Ziare.com

Apa Nova a crescut pretul nejustificat? Precizari de la companie

Vineri, 25 Septembrie 2015, ora 13:42

   

Apa Nova a crescut pretul nejustificat? Precizari de la companie
Compania Apa Nova reactioneaza la informatiile aparute in presa, cum ca ancheta DNA ar viza o crestere nejustificata de pret pentru serviciile prestate in Bucuresti.

"Conform ultimelor date statistice primite de la Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC), in martie 2015, tarifele pentru serviciile de alimentare cu apa si de canalizare practicate de Apa Nova Bucuresti sunt pe pozitia a 17-a, iar cele practicate de Apa Nova Ploiesti pe pozitia a 33-a, intre tarifele practicate de cei 33 de operatori mari de servicii de acest tip din Romania", precizeaza Apa Nova intr-un comunicat remis vineri Ziare.com.

Compania subliniaza ca acest tarif practicat "acopera cheltuielile de operare, intretinere, reabilitare, dezvoltare si modernizare a sistemului de alimentare cu apa si canalizare, conform cerintelor Contractului de Concesiune, pe intreaga perioada a concesiunii (25 de ani) ".

In plus, Apa Nova Bucuresti considera ca a respectat reglementarile in domeniul specific de activitate referitoare la calitatea si continuitatea serviciilor de alimentare cu apa si de canalizare.

"Reglementatorul tehnic al concesiunii, in prezent Autoritatea Municipala de Reglementare a Serviciilor Publice, a emis la termenele contractuale toate deciziile privind atingerea si mentinerea conformitatii nivelelor de servicii", se arata in documentul citat.

Apa Nova mai sustine ca ajustarile tarifare au respectat intocmai prevederile contractului de concesiune si ale H.G. 1019/2000. Astfel, exista:

"
  • ajustari ordinare (tarifele sunt actualizate in functie de rata inflatiei si de cursul de schimb Leu/Euro; aceste ajustari se pot aplica doar atunci cand inflatia creste/scade cu cel putin 5%) au fost verificate, inclusiv veridicitatea datelor incluse in solicitare, si aprobate de catre Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC) ;
  • ajustari extraordinare (tarifele sunt actualizate pentru a compensa clientii/Apa Nova Bucuresti (ANB), in urma aparitiei unor evenimente neprevazute (de exemplu; modificari ale legislatiei, acordarea de fonduri nerambursabile etc.) au fost verificate de catre Comisia Internationala de Experti tinand cont de evenimentul extraordinar invocat, impactul acestuia asupra fluxului de numerar al ANB, corectitudinea calculelor si au fost emise recomandarile in cadrul unui Raport de Expertiza adresat ANRSC, ANB, Primariei Municipiului Bucuresti (PMB) si Autoritatii Municipale de Reglementare a Serviciilor Publice (AMRSP), intr-un interval de 30 de zile de la primirea solicitarii. ANRSC a aprobat sau respins implementarea ajustarilor extraordinare in intervalul prevazut de la primirea Raportului Comisiei de Experti, bazandu-se exclusiv pe concluziile si recomandarile cuprinse in acesta".

Ancheta DNA la Apa Nova: Ar fi crescut pretul nejustificat in Bucuresti

Procurorii DNA Ploiesti au descins joi la Primaria Capitalei, Primaria Sectorului 1 si Apa Nova pentru a ridica documente intr-un caz care priveste infractiuni de trafic si cumparare de influenta.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, dosarul vizeaza fapte comise in perioada 2008-2015 de catre persoane din administratia publica locala, respectiv de la Primaria Capitalei si de la Primaria Sectorului 1, dar si de catre reprezentanti ai Apa Nova, in urma carora ar fi fost crescut, in mod nejustificat, pretul serviciului de furnizare a serviciilor de apa si canalizare in Bucuresti.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1574 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De intretinerea mare de la iarna probabil tot Apanova

va fi gasita vinovata. Cresterea pretului la gaze si alinierea lui la celelalte tari europene va conduce la facturi de intretinere record, pentru ca salariile sunt de 10-15 ori mai mici. Nu s-au facut nici investitii in surse alternative, cum ar fi incalzirea cu curent electric sau apa geotermala din subsol ba activitatile au fost blocate chiar, prin arestarea primarului general.

 

da, Cozmine!

S-au blocat activitatile pentru ca primarul general e arestat si nu mai functioneaza spaga, cea carea ...coordoneaza activitatile!
Cate Apa Nova vor mai platite cu sume imense de amaratii romani?
Stii cumva d-ta Cozmine?

Cateva persoane arestate nu cred ca au cum sa

schimbe situatia economica. Romanii tot vor plati apa, fie la Apanova fie in alta parte iar orice firma vrea sa faca profit. Cred ca e nevoie de adaptare economica nu de pedepse in justitie.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor