Andronic a indicat la Parchet intre 9 si 12 persoane cu functii, care au fost acasa la Oprea

Joi, 11 Mai 2017, ora 18:33
6680 citiri
Andronic a indicat la Parchet intre 9 si 12 persoane cu functii, care au fost acasa la Oprea
Foto: Arhiva Facebook/Dan Andronic

Jurnalistul Dan Andronic a indicat procurorilor intre 9 si 12 persoane care au participat in decembrie 2009 la intalnirea de la locuinta fostului vicepremier Gabriel Oprea.

Dan Andronic a fost audiat, joi, de procurorii Parchetului General, timp de peste doua ore, in calitate de martor, in dosarul privind alegerile prezidentiale din decembrie 2009.

"Am incercat sa fiu cat mai exact, cat mai precis, legat de imprejurari si persoane si de alte lucruri pe care le cunosc", a declarat Andronic la iesirea din sediul Parchetului.

Intrebat de jurnalisti cate nume de persoane a nominalizat in fata anchetatorilor, Andronic a spus ca intre 9 si 12, aceste persoane aveau functii importante in statul roman, "cu doua exceptii", si ca nu doreste sa le divulge in presa.

Intrebat care este relevanta dezvaluirilor sale si daca in acest caz este vorba de fapte morale sau penale, Andronic s-a ferit sa raspunda, aratand ca el a fost chemat de procurori in calitate de martor.

Raspunzand unei alte intrebari, Dan Andronic a precizat ca el nu a spus in niciun moment ca acea intalnire ar fi reprezentat o tentativa de fraudare a votului din 2009.

"Nu este treaba mea sa judec acest lucru", a mai spus Andronic.

In aprilie, Parchetul General a anuntat ca a deschis un dosar penal in care se efectueaza cercetari in rem sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz si falsificarea documentelor si evidentelor electorale, dupa dezvaluirile jurnalistului.

Dan Andronic a scris ca, in decembrie 2009, in turul doi al alegerilor prezidentiale, inalti demnitari ai statului roman, printre care George Maior, Florian Coldea si Laura Codruta Kovesi, au mers acasa la Gabriel Oprea.

In replica, fostul vicepremier Gabriel Oprea a declarat ca intalnirea organizata la el acasa a fost o "simpla cina", unde i-a invitat pe George Maior, Vasile Dincu, Anghel Iordanescu, Dan Andronic si Neculai Ontanu.

#Andronic audiat Parchet alegeri 2009 , #DNA