Ancheta extinsa in dosarul printului Paul si al lui Remus Truica - ce au mai gasit procurorii DNA

Joi, 03 Martie 2016, ora 14:52
5060 citiri
Ancheta extinsa in dosarul printului Paul si al lui Remus Truica - ce au mai gasit procurorii DNA
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorii DNA au extins ancheta in ceea ce ii priveste pe Paul Philippe al Romaniei si omul de afaceri Remus Truica privind retrocedarea Fermei Baneasa, avand suspiciuni in legatura cu retrocedarea nelegala a unei suprafete de 47 hectare de padure situata in localitatea Snagov.

Procurorii DNA din Brasov au anuntat, printr-un comunicat de presa, ca au pus in miscare actiunea penala in ceea ce ii priveste pe omul de afaceri Remus Truica si Paul Philippe al Romaniei, pentru complicitate la abuz in serviciu. De asemenea, DNA a dispus retinerea pentru 24 de ore a lui Theodor Chiriac, director tehnic in cadrul Directiei Silvice Ilfov, delegat in functia sef al directie mentionate la data la care ar fi fost savarsite faptele.

In comunicatul de presa al DNA se mentioneaza ca fostul prefect al judetului Ilfov, Nicolae Jecu, si fostul primar al comunei Snagov, Musat Apostol, sunt cercetati sub control judiciar pentru abuz in serviciu.

Truica despre retrocedarea fermei Baneasa: Doar vom semna si va fi a noastra (stenograme)

"Incepand din anul 2006, in contextul in care formulase cereri sau intentiona sa ceara restituirea unor terenuri situate in apropierea Capitalei, inculpatul Al Romaniei Paul Philippe i-a promis inculpatului Remus Truica si asociatilor lui din grupul infractional, o cota parte importanta, intre 50% si 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendica in Romania si, ulterior, le-a si dat acestora bunurile, pe masura obtinerii lor, in schimbul interventiei membrilor grupului infractional pe langa functionari publici cu atributii in reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate sau asupra judecatorilor, urmand a se reusi, in mod injust, obtinerea bunurilor revendicate si punerea in posesia lor", arata procurorii in comunicatul de presa.

In acest context "in perioada septembrie noiembrie 2005, la Primaria Snagov s-a inregistrat o cerere si o revenire prin care inculpatul Al Romaniei Paul Philippe solicita restituirea a 47 ha padure, teren situat in localitatea Snagov". In martie 2006, sustin procurorii, comisia pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor din cadrul primariei Snagov a constatat ca Paul Philippe al Romaniei indeplineste conditiile pentru restabilirea dreptului de proprietate pentru suprafata respectiva. Acest lucru s-a intamplat desi reprezentantul Ocolului Silvic Snagov s-a opus retrocedarii.

"Atat procesul verbal, cat si anexa 37 au fost semnate de primarul Musat Apostol si de secretarul Dima Niculae si inainte spre validare comisiei judetene constituite la nivelul Institutiei Prefectului Ilfov. La dosarul de restituire nu au fost depuse inscrisuri din care sa rezulte ca inculpatul Al Romaniei Paul Philippe este persoana indreptatita, ca antecesorul sau a detinut un titlu pe acel teren, suprafata de teren si faptul ca detinea padurea la momentul exproprierii", arata procurorii anticoruptie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#DNA ancheta extinsa retrocedare Baneasa, #DNA ancheta extinsa ferma Baneasa , #DNA