Arestarea vamesilor corupti a lasat DNA fara bani si benzina

Vineri, 29 Iulie 2011, ora 12:03
2866 citiri
Arestarea vamesilor corupti a lasat DNA fara bani si benzina

Directia Nationala Antocoruptie a ramas fara bani, benzina, hartie si toner pentru imprimante dupa arestarile vamesilor corupti, care au solicitat la maxim resursele institutiei. DNA cere acum bani la rectificarea bugetara, pentru a echilibra situatia.

DNA a facut cereri pentru a suplimenta bugetul aferent anului 2011, la rectificarea bugetara, sustinand ca banii au fost putini de la bun inceput, mai putini decat in 2010.

Bugetul pe anul 2011 a fost aprobat in limita a 85% din executia bugetara pe anul 2010, adica suma alocata a fost raportata la cheltuielile realizate in mod efectiv in anul 2010, informeaza DNA, intr-un comunicat.

"La inceputul anului 2011, actiunile procurorilor anticoruptie din vami si de la politia de frontiera au necesitat cheltuieli mai mari decat in mod obisnuit, a facut ca, la inceputul lunii august 2011, bugetul DNA sa fie deficitar la anumite capitole, respectiv sa nu mai existe bani pentru achizitia de carburant, hartie si tonere. Acesta a fost motivul pentru care am solicitat Ministerului Justitiei sa faca demersuri pentru suplimentarea bugetului DNA", explica Directia Nationala Anticoruptie.

Trafic de tigari de 3,3 milioane de euro: 41 de vamesi, trimisi in judecata

DNA mai precizeaza ca banii pentru luna august au fost asigurati prin sprijinul Ministerului Public, iar banii trebuie sa fie obtinuti prin rectificare bugetara.

Peste o suta de vamesi si politisti de frontiera au fost arestati in 2011, in urma unor ample operatiuni ale DNA, declansate dupa ce Guvernul a initiat lupta impotriva coruptiei si evaziunii fiscale, pentru a creste veniturile la buget.

Nu este singura institutie care va cere Guvernului sa dea mai multi bani la rectificarea bugetara: ca in fiecare an, bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nu acopera costul intreg pentru medicamente si analize medicale, iar farmacistii ameninta ca nu vor mai elibera retete gratuite si compensate.

69 de vamesi si politisti de frontiera de la Moravita si Foeni, trimisi in judecata

Rectificarea va avea loc in luna august, dupa ce misiunea Fondului Monetar International isi va incheia vizita in Romania.

Citeste si:
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...