Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Antena3: Se incearca denigrarea celei mai credibile si indragite institutii de presa

Vineri, 26 Iulie 2013, ora 11:27
3752 citiri
Antena3: Se incearca denigrarea celei mai credibile si indragite institutii de presa
Foto: Digi24

Conducerea postului Antena3 precizeaza intr-un comunicat remis presei joi ca angajatii sai nu au nicio implicare in dosarul in care Sorin Alexandrescu este acuzat de santaj si anunta ca isi rezerva dreptul sa reactioneze public impotriva oricarui abuz.

"Inceperea actiunii de urmarire penala impotriva Antena 3 S.A., intr-un dosar in care jurnalistii, angajatii si conducerea postului TV nu au absolut nicio implicare, pare o actiune de intimidare menita, prin posibilele consecinte juridice, sa influenteze activitatea sa editoriala", se arata intr-un comunicat citat de Pagina de Media.

Comunicatul a fost remis presei in ziua in care postul de stiri a fost acuzat oficiat de complicitate la santaj, iar Mihai Gadea si Mugur Ciuvica au fost audiati.

Antena 3, urmarita penal pentru complicitate la santaj - urmeaza Gadea si Ciuvica? (Video)

"Respectand principiile si valorile democratice reale, Antena 3 - prin reprezentantii sai legali - va da curs solicitarior venite din partea institutiilor statului, dar isi rezerva dreptul sa reactioneze public si direct impotriva oricarui abuz", mai arata comunicatul.

Conducerea postului Antena 3 "isi exprima ingrijorarea in legatura cu operatiunea fara precedent desfasurata de Directia Nationala Anticoruptie impotriva unei institutii de presa din Romania".

Conform sursei citate, inceperea urmaririi penale impotriva Antena 3 S.A."pare o actiune de intimidare menita, prin posibilele consecinte juridice, sa influenteze activitatea sa editoriala".

Mihai Gadea, CEO Antena 3, mai sustine ca "Antena 3 respinge toate calomniile si acuzatiile nefondate lansate de catre cei care incearca sa transforme operatiunea in forta a procurorilor intr-o vadita tentativa de a denigra cea mai credibila si indragita institutie de presa".

"Am convingerea ca toti partenerii, telespectatorii si colegii de breasla inteleg ca inceperea urmaririi penale impotriva Antena 3 nu va afecta calitatea editoriala a productiilor noastre, nici relatiile comerciale, si nu va schimba atitudinea noastra ferma in fata oricarui abuz, indiferent impotriva carui cetatean al acestei tari este comis. Antena 3 a fost intotdeauna aici, este aici si va ramane aici", se mai arata in comunicatul citat.

Promo-ul folosit in santaj, difuzat si dupa ce Sorin Alexandrescu a fost retinut (Video)

Postul de televiziune Antena 3, reprezentat de directorul Mihai Gadea, a fost pus joi sub urmarire penala in dosarul in care Sorin Alexandrescu este acuzat ca l-a santajat pe administratorul RDS&RCS, Ioan Bendei. Acuzatia adusa postului este de complicitate la infractiunea de santaj.

Presa a anuntat pe surse ca si Mihai Gadea si Mugur Ciuvica au fost pusi sub invinuire in acelasi dosar, fiind acuzati tot de complicitate la santaj. Totusi, pentru ca cei doi au venit neinsotiti de avocat la DNA, nu li s-a putut aduce la cunostinta faptul ca sunt invinuiti.

In semn de solidaritate cu colegii lor, la sediul DNA au sosit si Mircea Badea si Andrei Ursu, dar ei nu au fost audiati.

In schimb, fostul sef al ANAF, Serban Pop, a fost audiat mai intai ca martor dupa care procurorii au decis punerea lui sub urmarire penala.

Scandalul Antenelor se extinde - Serban Pop, fost sef ANAF, urmarit penal

Pop este acuzat ca prin intermediul echipelor de control ale Garzii Financiare a intrat in posesia unor documente si, cu toate ca era obligat sa pastreze confidentialitatea asupra activitatilor desfasurate, in luna aprilie 2013, i-a prezentat lui Sorin Alexandrescu documente ce nu erau destinate publicitatii, dar a caror publicare ar fi compromis imaginea publica si credibilitatea persoanelor juridice supuse controlului Garzii Financiare.

Directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, este cercetat in libertate in dosarul in care este acuzat ca l-ar fi santajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei sa semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV.

De asemenea, Camelia Voiculescu, actionarul majoritar al trustului Intact, este urmarita penal in acest dosar. Fiica lui Dan Voiculescu este acuzata de complicitate la santaj. Ea apare in interceptarile aflate la dosar, in care este mentionat si tatal ei. Conform presei, este posibil ca si Dan Voiculescu sa fie chemat la audieri.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Antena3 complicitate santaj, #Antena3 urmarita penal, #Gadea audiat DNA, #Antena3 aici, #Serban Pop urmarit penal , #DNA