Animals International face plangere la DNA pentru ca in nava de la Midia erau mai multe oi decat cele declarate

Luni, 03 Februarie 2020, ora 22:37
4920 citiri
Animals International face plangere la DNA pentru ca in nava de la Midia erau mai multe oi decat cele declarate
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Arhiva Hepta.ro

O organizatie internationala care lupta pentru drepturile animalelor a solicitat, luni, Comisiei Europene oprirea exportului cu animale vii in Portul Midia, dupa accidentul cu nava plina cu oi, care s-a rasturnat. Asociatia ameninta si cu o plangere la DNA, sustinand ca exista suspiciuni de frauda.

Animals International a solicitat Comisiei Europene sa opreasca exportul cu animale vii in Portul Midia si a anuntat ca va face plangere la DNA dupa ce s-a descoperit ca in vasul rasturnat in portul constantean se aflau mai multe oi decat cele declarate.

Dupa ce operatiunea de scoatere a epavei Queen Hind a esuat, sambata, reprezentantii societatii care se ocupa de ranfluarea navei au declarat ca la bordul epavei s-au descoperit mai multe punti intermediare care nu apareau in cargoplanuri si ca nava a fost incarcata cu mai multe oi decat au fost declarate in momentul plecarii din port, acesta fiind si motivul pentru care cablurile macaralei Neptun au cedat.

Dupa acest anunt, reprezentantii ONG-ului international spun ca au confirmarea faptului ca exista suspiciuni de frauda.

"Acum ca avem confirmarea oficiala a suspiciunii de frauda vom depune plangere la DNA pentru coruptie sistemica a autoritatilor romane. In plus, astazi cerem Comisiei Europene sa suspende activitatea de export cu animale vii in portul Midia si sa nu mai permita ANSVSA sa autorizeze nave pentru export.

Reamintesc ca, odata autorizat de ANSVSA, un vapor poate incarca animale vii din orice port UE", a anuntat Gabriel Paun, director UE al Animals International.

Parlamentul European a initiat in luna decembrie procedura de ancheta parlamentara pe subiectul exportului cu animale vii, luna in care Animals International a prezentat dezastrul de la Midia de doua ori in Parlamentul European, la 18 decembrie desfasurandu-se chiar si o dezbatere in plen, mai transmite sursa citata.

"Pana la aceasta ora, 155 de europarlamentari din minim 177 necesari au semnat pentru demararea anchetei. Niciunul din Romania", se mai arata in comunicatul transmis de Animals International.

Operatiunea de scoatere a epavei pline cu oi din Portul Midia s-a oprit, sambata, la doua ore de la inceperea lucrarilor, dupa ce cablurile de ridicare a navei au cedat din cauza greutatii.

Scoaterea navei era programata sa se realizeze de o macara gigant de 1.800 de tone, adusa in Portul Midia, iar pentru sustinere au fost sudate grinzi suplimentare de intarire a bordajului epavei.

Nava sub pavilion Palau, care avea la bord 14.600 de oi, s-a rasturnat in Portul Midia pe 24 noiembrie 2019. Autoritatile au reusit sa salveze doar 254 de animale.

Dupa producerea tragediei, mai multe organizatii internationale de protectie a animalelor au protestat fata de exportul de animale vii, iar subiectul a facut inconjurul presei internationale.

George Simion, enervat de alertele de caniculă: „Aceste minți bolnave caută să bage frica în oameni”
George Simion, enervat de alertele de caniculă: „Aceste minți bolnave caută să bage frica în oameni”
Liderul AUR, George Simion, a declarat duminică, 14 iulie, că încălzirea globală este doar un instrument prin care „minți bolnave” încearcă „să bage frica în oameni”. Acesta și-a...
Problema urșilor, analizată în ședință extraordinară la Camera Deputaților. Câte animale urmează să fie ucise
Problema urșilor, analizată în ședință extraordinară la Camera Deputaților. Câte animale urmează să fie ucise
Biroul permanent al Camerei Deputaţilor se reunește luni, 15 iulie, la ora 15.00, pentru a rezolva de urgență modificarea legislației cu privire la numărul de urși admis în țară. După...
#plangere penala DNA nava oi Midia , #DNA
  1. Semnele care arată că ai făcut insolație. Primul pas care trebuie făcut pentru a ajuta organismul să-și revină
  2. Scrisoarea prin care peste 50 de laureați ai Premiului Nobel cer încetarea războiului din Ucraina
  3. Județele în care au fost văzuți cei mai mulți urși. Populația a fost avertizată prin mesaje Ro-Alert
  4. O fetiță și tatăl său s-au înecat în râul Buzău. Fratele mai mic a fost salvat în ultimul moment
  5. Să luăm aminte! De ce a fost împușcat Donald Trump?
  6. ”Ar fi trebuit să fiu mort”, spune Trump după tentativa de asasinat. Medicul consideră un "miracol" faptul că a supraviețuit
  7. Donald Trump, cu un pas mai aproape de alegerile prezidențiale. Urmează o nouă baie de mulțime, după tentativa de asasinat
  8. Bărbat împușcat mortal în timp ce amenința un jandarm cu toporul. Fratele victimei, arestat după ce a spus că-l va ucide pe ofițer
  9. Poliția a deschis o ancheta după ce doi bărbați au fost găsiți morți pe liniile de cale ferată
  10. Putin a promulgat o lege prin care interzice parlamentarilor să părăsească Rusia fără permisiune