acestea.

Vacante pentru medici pe banii firmelor de medicamente: Sefa Sectiei de Oncologie Sibiu admite, dar se declara nevinovata

Procurorii au ridicat laptopuri si calculatoare care apartin persoanelor implicate, au adaugat sursele.

In acest dosar, marti, au fost efectuate perchezitii in Bucuresti si in judetele Ilfov, Sibiu, Mures, Salaj, Cluj, Bistrita-Nasaud si Timis, faptele fiind savarsite in perioada 2012 - 2015, conform DNA.

Sursele arata ca ar fi implicati sefi de clinici si sectii de oncologie, medici specialisti oncologi, coordonatori si responsabili ai Programului National de Sanatate - subprogramul oncologie.

Medicii care sprijineau producatori de medicamente, recompensati cu vacante in Franta, Canada, SUA

Aceleasi surse au sustinut ca ar fi implicati un presedinte al Comisiei de oncologie, un inspector la DSP Mures, care controleaza farmacii, si peste 10 reprezentanti zonali ai firmelor de medicamente.

Unii dintre medicii implicati fac parte din comisiile de achizitii de medicamente organizate la nivelul spitalelor si ar fi pretins si primit foloase sau furnizorii le ofereau avantaje.

Vacante si deconturi

Modalitatile de cointeresare constau in perfectarea unor contracte de sponsorizare pentru participarea la diverse congrese/simpozioane organizate in tara sau in strainatate, care le permit medicilor acumularea de puncte necesare obtinerii gradelor profesionale, plata unor taxe de speaker, remunerarea pentru studii de specialitate, unele neefectuate in realitate, asigurarea cheltuielilor pentru vacante in strainatate sau acordarea de diverse bunuri de valoare, cu titlu de materiale promotionale.

Mafia care traieste pe spinarea bolnavilor de cancer: Perchezitii de amploare la medici si farmacisti (surse)

Potrivit surselor citate, s-ar fi optat pentru varianta medicamentelor mai scumpe in locul unor medicamente generice, echivalente, care au aceeasi compozitie chimica si acelasi efect terapeutic, insa ar fi fost mai ieftine.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#perchezitii medici medicamente cancer, #medici medicamente cancer, #mafia medicamente cancer , #DNA