Aristotel Cancescu si George Scripcaru, trimisi in judecata intr-un nou dosar. Prejudiciu de aproape 100.000 lei

Joi, 03 Noiembrie 2016, ora 16:01
4672 citiri
Aristotel Cancescu si George Scripcaru, trimisi in judecata intr-un nou dosar. Prejudiciu de aproape 100.000 lei

Aristotel Cancescu, fost presedinte al Consiliului Judetean Brasov, si George Scripcaru, primarul Brasovului, au fost trimisi in judecata, joi, de DNA sub acuzatia de abuz in serviciu, intr-un dosar in care prejudiciul total estimat se ridica la circa 100.000 de lei.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata si alti consilieri sau angajati ai Primariei, precum si firma SC LICOFRIG SRL si un fost administrator al ei, se precizeaza intr-un comunicat al DNA.

Procurorii DNA sustin ca din probele aflate la dosar reiese ca in perioada mai 2013 - octombrie 2014, doi dintre inculpati au facut demersuri, "in baza unei intelegeri prealabile frauduloase" cu Aristotel Cancescu, pentru obtinerea in mod ilegal a unei suprafete de 110 mp teren in incinta Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov.

Scopul urmarit era deschiderea unei farmacii in curtea spitalului, "locatie care asigura cel mai bun vad comercial pentru o astfel de activitate". Pana atunci, conducerea spitalului refuzase solicitarile anterioare, motivand ca "astfel ar fi fost avantajata o singura firma, care ar fi facut concurenta neloiala celorlalte".

Abuzand de atributiile sale de serviciu si incalcand legea, Aristotel Cancescu a facut demersuri pentru adoptarea hotararii care permitea inchirierea terenului respectiv. Ulterior, firma vizata a primit si autorizatie de construire de la Primarie, desi nu erau indeplinite conditiile legale. Autorizatia a fost semnata de primarul George Scripcaru.

"Dupa obtinerea, in mod nelegal, a autorizatiei de construire, societatea respectiva a edificat pe terenul respectiv o constructie pe o suprafata mai mare decat cea inchiriata, ocupand abuziv 40,29 mp din domeniul public", sustin procurorii.

Situatia a fost semnalata de conducerea spitalului, dar Aristotel Cancescu "a facut presiuni asupra functionarilor" din Consiliul Judetean pentru ca acestia sa modifice contractul initial in favoarea firmei respective.

Mai mult, procurorii spun ca Aristotel Cancescu a tergiversat intocmirea raspunsului catre spital, ceea ce i-a permis firmei sa foloseasca terenul inchiriat si, in plus, sa mai si subinchirieze cladirea, cu incalcarea legii.

"In cauza, s-au constituit parti civile primaria Brasov cu suma de 71.148 lei, reprezentand contravaloarea lipsei de folosinta a terenului si Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, cu suma de 34.716 lei, reprezentand contravaloarea chiriei neachitate", se mai arata in comunicatul DNA.

Procurorii au pus poprire pe conturile inculpatilor, iar dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brasov.

In prezent, Aristotel Cancescu se afla in arest preventiv, masura luata intr-un alt dosar.

Procurorii reamintesc ca Aristotel Cancescu si George Scripcaru au mai fost trimisi in judecata si in alte cauze, pentru infractiuni similare, in decembrie 2014 si in februarie 2016.

C.B.

Citeste si:
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
USR a informat că opt membri ai formaţiunii s-au înscris în cursa internă pentru şefia partidului. Alegerile vor avea loc la începutul lunii iulie. Cei opt candidaţi înscrişi în cursa...