Andreea Cosma, audiata la DNA Ploiesti: Eu cred in justitie! Imi este putin frica

Marti, 26 Septembrie 2017, ora 17:33
4468 citiri
Andreea Cosma, audiata la DNA Ploiesti: Eu cred in justitie! Imi este putin frica
Foto: Arhiva Ziare.com

Deputatul PSD Andreea Cosma a ajuns, marti, la DNA Ploiesti, unde a declarat ca are calitate de martor, intr-un dosar care il vizeaza pe procurorul Mircea Negulescu.

La iesirea de la audieri, Andreea Cosma a spus ca ii este teama dupa marturisirile facute in spatiul public, dar ca are incredere in justitie.

"Am fost audiata in calitate de martor. Se cerceteaza aspecte legate de procurorul Negulescu, daca a divulgat anumite date din dosare sau a fabricat probe. Momentan, se face o cercetare de catre DNA Ploiesti.

DNA Ploiesti sustine ca procurorul Negulescu nu reprezinta DNA Ploiesti, vor sa se dezica de aceasta situatie si spun ca, daca se confirma toate aceste lucruri, va raspunde penal", a declarat Andreea Cosma la iesirea din sediul DNA Ploiesti.

Intrebata de jurnalisti la ce se refera atunci cand vorbeste de "fabricarea de probe", Andreea Cosma a precizat ca este vorba de un stick care apare in dosarul fratelui, Vlad Cosma, si al tatalui, Mircea Cosma, dar care in realitate nu ar exista.

"In urma afirmatiilor mele in spatiul public cu privire la dosarul instrumentat de DNA Ploiesti, dar cu urmarirea penala facuta de procurorul Negulescu care era, in acel moment, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel, am facut afirmatia cu privire la un stick de probe si am dat declaratie ca, dupa ce a fost data aceasta condamnare in dosarul tatalui si fratelui meu, avand in vedere relatia care o avem cu acest procuror si faptul ca incerca sa imi castige increderea (...), mi-a spus ca mie si fratelui meu, ne-a chemat la o discutie si ne-a spus ca acest stick nu exista, de aceea este si motivul pentru care sustinea in mesaje ca tatal meu e nevinovat si o sa castige la Inalta Curte", a adaugat deputatul.

Andreea Cosma a mai spus ca la instanta de fond nu a avut detaliile pe care le are acum.

"La instanta de fond nu am avut aceste detalii si nu am cerut proba cu stick-ul pentru ca nu si-a imaginat nimeni asa ceva si dupa ce a venit condamnarea si a inceput apelul, fratele meu a facut un memoriu si a cerut si prezentarea acestei probe intrucat aceasta nu exista.

Acum se va vedea la Inalta Curte daca afirmatiile sunt corecte si il asteptam pe domnul Negulescu sa aduca stick-ul", a afirmat Andreea Cosma.

Cosma a mai precizat ca marti, la DNA Ploiesti, a declarat ceea ce i-a povestit procurorul Mircea Negulescu.

"Am spus niste lucruri pe care le stiam (...), de anumiti martori protejati pe care ii folosea (procurorul Negulescu - n.red.), folosea inclusiv prieteni apropiati din jurul lui, ii folosea ca martori in dosare daca era in lipsa de martori, le dadea o identitate protejata si in folosea", a mai spus Andreea Cosma.

Plangere impotriva lui Negulescu

Andreea Cosma a mai declarat ca ea crede in justitie, dar ii este "putin frica", si ca in perioada urmatoare vrea sa faca o plangere impotriva lui Negulescu.

"Acum urmeaza sa fac plangere, pentru ca ei nu pot cerceta infractiuni legate de ce ma intereseaza pe mine in speta mea personala - abuz in serviciu si represiune nedreapta in cazul dosarului pe care el mi l-a facut. (...) Eu nu pot sa o depun decat la Parchetul General (...). Astept sa o fac pentru ca, in urma aparitiilor in spatiul public, am prins curaj si vreau sa fac si lucrul asta", a declarat Cosma.

Deputatul a mai spus ca se gandeste sa ceara chiar infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta care sa cerceteze "abuzurile" lui Mircea Negulescu.

Andreea Cosma a ajuns la sediul DNA Ploiesti fara avocat. Deputatul PSD a afirmat, in urma cu o saptamana, ca procurorul Mircea Negulescu i-a facut avansuri, iar atunci cand le-a refuzat, magistratul a amenintat-o ca o va trimite la inchisoare, odata cu tatal sau, Mircea Cosma, fostul presedinte al CJ Prahova, si fratele sau, fostul deputat Vlad Cosma.

Procurorul suspendat Mircea Negulescu a starnit mai multe controverse dupa ce Inspectia Judiciara a demarat trei cercetari disciplinare in cazul sau, pentru ca, printre altele, ar fi cerut unui alt procuror informatii cu privire la unele interceptari dintr-un dosar.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Andreea Cosma audiata DNA, #Andreea Cosma frica justitie, #Andreea Cosma procuror Negulescu , #DNA