Antonie Solomon ramane in arest

Vineri, 16 Iulie 2010, ora 13:14
740 citiri
Antonie Solomon ramane in arest

Curtea de Apel Galati a respins, vineri, recursul declarat de primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, la decizia Tribunalului Galati de a-l mentine in arest pana la finalizarea dosarului de coruptie in care este judecat alaturi de omul de afaceri Cornel Penescu si de alti inculpati.

"S-a respins ca nefondat recursul declarat de Solomon Antonie, iar inculpatul ramane in arest", a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Galati, judecatorul Irina Boldea.

Dosarul in care primarul Craiovei, Antonie Solomon, este judecat pentru fapte de coruptie alaturi de omul de afaceri Cornel Penescu si de alti inculpati a sosit la Tribunalul Galati in prima decada a acestei luni, fiind stramutat de la Tribunalul Arges.

Magistratii au respins cererea lui Solomon de suspendare a procesului

Pe 8 iulie, instanta galateana a luat in discutie legalitatea masurii de arestare preventive a lui Solomon si a decis ca inculpatul sa ramana in arest pana la solutionarea cauzei, legalitatea masurii de arestare urmand sa fie verificata in termen de 60 de zile.

A doua zi, pe 9 iulie, Solomon a declarat recurs la sentinta Tribunalului, cererea fiind inaintata Curtii de Apel Galati. Joi, cand a fost judecat recursul, Antonie Solomon a fost sustinut, in sala, de circa 50 de craioveni care purtau tricouri pe care scria "Un suflet atat de mare nu poate fi inchis". Instanta a ramas in pronuntare pana vineri, cand a anuntat respingerea recursului.

Ceilalti inculpati din dosar, inclusiv omul de afaceri Cornel Penescu, sunt judecati in stare de libertate.

Solomon isi anunta, din arest, demisia de la Primaria Craiovei

Antonie Solomon a fost arestat preventiv pe data de 3 martie, fiind acuzat ca ar fi primit mita 50.000 de euro de la un actionar principal al firmei PIC din Pitesti, Cornel Penescu, pentru a-si indeplini in mod necorespunzator atributiile de serviciu legate de exercitarea functiei de primar al municipiului Craiova si de presedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulatiei Rutiere si Pietonale a municipiului Craiova.

Pana in prezent, el a formulat mai multe cereri de eliberare sub control judiciar si o cerere de eliberare pe cautiune, care au fost respinse de Tribunalul Arges. Ulterior, recursurile au fost respinse de Curtea de Apel Pitesti.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Antonie Solomon arest, #Solomon arest judecata, #Solomon primar arest , #DNA